logo as
   [959] ΠΑΛΕΣΤΙΝΟ - ΛΟΣ ΜΙΓΙΟΝΑΡΙΟΣ Half 2-1  [960] ΟΛΓΟΥΕΙΣ ΡΕΝΤΙ - ΓΙΟΥΝΙΒΕΡΣΙΤΙ ΣΕΖΑΡ ΒΑΓΙΕΧΟ Half 1-0  [961] ΦΟΡΤΑΛΕΖΑ - ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ Half 1-1  
 
 
 
 
 
 
 

Δύο στα δύο ο Ολυμπιακός!
 21/10/2017

Ολυμπιακός - Μάλαγα 80-75
Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε της Ουνικάχα Μάλαγα στο ΣΕΦ με 80-75 και διατήρησε την παράδοση που τον θέλει να μην χάνει ποτέ στο "σπίτι" του από την Ισπανική ομάδα. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη σε ισάριθμούς αγώνες στην Ευρωλίγκα για τους "ερυθρόλευκους" που αγωνίστηκαν χωρίς τους τραυματίες Σπανούλη και Τίλι. Την επόμενη εβδομάδα υπάρχει διπλή υποχρέωση στην διοργάνωση, αρχικά στις 24 Οκτωβρίου με την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ και δύο μέρες μετά με την Κίμκι στο ΣΕΦ. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε τονίσει πως η ομάδα του θα πρέπει να επιβάλλει από το ξεκίνημα το ρυθμό της και αυτό ακριβώς έκαναν οι παίκτες του... Με καλή άμυνα, υπεροχή στα ριμπάουντ και επιθετική πολυφωνία "έχτισαν" γρήγορα μια διαφορά 15π. (19-4, στο 7'). Η άμυνα ζώνης των Ισπανών δημιούργησε επιθετικό πρόβλημα στους "ερυθρολεύκους", που είδαν την διαφορά να πέφτει στους 7 (21-14, στο 12').
Η περιφέρεια του Ολυμπιακού έκανε καλή δουλειά και ο δείκτης της διαφοράς έγινε και πάλι διψήφιος αριθμός (+11, 27-16 και +13, 35-22 στο 16'). Οι παίκτες του Χοάν Πλάθα, ωστόσο, πίεσαν ακόμη περισσότερο στην άμυνα, "χτύπησαν" στην επίθεση κάτω από τα καλάθια με τον Μούσλι και μείωσαν σε 33-37, με την ολοκλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου.
Με ηγέτη τον Χόλις Τόμπσον ο Ολυμπιακός ανέκτησε τον απόλυτο έλεγχο (47-37, στο 23'), ενώ εκμεταλλευόμενη και την αστοχία των Ισπανών από την γραμμή των ελευθέρων βολών έφθασε την διαφορά στους 15π. (63-48, στο 32'). Η Μάλαγα πάντωας δεν τα παράτησε. Με πιεστική άμυνα και ένα σερί 8-0 (ένα δίποντο του ΜακΚόλουμ και δύο σερί τρίποντα του Μιλοσάβλιεβιτς) χρειάστηκαν κάτι λιγότερο από 1 λεπτό για να ρίξουν την διαφορά στους 7π. (63-56, στο 33')!Μάλιστα με ασφυκτική άμυνα σε όλο το γήπεδο οδήγησε σε αλλεπάλληλα λάθη τους παίκτες του Ολυμπιακού και τους επέτρεψε να πλησιάσουν στους 3π. (65-62, στο 35' και 71-68 στο 38'). Οι "ερυθρόλευκοι" απάντησαν στην άμυνα με... άμυνα! Πίεσαν, έκλεψαν και παρότι "μάτωναν" για να φτάσουν στο καλάθι, "κλείδωσαν" τη νίκη με τους Γιώργο Πρίντεζη και Βαγγέλη Μάντζαρη να πετυχαίνουν καθοριστικούς πόντους. Ο Τόμπσον με 19 πόντους ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης.

* Πριν την έναρξη της αναμέτρησης ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Ολυμπιακός, κ.Παναγιώτης Αγγελόπουλος, παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον πρώην ερυθρόλευκο και νυν σέντερ της Μάλαγα, Γκεόργκι Σερμαντίνι.

Δεκάλεπτα: 21-11, 37-33, 59-47, 80-75
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): ΜακΛιν 6, Παπαπέτρου 7 (1), Αγραβάνης 2, Μιλουτίνοφ 12 (5 ριμπάουντ), Στρέλνιεκς 5 (1/4 τρίποντα), Πρίντεζης 9 (1), Παπανικολάου 6 (1), Μάντζαρης 9 (1), Ρόμπερτς 9, Μπόγρης, Τόμπσον 15 (2)
ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ (Πλάθα): ΜακΚάλουμ 14 (2/5 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 7/12 βολές), Ντίαθ 3 (1), Σαλίν 1, Ντίεθ, Μιλοσάβλιεβιτς 14 (2), Νέντοβιτς 7 (3/6 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 1/2 βολές), Σερμαντίνι 5, Όγκουστιν 12 (6/7 δίποντα), Σουάρεθ 7, Μούσλι 12 (7 ριμπ.)

Σφαιρόπουλος: "Σημασία έχει η νίκη...."
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, στάθηκε στην σημασία της νίκης επί της Μάλαγα: "Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη κόντρα σε μια πολύ σκληρή ομάδα. Το είχα πει και πριν το παιχνίδι, είναι μια ομάδα με μαχητικό πνεύμα. Από την αρχή ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι και αρχίσαμε πραγματικά καλά το ματς, αμυντικά και επιθετικά. Δεν περιμέναμε να παίξει έτσι η Μάλαγα σε αυτό το διάστημα και ξέραμε πως σίγουρα θα αντιδράσουν. Αυτό συνέβη στη δεύτερη περίοδο και στο τέλος του αγώνα. Δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαι ικανοποιημένος με τον τρόπο που παίξαμε, γι’ αυτό θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για τη νίκη. Αλλά δεν μπορώ να μην πω για κάποια σημεία του αγώνα που δώσαμε κάποιους πόντους που μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει. Πρέπει να μάθουμε από αυτά τα λάθη που έδωσαν την ευκαιρία στον αντίπαλο να σκοράρει εύκολα. Πέτυχαν 28 πόντους στην τελευταία περίοδο και δεν είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό". Και συνέχισε λέγοντας "ευχαριστώ" και στον 6ο παίκτη της ομάδας μας: "Το καλό είναι πως κερδίσαμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι μπροστά στο κοινό μας. Θέλω να τους ευχαριστήσω για τη συμπαράσταση. Έχουμε πολλά πράγματα να βελτιώσουμε και νομίζω πως με το χρόνο και τις προπονήσεις θα προοδεύσουμε. Είμαστε μια ομάδα με πολλούς νέους παίκτες, είχαμε προβλήματα στην προετοιμασία με τους τραυματισμούς. Αυτό δεν είναι δικαιολογία και το είδατε ότι παλέψαμε και κερδίσαμε το παιχνίδι. Από την άλλη πλευρά αν δεν δουλέψουμε όλοι μαζί δεν μπορούμε να βελτιωθούμε τόσο γρήγορα. Το πιο σημαντικό είναι να κερδίζεις αγώνες και αυτό κάναμε απόψε. Όλα αυτά τα παιχνίδια θα μας βοηθούν να βελτιωνόμαστε και να γινόμαστε καλύτεροι όσο περνά ο καιρός".