logo as
   [160] ΣΠΟΡΤ ΧΟΥΑΝΚΑΓΙΟ - ΚΑΡΛΟΣ ΜΑΝΟΥΚΙ Final 1-0  
 
 
 
 
 
 
 

Σε ρυθμούς ντέρμπι
 27/2/2018

Σε ρυθμούς ντέρμπι
Το μεγάλο ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός κλέβει την παράσταση στο νέο κουπόνι του μπάσκετ. Οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την 24η αγωνιστική της Ευρωλίγκα και η νίκη είναι κοινός στόχος και για τις δύο ομάδες. Πάντως αυτός που… καίγεται περισσότερο είναι ο Παναθηναϊκός.Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έχει ρεκόρ 14 νίκες και 9 ήττες και στην ισοβαθμία με Ρεάλ Μαδρίτης, Ζαλγκίρις Κάουνας και Κίμκι υστερεί και βρίσκεται στην 7η θέση. Οι «πράσινοι» παίζουν ουσιαστικά το τελευταίο τους χαρτί για να διεκδικήσουν μια θέση στην πρώτη τετράδα και θα τα δώσουν όλα για να τα καταφέρουν.
Ο Πασκουάλ δύσκολα θα έχει στην διάθεσή του τον τραυματία Λοτζέσκι και τον Γκάμπριελ ενώ ο Ρίβερς έχει κάποιες ενοχλήσεις αλλά δεν πρόκειται να χάσει το ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός έχει πάρει τον «αέρα» του Ολυμπιακού καθώς από τους παραμένει αήττητος από τον περσινό τρίτο τελικό και συγκεκριμένα από τις 8 Ιουνίου 2017 και μετά με πέντε σερί νίκες! Η τελευταία νίκη του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ σημειώθηκε στις 18/11/16 με σκορ 79-77 στην Ευρωλίγκα.
Η ομάδα του Σαφαιρόπουλου με ρεκόρ 16 νίκες και ισοβαθμεί στην 2η θέση με την Φενέρμπαχτσε αλλά υπερτερεί και έχει απόσταση δύο νικών από την 4η θέση. Με λίγα λόγια οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται αγκαλιά με το περίφημο πλεονέκτημα έδρας αρκεί βέβαια να μην αυτοκτονήσουν στο φινάλε. Ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί χωρίς τους τραυματίες Τίλι και Αγραβάνη αλλά θα έχουν στη σύνθεσή τους τον νέο του Αμερικανό γκαρντ, τον Μπόμπι Μπράουν, Ο τελευταίος έπιασε αμέσως δουλειά και λογικά θα πάρει χρόνο συμμετοχής στο μεγάλο ντέρμπι….