logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Μεγάλες μάχες σε όλα τα μέτωπα…
 25/5/2018

Μια ανάσα από τους τελικούς το Χιούστον!
Οι Χιούστον Ρόκετς επικράτησαν με σκορ 98-94 των πρωταθλητών Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς στον πέμπτο τελικό της Δύσης, προηγείται στις νίκες με σκορ 3-2 και πλέον απέχει μια μόλις νίκη από την πρόκριση στους τελικούς για πρώτη φορά μετά το 1995. Ο Κρις Πολ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης καθώς πέτυχε τους 18 από τους 20 πόντους τους στο δεύτερο ημίχρονο αλλά στο τέλος τραυματίστηκε. Πολύ μεγάλο παιχνίδι έκανε και ο Έρικ Γκόρντον με 24 πόντους και το πιο κρίσιμο τρίποντο με το οποίοα έκανε το 95-91 1 λεπτό και 20 δευτερόλεπτα για το φινάλε……Πλέον το Χιούστον απέχει μία μόλις νίκη από την πρόκριση στους τελικούς του ΝΒΑ. Ο έκτος τελικός θα διεξαχθεί στο Όκλαντ την Κυριακή με τον Γκόλντεν Στέιτ να παίζει το τελευταίο του χαρτί…..
Στους τελικούς της Ανατολής έχει επιβεβαιωθεί στο απόλυτο ο νόμος της έδρας. Η Βοστώνη με τρεις εντός έδρας νίκες προηγείται με 3-2 του Κλίβελαντ παρά τις τρομερές εμφανίσεις του Λε Μπρον Τζέιμς. Το Κλίβελαντ έχει μια ακόμη ευκαιρία να σώσει την παρτίδα αφού ο έκτος τελικός θα διεξαχθεί τα ξημερώματα του Σαββάτου 26 Μάη.

Πρόταση:
Κλίβελαντ – Βοστώνη (7,5) 1
Γκόλντεν Στέιτ – Χιούστον (8,5) 1

Αναγνώριση για τον Αντετοκούνμπο
Με 354 βαθμούς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν στην 6η θέση της ψηφοφορίας για τους κορυφαίους της σεζόν στο ΝΒΑ και συμπεριελήφθη στην 2η καλύτερη πεντάδα του ΝΒΑ μαζί με τους Γουέστμπρουκ (Οκλαχόμα), Έμπιντ (Φιλαδέλφεια), Όλντριτζ (Σαν Αντόνιο) και Ντε Ροζάν (Τορόντο). Στην πρώτη καλύτερη πεντάδα βρέθηκαν οι Χάρντεν (Χιούστον), Τζέιμς (Κλίβελαντ), Ντέιβις (Νέα Ορλεάνη), Λίλαρντ (Πόρτλαντ), Ντουράντ (Γκόλντεν Στέιτ). Τέλος στην 3η κακλλύτερη πεντάδα ψηφίστηκαν οι: Κάρι (Γκόλντεν Στέιτ), Ολαντίπο (Ιντιάνα), Τάουνς (Μινεσότα), Μπάτλερ (Μινεσότα), Τζορτζ (Οκλαχόμα).