logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Πέντε στα πέντε η Εθνική!
 29/6/2018

Η Εθνική μας ομάδα νίκησε 96-78 εκτός έδρας το Ισραήλ και συνέχισε την αήττητη πορεία της στα προκριματικά του Μουντομπάσκετ 2019. Η Ελληνική ομάδα είχε σε μεγάλο βράδυ τους Μήτογλου και Λαρεντζάκη με 21 και 17 πόντους αντίστοιχα και έφθασε άνετα στην 5η διαδοχική της νίκη. H Εθνική μας αν και αγωνίστηκε χωρίς τους Καλάθη, Παππά, Πρίντεζη, Σλούκα, Κουφό, Ντόρσεϊ, Γιάννη Αντετοκούνμπο και Παπαγιάννη αλλά παρόλα αυτά δεν είχε κανένα πρόβλημα. Με μπροστάρηδες τους Μήτογλου και Λαρεντζάκη, οι οποίοι είχαν συνολικά 6/6 τρίποντα και τους Μπουρούση, Βασιλόπουλο, Αντετοκούνμπο και Μποχωρίδη επίσης σε καλό βράδυ συνάντησε αντίσταση από το Ισραάγλ στα δύο πρώτα δεκάλεπτα (42-49). Στο τυρίτο δεκάλεπτο η Ελλάδα έτρεξε σερί 24-10, προηγήθηκε 73-52 στο 30΄και καπάρωσε τη νίκη. Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν τυπικής σημασίας για την ομάδα του Σκουρτόπουλου, η οποία έφθασε με συνοπτικές διαδικασίες στο τελικό 96-78. Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας, η Εσθονία, στο Ταλίν την προσεχή Δευτέρα 2 Απριλίου.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-20, 42-49, 52-73, 78-96
ΙΣΡΑΗΛ (Κάτας): Αλτίτ 6, Λέβι 7 (1), Μέκελ 4 (2/7 σουτ), Μένκο 4, Ζούσμαν 2, Μπεν Κιμόλ, Μπλατ 12 (2), Κοέν 21 (7/10 δίποντα, 7/8 βολές), Χάουελ 8 (3/10 σουτ), Λιμονάντ 4, Πνίνι (2), Τιμόρ
ΕΛΛΑΔΑ (Σκουρτόπουλος): Αντετοκούνμπο 8 (1), Μποχωρίδης 9 (1), Γιαννόπουλος 6 (2), Γκίκας 2, Μήτογλου 21 (7/9 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 1/2 βολές, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Αθηναίου, Μπουρούσης 8, Κατσίβελης, Λαρεντζάκης 17 (4/4 τρίποντα, 4 ασίστ), Μάντζαρης 5 (1/6 τρίποντα, 6 ασίστ), Μαργαρίτης 8, Βασιλόπουλος 12 (2)

Θανάσης Σκουρτόπουλος: Ικανοποίηση
«Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι. Μας λυπεί λίγο που χάσαμε με έναν τραυματισμό του Αθηναίου και έχει ένα πρόβλημα στον ώμο ο Χρυσικόπουλος. Η συγκέντρωση, η επικοινωνία και η διάθεση είναι το κλειδί. Είναι δύσκολο να παίξουμε σε ένα υψηλό επίπεδο, αλλά τα καταφέραμε. Φτιάξαμε μια επιθετική φιλοσοφία και σήμερα αγγίξαμε το τέλειο γιατί μπήκαν τα σουτ. Πάμε να ολοκληρώσουμε τον πρώτο κύκλο των προκριματικών τη Δευτέρα απέναντι στην Εσθονία. Το ‘σύνθεση ανάγκης’ για μένα δεν ισχύει. Έχουμε ένα μεγάλο γκρουπ παικτών. Την ίδια αξία κι αντιμετώπιση έχουν και τα παιδιά αυτά με αυτά που λείπουν. Εμείς δουλεύουμε πολύ καλά, σε εξαιρετική ατμόσφαιρα κι αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Κάποιοι προεξοφλούσαν ότι δεν θα περάσουμε καν στην επόμενη φάση. Το ελληνικό μπάσκετ έχει βάθος και υπάρχει και από πίσω μια πολύ καλή φουρνιά με παιδιά που θα εξελιχθούν και αυτή η διαδικασία μέσα από τα παράθυρα θα γίνει. Αν ξεκινήσουμε καλά στη δεύτερη φάση, θα μπορέσουμε να δοκιμάσουμε και κάποια άλλα παιδιά το Νοέμβριο και το Φεβρουάριο».
Σε ερώτηση για την απόδοση του Ντίνου Μήτογλου είπε: «Θεωρώ πως είναι σπουδαίο ταλέντο και τον πιστεύουμε πολύ σαν εθνική ομάδα. Έχουμε ψηλούς που μπορούν να σουτάρουν καλά. Του λείπει μόνο η εμπειρία για να φτάσει στο επόμενο επίπεδο. Είναι πολύ γρήγορος, πρέπει να δουλέψει σκληρά, με συγκέντρωση και όλο το μέλλον του ανήκει. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είναι μαζί μας».