logo as
   [855] ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΤΖΟΥΝΙΟΡ - ΛΙΓΚΑ ΝΤΕΠ. ΟΥΝ. ΚΙΤΟ Final 1-1  
 
 
 
 
 
 
 

Τέλος και η Basket League!
 23/3/2020

Ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος Basket League με ομόφωνη απόφαση που πήραν οι 14 ομάδες σε τηλεδιάσκεψη που έγινε το απόγεμα της Δευτέρας 23 Μαρτίου.Ο ΕΣΑΚΕ είχε αρχικά αναβάλει το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος Μαρτίου αλλά πλέον αποφάσισε την οριστική διακοπή.

Ο ΕΣΑΚΕ βρίσκεται σε επαφή με την πολιτεία, καθώς για να επισημοποιηθεί η διακοπή της Basket League, θα αποστείλει την επίσημη και ολοκληρωμένη πρότασή του στο Υφυπουργείο Αθλητισμού κατόπιν συμφωνίας και με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ).

Παραμένουν σε εκκρεμότητα το ζήτημα του πρωταθλητή, το θέμα του υποβιβασμού των ομάδων και των συμβολαίων των παικτών ενώ εξετάζεται τι θα γίνει και με τους χορηγούς και με τις οικονομικές συνέπειες που φέρνει αυτή η εξέλιξη, από την πανδημία του κορονοϊού.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλης Γαλατσόπουλος τόνισε ότι όλα τα θέματα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες μέρες, ενώ υποστήριξε ότι πρόθεση του ΕΣΑΚΕ είναι να πληρωθούν οι παίκτες μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.