logo as
   [206] ΟΠΕΡΑΡΙΟ - ΑΒΑΙ Half 0-0  
 
 
 
 
 
 
 

Μπερτομέου για το μέλλον της Ευρωλίγκα!
 16/4/2020

Ο ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκα, ο Ισπανός παράγοντας Τζόρντι Μπερτομέου σε συνέντευξη τύπου εξέφρασε τις σκέψεις της διοργανώτριας αρχής για το τι μέλει γενέσθαι όσον αφορά την φετινή σεζόν...

Στις δηλώσεις του ο Τζόρντι Μπερτομέου ξεκαθάρισε πως πρώτο μέλημα της Διοργανώτριας Αρχής αποτελεί η υγεία, τόνισε πως το F-4 της Κολωνίας δεν πρόκειται να διεξαχθεί στις αρχικές ημερομηνίες που είχε προγραμματιστεί, ενώ παρότι πρώτος στόχος είναι η φετινή EuroLeague να ολοκληρωθεί ακολουθώντας το κλασικό της σύστημα διεξαγωγής, το ενδεχόμενο ενός F-8 δεν μπορεί να αποκλειστεί.

«Στόχος μας να τελειώσει η σεζόν με το υπάρχον format εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες της υγείας όλων των φορέων της διοργάνωσης, δηλαδή αν κι εφόσον δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος. Ωστόσο εξετάζουμε κι ένα εναλλακτικό σενάριο της συγκέντρωσης όλων των ομάδων σε μία πόλη κι ένα γήπεδο που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ακόμη και για το ενδεχόμενο τέλεσης μόνο των playoffs ή ενός F8.

Σίγουρα δε θα γίνει το F4 στην Κολωνία τις ημερομηνίες που είχαμε προγραμματίσει. Συζητάμε για άλλες ημερομηνίες. Σκεφτόμαστε και το Eurocup που είναι κάπως πιο εύκολο. Τσεκάρουμε την πορεία του κορονοϊού σε όλες τις χώρες. Δουλεύουμε καθημερινά. Δεν μπορούμε να πάρουμε απόφαση αυτή τη στιγμή. Οι ομάδες και οι παίκτες υποφέρουν από αβεβαιότητα, αλλά πρέπει να κάνουν κάποιες θυσίες και τους ευχαριστώ εκ των προτέρων», τόνισε μεταξύ άλλων o Tζόρντι Μπερτομέου.

Σε ερώτηση για το πότε θα τελειώσει η διοργάνωση, υποστήριξε: «Όχι μετά τον Ιούλιο. Δε γίνεται να έχουμε αγώνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο γιατί θα επηρεαστεί η επόμενη σεζόν. Αν ξεκινήσουμε μέχρι Ιούλιο θα προλάβουμε».