logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Τιμήθηκε η κόρη του Κόμπε! +(vid)
 18/4/2020

Στο πλαίσιο του ντραφτ στο WNBA (το γυναικείο πρωτάθλημα μπάσκετ των ΗΠΑ) τιμήθηκε η αδικοχαμένη κόρη του Κόμπε Μπράϊντ Τζιάνα μαζί με τις Αλίσια Αλτομπέλι και Πέιτον Τσέστερ, οι οποίες ήταν και αυτές θύματα στην μοιραία πτήση με το ελικόπτερο του Κόμπε Μπράϊαντ τον περασμένο Ιανουάριο.

Η κόρη του Κόμπε Μπράϊαντ, Τζιάνα Μπράϊαντ ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντο στο γυναικείο μπάσκετ των ΗΠΑ και όλα έδειχναν ότι θα έκανε μεγάλη καριέρα στο WNBA. Τελικά η μοίρα δεν επέτρεψε κάτι τέτοιο αφού η Τζιάνα ήταν ένα από τα θύματα της μοιραίας πτήσης το... καταραμένο πρωινό της 26ης Ιανουαρίου.

Έτσι λοιπόν για να τιμηθεί η μνήμη της το WNBA την επέλεξε στο ντραφτ που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω κορονοϊού. Μαζί με την Τζιάνα Μπράϊαντ επιλέχθηκαν στο ντραφτ επίσης η Αλίσια Αλτομπέλι και η Πέιτον Τσέστερ. Οι δύο τελευταίες επέβαιναν στην μοιραία πτήση και έχασαν και αυτές τη ζωή της.

Επίσης η κομισάριος της λίγκας, Κάθι Ένγκελμπερτ, ανακοίνωσε την καθιέρωση του βραβείου "Κόμπι και Τζίτζι Μπράιαντ" που θα δίνεται σε ένα άτομο ή μια ομάδα που θα συμβάλει στην προβολή και την προώθηση του μπάσκετ γυναικών και κοριτσιών σε όλα τα επίπεδα.

Στο νούμερο 1 του ντραφτ επιλέχθηκε η Σαμπρίνα Ιονέσκου από το Όρεγκον την οποία επέλεξε η Νιου Γιορκ Λίμπερτι, η οποία μάλιστα γνώριζε προσωπικά την Τζιάνα Μπράϊαντ για την οποία μίλησε με συγκινητικά λόγια.