logo as
   [857] ΚΛΑΜΠ ΑΜΕΡΙΚΑ - ΠΑΤΣΟΥΚΑ 1-1  [855] ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΤΖΟΥΝΙΟΡ - ΛΙΓΚΑ ΝΤΕΠ. ΟΥΝ. ΚΙΤΟ Half 1-1  
 
 
 
 
 
 
 

Τζόρνταν-μανία! +(vid)
 20/4/2020

Το κορυφαίο δίκτυο ESPN παρουσίασε τα ξημερώματα τα δύο πρώτα επεισόδια του "The Last Dance" και ήταν όλοι μπροστά στις οθόνες τους για να απολαύσουν για μια ακόμη φορά την κορυφαία ίσως ομάδα στην ιστορία του ΝΒΑ. Μάικλ Τζόρταν, Σκότι Πίπεν, Ρον Χάρπερ, Ντένις Ρόνταν, Τόνι Κούκοτς, Μπιλ Γουένινγκτον, Λουκ Λόνγκλεϊ, Στιβ Κερ ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές των "Ταύρων".

Ο αρχιτέκτονας των Μπουλς, ο Φιλ Τζάκσον ήξερε πρώτος από όλους ότι η σεζόν 1997-98 θα ήταν η τελευταία και μάλιστα πληροφόρησε και τον Μάικλ Τζόρντα, ο οποίος ήταν σύμφωνος. Μάλιστα ο "Air" αγωνίστηκε και στα 82 παιχνίδια της κανονικής περιόδου ενώ έπαιξε και σε 21 παιχνίδια πλέι οφς.

Ο Τζόρνταν τελείωσε την σεζόν με 28,7 πόντους μέσο όρο ενώ στα πλέι οφς ανέβασε ακόμη περισσότερο την απόδοσή του και είχε 32,4 πόντους μέσο όρο. Φυσικά ο Τζόρνταν ήταν αυτός που οδήγησε τους Μπουλς στον έκτο τίτλο τους καθώς στον έκτο τελικό με τους Γιούτα Τζαζ τα έκανε όλα.

Το Σικάγο ήταν πίσω στο σκορ 86-83 με το χρονόμετρο να δείχνει 45 δευτερόλετπα για το τέλος. Ο Τζόρνταν με ένα εντυπωσιακό μπάσιμο νίκησε τον Ράσελ και μείωσε σε 86-85 για την ομάδα του και στη συνέχεια έκανε το καθοριστικό κλέψιμο στον Καρλ Μαλόουν και οι Μπουλς ξαναπήραν την κατοχή και ενώ απέμαναν 18 δευτερόλεπτα για το τέλος.

Ο Τζόρνταν πήρε την μπάλα και με μία σταυρωτή τρίπλα έστιλε τον άμοιρο Ράσελ δύο μέτρα μακριά και στη συνέχεια ευστόχησε σε σουτ δύο πόντων λίγο πιο πίσω από την γραμμή του φάουλ και χάρισε τη νίκη και τον 6ο τίτλο στην ομάδα του.

Απολαύστε το τελευταίο παιχνίδι της Δυναστείας των Μπουλς: