logo as
   [101] ΑΛ ΧΙΛΑΛ - AΛ ΦΑΤΕΧ Half 0-0  [103] ΙΝΤΕΡ ΤΟΥΡΚΟΥ - ΕΙΦ Half 1-0  
 
 
 
 
 
 
 

Τζορτζ Χιλ: Η υγεία πάνω από όλα!
 26/4/2020

Ο Τζορτζ Χιλ στα 34 του χρόνια είναι ένα από τα βασικά "εργαλεία" στην καλοδουλεμένη μηχανή των Μιλγουόκι Μπακς, οι οποίοι πριν την διακοπή το ΝΒΑ είχαν το καλύτερο ρεκόρ με 53 νίκες και 12 ήττες και ο ίδιος είχει σημαντικό ρόλο.

Ο συμπάικτης του Γιάννη και του Θανάση Αντετοκούνμπο στα "Ελάφια" γνώρισε από πρώτο χέρι τι εστί Covid-19 αφού νόσησε η γυναίκα του αλλά ευτυχώς τώρα είναι καλά.

Ο Χιλ δήλωσε σχετικά: "Είμαι αναποφάσιστος στο ερώτημα αν πρέπει να ξεκινήσει πάλι το πρωτάθλημα. Δεν ξέρω είμαι 50-50, οι αγώνες είναι η πεμπτουσία του μπάσκετ αλλά εάν πρόκειται να κινδυνέψουν ζωές, τότε πρέπει όλοι να κάνουμε ένα βήμα πίσω. Η ζωή είναι πιο σημαντική από το μπάσκετ...".

Ο 34χρονος γκανρτ συνέχισε λέγοντας: "Φέτος η ομάδα μου έπαιξε εκπληκτικό μπάσκετ και είχαμε μεγάλες πιθανότητες για τον τίτλο. Ωστόσο η υγεία και η ασφάλεια των παικτών και όλου του κόσμου είναι πιο σημαντική από τα χρήματα. Οι οπαδοί του ΝΒΑ ανυπομονούν να ξεκινήσει η σεζόν για να έχουν κάτι να παρακολουθήσουν στην τηλεόραση. Αλλά αν αυτό είναι το κόστος που πρέπει να πληρώσουμε για την ασφάλεια και την υγεία, πρέπει να αναρωτηθούμε: 'Το αξίζει; Αξίζει να θέσεις σε κίνδυνο τον εαυτό σου και την οικογένειά και τα παιδιά σου για να βγάλεις μερικά δολάρια;' Για εμένα, όχι. Εξάλλου δεν μεγάλωσα με λεφτά και δεν καθορίζουν την ζωή μου τα χρήματα αλλά οι προσωπικές σχέσεις και η ασφάλεια για όλο τον κόσμο"

Στις ΗΠΑ ο Covid-19 βρίσκεται σε έξαρση αλλά σε ορισμένες πολιτείες η κατάσταση είναι σχετικά καλή και το ΝΒΑ ανακοίνωσε ότι σε αυτές τις πολιτείες οι ομάδες μπορούν να ανοίξουν ξανά τις προπονητικές εγκαταστάσεις τους.

Πάντως για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα θα πρέπει σε όλες τις πολιτείες να έχει περιοριστεί σημαντικά ο Covid-19. Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην θλιβερή πρώτη θέση στον κόσμο με τα περισσότερα θύματα από τον κορονοϊό και συγκεκριμένα έχει περισσότερους από 54 χιλιάδες θανάτους!