logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Βινς Κάρτερ ο κορυφαίος dunker! +(vid)
 29/4/2020

Μπορεί ο Μάικλ Τζόρνταν να μονοπωλεί το ενδιαφέρον λόγω του ντοκιμαντέρ "The Last Dance" που προβάλλεται από το ESPN ωστόσο υπάρχει ένας παίκτης που μπορεί να θεωρηθεί καλύτερος του "Air" όσον αφορά τα καρφώματα και αυτός δεν είναι άλλος από τον σπουδαίο Βινς Κάρτερ.

Ο Τζούλιους Έρβινγκ ήταν ο πρώτος παίκτης του μπάσκετ στο ΝΒΑ που πρόσφερε θέαμα υψηλού επιπέδου παρουσιάζοντας κάτι που δεν είχαν ξαναδεί ποτέ οι οπαδοί του αθλήματος και μάλιστα ήταν ο πρώτος που κάρφωσε από την γραμμή του φάουλ.

Στη συνέχεια ήρθε ο Ντομινίκ Γουίλκινς με τα περίφημα καρφώματα "ανεμόμυλος" για να πάρει τα σκήπτρα στα καρφώματα και μετά τον Ντομινίκ ακολούθησε ο Μάικλ Τζόρνταν αλλά και πολύ άλλοι παίκτες.

Ωστόσο υπάρχει ένας παίκτης που τους ξεπέρασε όλους όσον αφορά την τέχνη του στα καρφώματα και αυτός δεν είναι άλλος από τον Βινς Κάρτερ. Ο 43χρονος παίκτης αγωνίστηκε τα δύο τελευταία χρόνια με τους Ατλάντα Χοκς και λόγω κορονοϊού μάλλον θα σταματήσει την καριέρα του άδοξα και σίγουρα όχι με τον τρόπο που θα ήθελε ο ίδιος και ο θαυμαστές του.

Ο Κάρτερ (26 Ιανουαρίου 1977) αποφοίτησε από το ίδιο πανεπιστήμιο με τον Μάικλ Τζόρνταν, το περίφημο Νορθ Καρολάϊνα και στο Ντραφτ του 1998 επιλέχθηκε στο νούμερο 5 από τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, οι οποίοι έκαναν το λάθος και τον έστειλαν αμέσως με ανταλλαγή στο Τορόντο.

Ο ύψους 1,98 μ. Κάρτερ είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει αγωνιστεί 22 σεζόν στο ΝΒΑ και ο μοναδικός που έχει παίξει σε τέσσερις διαφορετικές δεκαετίες (1990, 2000, 2010, 2020)!

Ο Κάρτερ αναδείχθηκε καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης το 1999 και κέρδισε τον διαγωνισμό καρφωμάτων στο All Star Game του 2000. Ο Κάρτερ το 2004 πήρε μεταγραφή στους Νιού Τζέρσεϊ Νετς και το 2009 αγωνίστηκε στους Ορλάντο Μάτζικ. Ακολούθησαν οι Ντάλας Μάβερικς (2011-14), οι Μέμφις Γκρίζλις (2014-17), οι Σακραμέντο Κινγς (2017-18) και τέλος οι Ατλάντα Χοκς.

Ο Κάρτερ ήταν 8 φορές All Star (2000-07) και το 2001 ήταν μέλος της κορυφαίας πεντάδας του ΝΒΑ. Χαρισματικός σκόρερ και πολύ καλός αμυντικός αλλά το μεγάλο του προτέρημα ήταν τα φοβερά του καρφώματα και είναι κοινή παραδοχή στο ΝΒΑ ότι ο Κάρτερ είναι ο κορυφαίος "dunker" όλων των εποχών.

Απολαύστε σε ένα καταπληκτικό video τις "πτήσεις" και τους... σταθμούς της καριέρας του Κάρτερ: