logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Περιπέτειες για τον Πιτίνο!
 5/5/2020

Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού κατηγορείται από το NCAA για μια παλιά ιστορία και συγκεκριμένα για την περίοδο που ήταν προπονητής στο πανεπιστήμιο του Λούισβιλ. Ο Πιτίνο φέρεται να είχε πλησιάσει τον παίκτη Ράϊαν Μπόουεν και να του είχε προσφέρει 25 χιλιάδες δολάρια προκειμένου να τον πείσει να έρθει στο Λουίσβιλ. Αυτό είναι ενάντια στους αυστηρούς κανονισμούς του NCAA, το οποίο απαγορεύει οποιαδήποτε συνδιαλλαγή ανάμεσα στα πανεπιστήμια και τους νεαρούς παίκτες.

Αν ο Πιτίνο βρεθεί ένοχος κινδυνεύει με βαριά καμπάνα τόσο αυτός όσο και το κολέγιο του Λουίσβιλ. Ο Πιτίνο ανέλαβε τον περασμένο Μάρτιο τον Αϊόνα και αν τιμωρηθεί θα χάσει την μισή σεζόν που έρχεται (2020-21).

Από την πλευρά του ο 67χρονος κόουτς αντικρούει τις παραπάνω κατηγορίας και με γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε δήλωσε: "Το NCAA εξέδωσε ειδοποίηση καταγγελιών και ισχυρίζεται ότι υπέπεσα σε παραβάσεις επιπέδου ΙΙ. Διαφωνώ κατηγορηματικά με αυτούς τους ισχυρισμούς και θα ακολουθήσω το πρωτόκολλο που απαιτείται για αυτό το θέμα μέσα από τις απαραίτητες διοικητικές διαδικασίες. Λόγω των κανονισμών του NCAA σχετικά με την δημοσιοποίηση πληροφοριών στα θέματα αυτά, δεν θα κάνω άλλο σχόλιο για το ζήτημα μέχρι να λυθεί".

Το κολέγιο του Αϊόνα εξέδωσε και αυτό ανακοίνωση στήριξης στο πρόσωπο του Πιτίνο: "Είμαστε ενημερωμένοι για την έκθεση. Το NCAA έχει μία διαδικασία για να γνωστοποιεί τις κατηγορίες.Πριν την πρόσληψη του κόουτς Πιτίνο πραγματοποιήσαμε μία επιμελή έρευνα. Στηρίζουμε τον κόουτς Πιτίνο και περιμένουμε να ανταποκριθεί μέσα από αυτή την διαδικασία".