logo as
   [166] ΓΚΟΥΑΡΑΝΙ - ΣΑΠΕΚΟΕΝΣΕ Half 0-1  [163] ΑΒΑΙ - ΣΑΝΤΟΣ Final 0-2  [164] Ο ΧΙΓΚΙΝΣ - ΟΥΝΙΟΝ ΕΣΠΑΝΙΟΛΑ 2-2  
 
 
 
 
 
 
 

Το "The Shot" του Τζόρνταν! +(vid)
 7/5/2020

Το ημερολόγιο έδειχνε 7 Μαΐου 29189. Το Σικάγο αντιμετώπισε στον πρώτο γύρο των πλέι οφ της Ανατολής τους δυνατούς Κλίβελαντ Καβαλίερς. Οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες 2-2 στις νίκες-ήττες και όλα θα κρίνονταν στο πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι των δύο ομάδων, στην έδρα των Καβαλίερς, στο Οχάϊο.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι ακατάλληλο για... καρδιακούς. Οι "Ιππότες" προηγήθηκαν 100-99 με ένα λέι απ του Κρεγκ Ίλο τρία δευτερόλεπτα πριν το φινάλε και στις εξέδρες οι οπαδοί των γηπεδούχων άρχισαν τους πανηγυρισμούς θεωρώντας ότι η ομάδα τους αγκάλιασε τη νίκη-πρόκριση.

Ωστόσο ο Τζόρνταν δεν είχε πει ακόμη την τελευταία του λέξη. Ο "Air" πήρε την πάσα από τον Μπραντ Σέλερς (πέρασε από την Ελλάδα) και αφού ξεγέλασε δύο αντιπάλους σηκώθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο λίγο πιο πίσω από την γραμμή των βολών και με σουτ υπό την πίεση του Ίλο ευστόχησε και χάρισε στους Μπουλς την μεγάλη νίκη με σκορ 101-100 και μαζί την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Το καλάθι του Τζόρνταν χαρακτηρίστηκε ως ο ορισμός του τέλειου τζαμπ σουτ και έμεινε για πολλά χρόνια χάιλαιτ στο σήμα αθλητικών εκπομπών. Ο Τζόρνταν στάθηκε για λίγο στον αέρα και εκτέλεσε άψογα την προσπάθειά του, η οποία πέρασε στην ιστορία με τον τίτλο "The Shot".