logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Επέτειος για τους New York Knicks!+(vid)
 9/5/2020

Στις 8 Μαϊου 1970 οι Νιού Γιόρκ Νικς κατέκτησαν τον πρώτο από τους δύο τίτλους που έχουν στο ΝΒΑ (1970 και 1973), σε ένα παιχνίδι που έμεινε στην ιστορία.

Η ομάδα της Νέας Υόρκης αντιμετώπισε τους θρυλικούς Λέικερς των Τσάμπερλεϊν, Γουέστ και Μπέιλορ στον έβδομο και τελευταίο τελικό των πλει οφ που έγινε στο "Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν".

Ο τελικός εξελίχθηκε σε προσωπικό σόου του Γουόλτ Φρέζιερ. Ο ύψους 1,93 μ. πλέι μέικερ των Νικς έδωσε μία από τις μεγαλύτερες παραστάσεις όλων των εποχών σε τελικούς ΝΒΑ αφού πέτυχε 36 πόντους, μοίρασε 19 ασίστ και μάζεψε 7 ριμπάουντ σε μία τρομερή εμφάνιση.

Ο Φρέζιερ με την απόδοσή του κάλυψε την μικρή συνεισφορά του άλλου ιερού τέρατος της ομάδας, του σέντερ Γουίλι Ριντ, ο οποίος έπαιξε τραυματίας και δεν βοήθησε ουσιαστικά.

Οι Λέικερς είχαν σε καλό βράδυ τους Τζέρι Γουέστ και Γουίλτ Τσάμπερλεϊν αλλά έμειαν από νωρίς πολύ πίσω στο σκορ και δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν.

Οι Νικς προηγήθηκαν 38-24 στο πρώτο 12λεπτο και 69- 42 στο πρώτο ημίχρονο και έφθασαν δια περιπάτου στο τελικό 113-99 και στον πρώτο τους τίτλο.

Ο τελικός: