logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

ΝΒΑ μέσω Ευρώπης ο Άλεξ Αντετοκούνμπο!
 10/5/2020

Ο πιο μικρός αδερφός του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο Άλεξ δεν θα μπορούσε να μην ασχοληθεί με το μπάσκετ και σύμφωνα με την εκτίμηση του Greek Freak μπορεί να γίνει ο καλύτερος παίκτης της οικογένειας.

Ο Άλεξ (19 χρ. 1.98 μ.) αποφοίτησε φέτος από το Dominican High School εκεί όπου είχε πολύ καλές επιδόσεις και συγκεκριμένα είχε 12, 9 πόντους, 7,1 ριμπάουντ, 1,4 ασίστ και 2,4 τάπες μέσο όρο ενώ αγωνίστηκε σε 28 παιχνίδια.

Ο Άλεξ Αντετοκούνμπο μίλησε στο Eurohoops για τα μελλοντικά του σχέδια και ξεκαθάρισε ότι θέλει να αγωνιστεί πρώτα στην Ευρώπη για να βελτιωθεί ως παίκτης και στη συνέχεια αν όλα πάνε καλά θα δηλώσει συμμετοχή στο Draft για να κάνει το άλμα στο ΝΒΑ.

«Εξετάζω τις προοπτικές μου, χαίρομαι που έχω τόσες επιλογές για να συνεχίσω να αγωνίζομαι στην Αμερική, αλλά έχω αποφασίσει να παίξω στην Ευρώπη. Θέλω να γίνω επαγγελματίας πιο γρήγορα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ευρώπη, γνωρίζω τα δεδομένα εκεί και πιστεύω πως το καλύτερο για μένα είναι να υπογράψω επαγγελματικό συμβόλαιο σε ευρωπαϊκό σύλλογο. Θα κληθώ να προπονούμαι και να παίζω από τώρα με άνδρες, θα μπω από νωρίς σε μια απαιτητική κατάσταση πίεσης και ανταγωνισμού και μέσα από αυτή τη διαδικασία θα εξελιχθώ σε όλα τα επίπεδα.

Πιστεύω πολύ στον εαυτό μου και ξέρω πολύ καλά πόσος χώρος υπάρχει για μένα να βελτιωθώ μπασκετικά σε όλα τα επίπεδα. Είμαι σίγουρος πως η απόφασή μου να υπογράψω την επόμενη σεζόν στην Ευρώπη είναι μακράν η καλύτερη και η πιο ευεργετική επιλογή. Θα με βοηθήσει σημαντικά και πολύπλευρα στο πλάνο μου να προετοιμαστώ πιο σωστά και ολοκληρωμένα, ώστε όταν νιώσω έτοιμος να κάνω το επόμενο μεγάλο βήμα μου, να παίξω στο ΝΒΑ», τόνισε ο βενιαμίν της οικογένειας Αντετοκούνμπο.