logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Η ιστορική εμφάνιση του Magic! +(vid)
 17/5/2020

Μία από τις κορυφαίες εμφανίσεις όλων των εποχών σε τελικούς μας υπενθύμισε το κανάλι του ΝΒΑ στο YouTube.

Στις 16 Μαϊου 1980 οι Λος Άντζελες Λέικερς κατακτούν τον τίτλο στο ΝΒΑ με εκτός έδρας νίκη 123-107 επί των Φιλαδέλφεια 76ers και συνολικό σκορ 4-2 (νίκες - ήττες).

Όλα τα προγνωστικά ήταν υπέρ της ομάδας της Φιλαδέλφεια καθώς ήταν γνωστό ότι οι Λέικερς θα έπαιζαν δίχως τον ηγέτη τους, τον βασικό τους σέντερ Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ.

Ο Μάτζικ Τζόνσον κατά την αναχώρηση της ομάδας του με το αεροπλάνο δεν κάθισε στην δική του θέση αλλά σε αυτή του Τζαμπάρ και έστειλε το μήνυμα στους συμπαίκτες του.

“Μη φοβάστε ποτέ, ο Έρβιν Τζόνσον είναι εδώ".

Ο Τζόνσον ήταν τότε στην πρώτη του χρονιά στο ΝΒΑ αλλά είχε τόσο ταλέντο και τόσο μεγάλες ικανότητες που έκαναν την διαφορά για τους Λέικερς.

Ο Μάτζικ έφερε επανάσταση στο ΝΒΑ αφού με ύψος 2,07 μ. μπορούσε να αγωνιστεί και στις 5 βασικές θέσεις του μπάσκετ. Ο Μάτζικ πραγματοποιεί μία από τις κορυφαίες εμφανίσεις όλων των εποχών και με 42 πόντους (14/23 σουτ, 14/14 βολές), 15 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 3 κλεψίματα και 1 κόψιμο σε 47 λεπτά συμμετοχής οδηγεί την ομάδα του σε νίκη με σκορ 123-107 και στην κατάκτηση του τίτλου ενώ ο ίδιος κερδίζει το βραβείο του MVP (ο μοναδικός rookie που καταφέρνει κάτι τέτοιο)!

Μεγάλη εμφάνιση για τους Λέικερς πραγματοποίησε επίσης ο Τζαμάλ Γουίκς με 37 πόντους ενώ από 76ers ο Julius Erving πέτυχε 27 πόντους και ο Στιβ Μιξ 18 πόντους, ενώ ο θηριώδης Ντάριλ Ντόκινς έμεινε στα χαμηλά (14 π. και 4 ριμπ.).

Απολαύστε τον ιστορικό αγώνα: