logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Ανοίγουν την Δευτέρα τα γήπεδα!
 23/5/2020

Ευχάριστες οι εξελίξεις του φίλους του αθλητισμού αφού όπως έγινε γνωστό από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού από την Δευτέρα 25 Μαΐου οι πολίτες της χώρας θα μπορούν να αθλούνται και πάλι στα ανοικτά γήπεδα (μπάσκετ, ποδόσφαιρο, τένις κλπ.).

Βέβαια η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έθεσε κάποιους όρους και συγκεκριμένα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από τους αθλούμενους πολίτες η συμπλήρωση και επίδειξη του «Δελτίου καταγραφής αθλούμενου για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα».

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς έκανε δηλώσεις για το παραπάνω θέμα:
«Το σταδιακό άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων συνεχίζεται. Μετά από τους αθλητές των εθνικών ομάδων και τους αθλητές των σωματείων έρχεται η σειρά των αθλούμενων πολιτών που θα μπορούν να κάνουν χρήση των οργανωμένων ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων.

Με νέους κανόνες και νέες συνήθειες. Με καταγραφή εισερχομένων-εξερχομένων στην εγκατάσταση, με περιορισμούς στη χωρητικότητα της εγκατάστασης για να τηρούνται οι αποστάσεις και ενδεχομένως με περιορισμούς στον χρόνο χρήσης ή με τηλεφωνική επικοινωνία και ραντεβού.

Σκοπός αυτής της σταδιακής μετάβασης στις νέες συνθήκες είναι να ξαναρχίσουν σιγά-σιγά οι πολίτες να αθλούνται και στις οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις με ασφάλεια και εμπιστοσύνη”.

Το δελτίο καταγραφής αθλουμένου υπάρχει ηλεκτρονικά διαθέσιμο στην ακόλουθη διεύθυνση: https://gga.gov.gr/images/Deltio_Katagrafis_V3.pdf όπως επίσης και οι σχετικές οδηγίες προς αθλούμενους πολίτες για ασφαλή άσκηση σε οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports στην ενότητα «Οδηγίες Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής ΓΓΑ περί ασφαλούς άσκησης σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους».