logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Λάρκιν: "Δεν θέλω να παίξω..."!
 23/5/2020

Την προσεχή Δευτέρα η Ευρωλίγκα θα ανακοινώσει το πλάνο της επιστροφής στην δράση αλλά ο άσσος της Αναντολού Εφές, ο Αμερικανός Σέιν Λάρκιν δεν θέλει να αγωνιστεί καθώς θεωρεί ότι το ρίσκο για τους παίκτες είναι πολύ μεγάλο...

Ο γκαρντ της Αναντολού Εφές που είναι μάλιστα φαβορί για το βραβείο του MVP της κανονικής περιόδου ξέσπασε και έκανε γνωστές τις προθέσεις του από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Ίνσταγκραμ.

Αναλυτικά οι δήλώσεις του Λάρκιν:
"Αρχικά, δεν είναι μυστικό ότι μετά την διακοπή της σεζόν οι παίκτες δεν είχαν την ευκαιρία να μείνουν σε καλή φυσική κατάσταση. Επιπλέον, το ρίσκο να κολλήσει κάποιος τον ιό και η πιθανότητα τραυματισμού είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Δεν πρόκειται για μία τυπική offseason όπου οι παίκτες συνεχίζουν να δουλεύουν για να βελτιώσουν το παιχνίδι τους και την σωματική τους κατάσταση.

Τους τελευταίους δύο μήνες η πλειονότητα των παικτών δεν έχουν καταφέρει να μείνουν σε καλή κατάσταση. Πνευματικά και σωματικά δεν είναι ιδανική κατάσταση ώστε να πετάξουν τους παίκτες σε μία δυναμική και ανταγωνιστική ατμόσφαιρα χωρίς να έχουν τον χρόνο και την δυνατότητα να προετοιμαστούν.

Δεύτερον, η EuroLeague είναι γνωστό ότι είναι μία από τις καλύτερες λίγκες στον κόσμο με ταλαντούχους παίκτες. Κάθε ομάδα αξίζει ίση ευκαιρία να κατακτήσει το τρόπαιο, αλλά λόγω της πανδημίαςπολλές ομάδες και παίκτες δεν έχουν την ευκαιρία να προετοιμαστούν όπως άλλοι. Δε νομίζω ότι ο πρωταθλητής της EuroLeague πρέπει να αναδειχθεί από το ποια ομάδα είχε την ευκαιρία να προπονηθεί και ποια όχι. Πρέπει να αναδειχθεί με κριτήριο το ποια ομάδα δούλεψε σκληρά όλη την σεζόν με τους προπονητές, τους παίκτες και το προπονητικό επιτελείο, στην προσπάθεια να αναδειχθεί η καλύτερη ομάδα στο παρκέ. Αυτή η μεγάλη διακοπή δημιουργεί ένα άδικο πλεονέκτημα για κάποιους παίκτες και ομάδες.

Προσωπικά έχω πολλούς λόγους για τους οποίους θα ήθελα να συνεχιστεί η σεζόν. Ως ομάδα (Εφές) παίζουμε σπουδαίο μπάσκετ από το ξεκίνημα της σεζόν. Έχουμε δύο νίκες απόσταση από τον δεύτερο και πολλοί μας έχουν χρίσει φαβορί για τον τίτλο. Αν και αυτός είναι ο στόχος που θέσαμε από το ξεκίνημα της σεζόν, ρεαλιστικά η ασφάλεια των ανθρώπων που εμπλέκονται είναι πιο σημαντική. Απλώς ήθελα να πω την άποψή μου, επειδή από όλους όσοι εμπλέκονται σε αυτή την κατάσταση, εμείς οι παίκτες είμαστε αυτοί που πρέπει να ρισκάρουμε αν συνεχιστεί η σεζόν. Είμαστε οι άνθρωποι που πρέπει να βγούμε στο παρκέ και να παίξουμε και πιστεύω ότι η φωνή μας πρέπει ν ακουστεί. Αυτές οι σκέψεις και οι ιδέες που έγραψα είναι ξεκάθαρα δικές μου, αλλά ξέρω ότι μία μεγάλη πλειοψηφία των παικτών σκέφτεται το ίδιο.

Κλείνοντας, θέλω να ξεκαθαρίσω πως όποια απόφαση και να πάρει η EuroLeague θα την σεβαστώ και θα την στηρίξω. Στο τέλος της ημέρας, είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να πάμε για δουλειά. Δεν είναι ότι δεν ΘΕΛΟΥΜΕ να παίξουμε μπάσκετ, σε όλους μας λείπει όσο σε κάθε άλλον άνθρωπο... ίσως και περισσότερο. Απλώς ξέρω ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων στην λίγκα αισθάνεται ότι τώρα δεν είναι η ώρα να επιστρέψουμε και να παίξουμε μπάσκετ και αισθάνομαι το ίδιο".