logo as
   [124] ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΣΙΤΙ - ΛΕΣΤΕΡ 1-0  [126] ΓΚΛΟΣΤΕΡ - ΜΠΡΑΚΛΙ ΤΑΟΥΝ Half 1-0  [123] ΠΙΡΙΝ ΜΠΛΑΓΚΟΕΒΓΚΡΑΝΤ - ΕΤΑΡ 1924 ΒΕΛΙΚΟ ΤΑΡΝΟΒΟ Final 2-1  
 
 
 
 
 
 
 

H ανακοίνωση για το τέλος της Ευρωλίγκα!
 25/5/2020

Δεν ήταν ευχάριστα τα νέα για τους φίλους του μπάσκετ καθώς πριν από λίγη ώρα η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε ότι ακυρώνεται η φετινή σεζόν. Εκτός από την οριστική διακοπή της Ευρωλίγκα έγινε γνωστό ότι σταματά και το Γιουροκάπ.

Η ανακοίνωση:
“Έχοντας επεξεργαστεί κάθε πιθανή επιλογή, το συμβούλιο αποφάσισε να ακυρώσει τη σεζόν 2019/20 σε Euroleague και Eurocup όπως και το Next generation Tournament.

Η επόμενη σεζόν ξεκινά την 1η Οκτωβρίου στην Euroleague και 30 Σεπτεμβρίου στο Eurocup.

Στη Euroleague θα παίξουν όλες οι ομάδες που ήταν φέτος και στο EuroCup έχουν εξασφαλισμένη θέση οι οκτώ που έφτασαν στα προημιτελικά. Υπήρξε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των μετόχων για τέταρτη φορά από την διακοπή των αγώνων στις 12 Μαρτίου λόγω του κορονοϊού.

Ακολουθώντας την απόφαση της προσωρινής διακοπής της αγωνιστικής δράσης, προσπάθησαν όλες οι πλευρές, η Λίγκα, οι ομάδες, οι παίκτες κι έδειξαν διάθεση να συνεχιστεί η σεζόν. Έχοντας ερευνήσει κάθε δυνατή επιλογή η Λίγκα αποφάσισε να διακόψει οριστικά τη σεζόν σε Euroleague και Eurocup όπως και το τουρνουά των μικρών ηλικιών για τους παρακάτω λόγους:

Η υγεία κι η ασφάλεια των αθλητών, φιλάθλων, προσωπικού, συνεργατών και των τοπικών κοινωνιών παραμένει η βασική μας προτεραιότητα. Η διαφορετική εξέλιξη της πανδημίας κορονοϊού σε διαφορετικές περιοχές που εδρεύουν ομάδες της Euroleague και του Eurocup δεν εγγυώνται πως όλες οι ομάδες θα είχαν τις ίδιες συνθήκες προετοιμασίας και προπόνησης.

Τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα οι τοπικές Αρχές να έχουν διαφορετικούς περιορισμούς για τους πολίτες τους, δίχως εγγύηση πως όλες οι ομάδες θα είχαν την δυνατότητα να ταξιδέψουν σε πόλη που θα επιλέγαμε. Ο περιορισμένος χρόνος προπονήσεων των τριών εβδομάδων θα αύξανε τις πιθανότητες τραυματισμών στους παίκτες. Για λόγους αθλητικής αξιοπιστίας απορρίφθηκαν φορμάτ με περιορισμένο αριθμό ομάδων.

Παρά το ότι επεξεργαστήκαμε ένα εξοντωτικό ιατρικό πρωτόκολλο για τις διοργανώσεις, οι αρχές δημόσιας υγείας θα επέβαλλαν σε παίκτη, προπονητή ή διαιτητή που βρισκόταν θετικός, να μπει σε απομόνωση για 14 μέρες. Θα ήταν αδύνατον για αυτό το λόγο να εγγυηθούμε πως θα ολοκληρωνόταν τον Ιούλιο. Η απόφασή μας να μην αλλάξουμε τις προθεσμίες και να μεταθέσουμε για αργότερα την επόμενη σεζόν, ελήφθη ώστε να αποφύγουμε να επηρεάσουμε το καλεντάρι του 2021, συμπεριλαμβανομένων τοπικών πρωταθlημάτων και υποχρεώσεων εθνικών ομάδων το 2021.

Διατηρώντας τις αρχές που πρεσβεύουμε και της δικαιοσύνης δεν αναγνωρίζουμε καμία ομάδα ως πρωταθλήτρια τόσο στην Euroleague όσο και στο Eurocup. Ευχαριστούμε όλες τις πόλεις που εξέφρασαν ενδιαφέρον να φιλοξενήσουν τη συνέχεια των διοργανώσεων μας με ασφάλεια και άριστη συνεργασία. Κατέβαλλαν πολλές προσπάθειες κι έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο για να διασφαλίσουν κάθε λεπτομέρεια ώστε να στεφθεί με επιτυχία η σεζόν”.