logo as
   [949] ΓΙΟΥΝΙΒΕΡΣΙΤΑΤΕΑ ΚΡΑΙΟΒΑ - ΚΛΟΥΖ Final 0-1  [946] ΜΟΥΡΑ - ΡΟΓΚΑΣΚΑ Final 2-2  [951] ΓΚΟΟΥ ΑΧΕΝΤ ΙΓΚΛΣ - ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ Final 1-3  
 
 
 
 
 
 
 

Αφιέρωμα στον Αλβέρτη η Ευρωλίγκα!
 2/6/2020

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης υπήρξε ένας από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό αλλά για το Ελληνικό μπάσκετ και μάλιστα είναι ο άνθρωπος των τίτλων.

Ο «Φράνκι» έχει κατακτήσει στην καριέρα του 25 τίτλους (!) νούμερο αν μη τι άλλο εντυπωσιακό που όμοιό του δεν υπάρχει από κανέναν άλλο παίκτη στην Ευρώπη.

Το 2018 η Ευρωλίγκα τον συμπεριέλαβε στους "101 μεγάλους του Ευρωπαϊκού μπάσκετ", μια έντυπη έκδοση με την υπογραφή του Βλάντιμιρ Στάνκοβιτς.

Σε σημερινό δημοσίευμα στο σάιτ της Ευρωλίγκα παρουσιάζεται όλη η καριέρα του Αλβέρτη από την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου το 1991 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων με την φανέλα της Εθνικής Ελλάδας έως και τους τίτλους που κατέκτησε με τον Παναθηναϊκό σε Ελλάδα και Ευρώπη ενώ γίνεται μνεία και στη συνεργασία του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο Αλβέρτης που αγωνίστηκε σε 155 παιχνίδια με την φανέλα της Εθνικής ήταν βασικός στέλεχος του Παναθηναϊκού το 1996 όταν έγινε η πρώτη Ελληνική ομάδα που κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης.

Ο Αλβέρτης αγωνίστηκε από τα 17 του χρόνια στον Παναθηναϊκό και συγκεκριμένα από το 1990 έως και το 2009 και κατέκτησε 5 Ευρωλίγκες, 11 πρωταθλήματα Ελλάδας και 8 Κύπελλα Ελλάδας!