logo as
   [949] ΓΙΟΥΝΙΒΕΡΣΙΤΑΤΕΑ ΚΡΑΙΟΒΑ - ΚΛΟΥΖ Final 0-1  [946] ΜΟΥΡΑ - ΡΟΓΚΑΣΚΑ Final 2-2  
 
 
 
 
 
 
 

Με εκπλήξεις η Γερμανία!
 7/6/2020

Με τα παιχνίδια Φρανκφούρτη - Άλμπα Βερολίνου και Βέχτα - Λούντβιγκσμπουργκ συνεχίζεται η δράση στα πλέι οφ της Γερμανίας. Στην πρεμιέρα η Μπάγερν ηττήθηκε 85-95 από την Ουλμ και η Γκέτινγκεν νίκησε 89-78 από την Καρλσχάιμ Μέρλινς 89-78.

Οι δέκα ομάδες χωρίστηκαν σε δυο ομίλους των 5 ομάδων, θα δώσουν από τέσσερα παιχνίδια και οι τέσσερις πρώτες από κάθε όμιλο θα προκριθούν στα προημιτελικά. Από εκεί και πέρα, χιαστί διασταυρώσεις των ομίλων.

Οι πέμπτοι σε κάθε όμιλο, θα αναμετρηθούν μεταξύ τους για την 9η-10η θέση με μονό παιχνίδι. Όλα τα παιχνίδια από τα προημιτελικά και μετά είναι διπλά (μέχρι και τον τελικό) ενώ το τουρνουά θα διεξαχθεί αποκλειστικά στην «Audi Dome Arena» του Μονάχου.

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ-ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ
Χωρίς θεατές. Αν και δεν ήταν στην πρώτη δεκάδα της βαθμολογίας, η Φρανκφούρτη μπήκε από το… παράθυρο στο συγκεκριμένο τουρνουά. Σίγουρα με βάση αυτά που είχε δείξει μέσα στην σεζόν, δύσκολα μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλό, αλλά δεν πρόκειται να πέσει αμαχητί. Σε 21 παιχνίδια στο πρωτάθλημα της Γερμανίας, είχε την χειρότερη επίθεση με μόλις 75 πόντους κατά μέσο όρο και δεχόταν 80 μ.ο. Από την άλλη, η Άλμπα είναι λογικά το αντίπαλο δέος για την Μπάγερν αναφορικά με την διεκδίκηση του τίτλου. Αξιόλογο ρόστερ, παρουσία και αυτή στην κορυφαία διοργάνωση, την Ευρωλίγκα όπου με τον Ρενέσες στον πάγκο έκανε πολλές ζημιές. Αρκετοί παίκτες της είναι στο στόχαστρο για ομάδες της Ευρωλίγκα, ενώ στο πρωτάθλημα της Γερμανίας έχει την πιο παραγωγική επίθεση με 93 πόντους μ.ο. και δεχόταν 81 μ.ο. Κερδίζει και το χάντικαπ η Άλμπα Βερολίνου.

ΡΑΣΤΑ ΒΕΧΤΑ-ΛΟΥΝΤΒΙΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ
Χωρίς θεατές. Στην 6η θέση σταμάτησε η Ράστα Βέχτα λόγω της πανδημίας και κέρδισε μια θέση για το τουρνουά που αφορά την ανάδειξη πρωταθλητή. Παράλληλα συμμετείχε και στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά αποκλείστηκε στην φάση των ομίλων (ήταν μαζί με την ΑΕΚ). Στο πρωτάθλημα της Μπουντεσλίγκα είχε 81 πόντους κατά μέσο όρο στην επίθεση και 82 μέσο όρο στην άμυνα. Η Λούντβιγκσμπουργκ εντυπωσίαζε με την πορεία της στην Γερμανία, καθώς δεν είχε άλλες υποχρεώσεις και εστίασε εκεί. Δεν είναι τυχαίο ότι στην διακοπή ήταν στην δεύτερη θέση και με πολύ καλά αποτελέσματα. Σκοράρει 86 πόντους κατά μέσο όρο και δέχεται 79 πόντους μ.ο. Μικρό προβάδισμα στην Λούντβιγκσμπουργκ.