logo as
   [955] ΝΑΣΙΟΝΑΛ ΑΣΟΥΝΣΙΟΝ - ΡΑΣΙΝΓΚ ΚΛΟΥΜΠ ΜΟΝΤΕΒΙΔΕΟ 2-1  
 
 
 
 
 
 
 

Θλιβερή επέτειος για τον Ντράζεν! +(vid)
 7/6/2020

Συμπληρώθηκαν σήμερα 27 χρόνια από την ημέρα που έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο κορυφαίος ίσως Ευρωπαίος παίκτης του μπάσκετ όλων των εποχών και ένας από τους κορυφαίος του κόσμου, ο Κροάτης Ντράζεν Πέτροβιτς.

Ο "Μότσαρτ" έχασε την ζωή του σε αυτοκινήτου σε αυτοκινητικό δυστύχημα στη Βαυαρία, συγκεκριμένα στον αυτοκινητόδρομο Autobahn 9 όταν το αμάξι που οδηγούσε η φίλη του Κλάρα Σαλάνσι συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό.

Ο Ντράζεν που ήταν συνοδηγός κοιμόταν ενώ η "ειρωνία" είναι ότι προτίμησε να πάει οδικώς στο Ζάγκρεμπ και όχι με την υπόλοιπη αποστολή της Εθνικής ομάδας της Κροατίας που πέταξε με αεροπλάνο.

Ο "γιος του διαβόλου" αφού κατέκτησε τα πάντα στην Ευρώπη με τις Τσιμπόνα και Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και με την Εθνική Γιουγκοσλαβίας έκανε το μεγάλο άλμα για το ΝΒΑ και παρά την αμφισβήτηση που δέχθηκε στην αρχή και στο Πόρτλαντ όταν πήγε στο Νιού Τζέρσει και τους Νετς έπαιξε φοβερό μπάσκετ και ήταν από τους κορυφαίους γκαρντ του πρωταθλήματος.

Ο Πέτροβιτς στην τελευταία του χρονιά στο ΝΒΑ είχε μέσο όρο 22,3 πόντους με τους Νετς. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το καλοκαίρι εκείνο ο Πέτροβιτς είχε συμφωνήσει με τον Παύλο Γιαννακόπουλο προκειμένου να έρθει στον Παναθηναϊκό και να αγωνιστεί μαζί με τον Νίκο Γκάλη.

Ο Πέτροβιτς ήταν 28 χρονών και αναμφίβολα είχε να δώσει ακόμη πολλά στο μπάσκετ. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα ξεχαστεί ποτέ