logo as
   [321] ΤΣΑΡΛΤΟΝ - ΣΡΙΟΥΣΜΠΕΡΙ 0-1  [380] ΦΟΛΚΕΡΚ - ΚΕΛΤΙ ΧΑΡΤΣ 1-1  [378] ΜΟΝΤΡΟΟΥΖ - ΧΑΜΙΛΤΟΝ 1-1  [303] ΛΟΥΤΟΝ - ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ 0-1  [340] ΣΑΟΥΘ ΣΙΛΝΤΣ - ΣΑΟΥΘΠΟΡΤ 2-0  [324] ΓΟΥΟΛΣΟΛ - ΜΠΡΑΝΤΦΟΡΝΤ 2-1  [358] ΤΣΙΠΕΝΧΑΜ ΤΑΟΥΝ - ΤΣΕΛΜΣΦΟΡΝΤ ΣΙΤΙ 0-1  [349] ΓΟΥΟΡΘΙΝΓΚ - ΓΟΥΕΣΤΟΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΕ 2-2  [363] ΜΠΑΛΙΜΕΝΑ - ΝΙΟΥΡΙ ΣΙΤΙ 1-0  
 
 
 
 
 
 
 

Ημέρα μνήμης για τον Παύλο Γιαννακόπουλο
 10/6/2020

Στις 10 Ιουνίου 2018 ο μεγαλύτερος ευεργέτης του μπασκετικού Παναθηναϊκού και μόνιμος «αιμοδότης» του ερασιτέχνη, ο «μεγάλος» Παύλος Γιαννακόπουλος.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος άλλαξε την ιστορία του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ και επί των ημερών του γράφτηκαν οι πιο χρυσές σελίδες της ιστορίας του «τριφυλλιού».

Τι να θυμηθεί κανείς για το έργο του Παύλου Γιαννακόπουλου, ο οποίος χωρίς να υπολογίζει το οικονομικό κόστος έκανε τα πάντα για να κάνει μεγάλο τον Παναθηναϊκό. Νίκος Γκάλης, Παναγιώτης Γιαννάκης, Φάνης Χριστοδούλου, Ντομινίκ Γουίλκινς, Ντίνο Ράτζα, Ντέγιαν Μποντιρόγκα, Μπάιρον Σκοτ, Ζέλικο Ρέμπρατσα, Όντετ Κάτας, είναι μόνο μερικά από τα σπουδαία ονόματα που έφερε στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό ο Γιαννακόπουλος ενώ επί των ημερών του, ο Παναθηναϊκός έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Ελληνικού αθλητισμού, που κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης.

Ο Γιαννακόπουλος γιγάντωσε τον Παναθηναϊκό και τον έκανε μία από τις πιο ισχυρές ομάδες της Ευρώπης ενώ ενίσχυσε με μεγάλα ποσά και όλα τα ερασιτεχνικά τμήματα του συλλόγου και επίσης συνέδραμε και την ΠΑΕ σε πολλές περιπτώσεις που δεν είναι γνωστές στο ευρύ κοινό.

Η απώλεια του είναι δυσαναπλήρωτη αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ. Η ΚΑΕ και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός τίμησαν τη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου με post στα social media.

Συγκεκριμένα η KAE Παναθηναϊκός ανέβασε ένα post με τα εξής λόγια: «Παύλος Γιαννακόπουλος, 1929-2018. Δύο χρόνια μακριά μας, για πάντα ανάμεσά μας»!