logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Διαζύγιο για Φενέρ και Ομπράντοβιτς!
 24/6/2020

Ο πιο επιτυχημένος προπονητής του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, ο ζωντανός θρύλος Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς δεν θα συνεχίσει με την Φενέρμπαχτσε και θα μείνει εκτός πάγκων την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο Ομπράντοβιτς την περασμένη εβδομάδα συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Φενέρμπαχτσε Αλί Κοτς και ο τελευταίος ανακοίνωσε στον Σέρβο κόουτς ότι το μπάτζετ για τη νέα χρονιά θα είναι εξαιρετικά μειωμένο και από τα 30 εκ. ευρώ θα πέσει στα 15 εκ.

Οι δύο άνδρες είχαν σειρά συναντήσεων αλλά δεν βρέθηκε η χρυσή τομή και έτσι μετά από επτά χρόνια έπεσαν οι τίτλοι τέλους στην σχέση Φενέρμπατχσε και Ομπράντοβιτς.

Ο 60χρ0νος προπονητής πήγε στην Φενέρμπαχτσε το 2013 από τον Παναθηναϊκό και την οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης το 2017, και ακόμη σε τέσσερα πρωταθλήματα Τουρκίας και τρια Κύπελλα.

Η ανακοίνωση της Φενέρμπαχτσε
"Όπως ήταν γνωστό ο αξιότιμος προπονητής μας Ζέλικο Ομπράντοβιτς την περασμένη εβδομάδα συναντήθηκε με τον Αλί Κοτς και τον Σεμίχ Οζσόι για το σχεδιασμό της νέας σεζόν. Μετά τις διαπραγματεύσεις ο προπονητής γύρισε στη χώρα του και ήθελε να πάρει την τελική απόφαση μετά από τη συνάντηση με την οικογένειά του. Δυστυχώς θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σήμερα ότι ο προπονητής έστειλε την απάντησή του στην ομάδα μας και αποφάσισε να μείνει χωρίς ομάδα για ένα χρόνο. Ως ο αρχιτέκτονας των αμέτρητων επιτυχιών που ήλθε στην οικογένεια της Φενέρμπαχτσε τη σεζόν 2013-14 και κατέκτησε την Euro League το 2017 πρέπει να σεβαστούμε την απόφασή του, καθώς έγραψε με χρυσά γράμμα το όνομά του στη ιστορία του συλλόγου. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ένας θρύλος της Φενέρμπαχτσε, θα συνεχίσει να είναι μέλος της οικογένειάς μας για πάντα, με τα επιτεύγματα και απερίγραπτη χαρά που μας έφερε".