logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Φαβορί για τον τίτλο η Μπαρτσελόνα!
 30/6/2020

Ο τίτλος στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Ισπανίας, το κορυφαίο στην Ευρώπη, θα κριθεί απόψε το βράδυ (21:00) στον μεγάλο τελικό των play offs ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Μπασκόνια.

Η Ρεάλ Μαδρίτης που έχει κατακτήσει τους τέσσερις από τους πέντε τελευταίους τίτλους έπεσε θύμα έκπληξης στην φάση των ομίλων και αποκλείστηκε.

Η Μπαρτσελόνα στις 21 Ιουνίου 2020 νίκησε 81-75 την Μπασκόνια στην φάση των ομίλων και έδειξε σε καλύτερη κατάσταση. Η ομάδα του Πέσιτς έχει ρεκόρ 5 νίκες και 1 ήττα μετά την επανεκκίνηση ενώ από την άλλη πλευρά η Μπασκόνια έχει τέσσερις νίκες (μία στην παράταση επί της Μάλαγα) και δύο ήττες στα έξι παιχνίδια της που έχει δώσει από την επανεκκίνηση και μετά.

Η ομάδα της Βαρκελώνης έχει κατακτήσει 18 πρωταθλήματα Ισπανίας αλλά το τελευταίο από αυτά πριν από έξι χρόνια, το 2014.

Η Μπασκόνια έχει κατακτήσει 3 πρωταθλήματα Ισπανίας, το τελευταίο το 2010.

Η Μπαρτσελόνα έφτασε στον τελικό με συνολικό ρεκόρ στη Liga Endesa 24-5 και συγκεκριμένα είχε 19-4 στην κανονική περίοδο, μέχρι τη διακοπή και σημείωσε 5-1 στην τελική φάση.

Από την άλλη πλευρά Μπασκόνια είχε 12-11 στην κανονική περίοδο και 4-2 στην τελική φάση.

Ο Νίκολα Μίροτιτς (MVP του πρωταθλήματος) είναι ο παίκτης που θα κρίνει τον τελικό για την Μπαρτσελόνα ενώ για την Μπασκόνια, ο παίκτης βαρόμετρο είναι ο Σεγκέλια.

Εκτίμηση:
H Μπαρτσελόνα διαθέτει περισσότερες λύσεις στο ρόστερ της από την Μπασκόνια και ο Μίροτιτς μπορεί να πάρει «μόνος» του τον τελικό. Νίκη της Μπαρτσελόνα με διαφορά μέχρι 7-8 πόντους!