logo as
   [212] ΤΙΧΟΥΑΝΑ - ΠΟΥΕΜΠΛΑ 3-1  [211] ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΣΑΝ ΛΟΥΙΣ - ΤΟΛΟΥΚΑ Final 1-5  
 
 
 
 
 
 
 

Στην κορυφαία πεντάδα ο Αντετοκούνμπο!
 17/9/2020

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά την ανάδειξή του ως ο κορυφαίος αμυντικός της χρονιάς πρόσθεσε μια ακόμη διάκριση καθώς επιλέχθηκε στην κορυφαία πεντάδα του ΝΒΑ για δεύτερη σερί χρονιά. Μαζί με τον Αντετοκούνμπο στην κορυφαία πεντάδα βρέθηκαν επίσης οι Λε Μπρον Τζέιμς και Άντονι Ντέϊβις από τους Λος Άντζελες Λέικερς, ο Λούκα Ντόνσιτς από το Ντάλας και ο Τζέιμς Χάρντεν από το Χιούστον.

Ο Αντετοκούνμπο είναι ο μοναδικός παίκτης που αγωνίζεται στην Ανατολή καθώς οι άλλοι τέσσερις παίζουν σε ομάδες της Δύσης.

Ο Greek Freak είχε επιλεγεί δύο xρονιές στη 2η All NBA Team, το 2017 και το 2018. O Λούκα Ντόντσιτς γίνεται ο πρώτος παίκτης του ΝΒΑ, μετά τον Τιμ Ντάνκαν (1998) που επιλέγεται στην καλύτερη πεντάδα στην πρώτη διετία της καριέρας του στο ΝΒΑ!

Ο Ντάνκαν είχε επιλεγεί στην rookie του χρονιά κι ο Σλοβένος στη δεύτερη! Από την περυσινή πρώτη πεντάδα, πλην του Αντετοκούνμπο, θέση στην All NBA Team έχει ξανά, μόνο ο Τζέιμς Χάρντεν.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι πλέον μόνος πρώτος στην ιστορική λίστα με τις περισσότερες παρουσίες σε κάποια από τις All NBA Teams. Έφτασε στις 16 κι άφησε πίσω του με 15 τους Κόμπι Μπράιαντ, Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ και Τιμ Ντάνκαν.

Στην δεύτερη καλύτερη πεντάδα επιλέχθηκαν οι Νίκολα Γιόκιτς, Καγουάι Λέοναρντ, Ντέιμιαν Λίλαρντ, Κρις Πολ και Πασκάλ Σιακάμ.

Στην τρίτη καλύτερη πεντάδα του ΝΒΑ για το 2020 βρέθηκαν, οι Τζίμι Μπάτλερ, Ρούντι Γκομπέρ, Μπεν Σίμονς, Τζέισον Τέιτουμ και ο Ράσελ Γουέστμπρουκ.