logo as
   [942] ΤΖΟΥΡΓΚΑΡΝΤΕΝ - ΜΑΛΜΕ Final 0-1  [943] ΧΑΛΜΣΤΑΝΤ - ΧΑΜΑΡΜΠΙ Final 2-1  
 
 
 
 
 
 
 

Ραντεβού με την ιστορία η ΑΕΚ!
 4/10/2020

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει απόψε την Μπούργκος (20:00, ΕΡΤ3) στο τελικό του "Final 8" του Basketball Champions League στο… άδειο λόγω κορονοϊού γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ με στόχο να κατακτήσει τον τέταρτο ευρωπαϊκό και πέμπτο διεθνή τίτλο της ιστορίας της!

Η ΑΕΚ ήταν εκπληκτική στον ημιτελικό κόντρα στην Σαραγόσα την οποία διέλυσε με σκορ 99-75, ενώ από την άλλη πλευρά η Μπούργκος, στον άλλο ημιτελικό της Παρασκευής (2/10) επικράτησε εύκολα της Ντιζόν με 81-67.

Στον προημιτελικό η ισπανική ομάδα είχε διαλύσει με 92-65 την Χάποελ Ιερουσαλήμ του Νίκου Παππά και η ΑΕΚ είχε επικρατήσει εύκολα με 94-82 της Νίμπουρκ. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα ενώ το ίδιο ισχύει και για τον ομόλογό του στην Μπούργος, τον Χοάν Πεναρόγια.

Στο μικρό τελικό του Final 8 (17:00, ΕΡΤ3) η Σαραγόσα θα αντιμετωπίσει την Ντιζόν.

Ο κόουτς της ΑΕΚ δήλωσε για τον σημερινό τελικό:
“Είμαστε ευτυχισμένοι που βρισκόμαστε στον τελικό, αλλά ξέρουμε ότι πρέπει να προετοιμάσουμε την ομάδα για μια πολύ δυνατή μάχη. Θα είναι ένας μεγάλος αγώνας και πρόκληση για μας, απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα με μεγάλη εμπειρία και πολύ καλή χημεία.
Όλοι γνωρίζουμε ότι η ΑΕΚ έχει παίκτες με επιθετικό ταλέντο, αλλά σε ένα τέτοιο παιχνίδι αυτό δεν είναι αρκετό. Πρέπει να δείξουμε σκληράδα απέναντι σε μια ομάδα που ξέρει να αμύνεται πολύ καλά και αποτελεσματικά. Αυτό θα είναι το κλειδί του τελικού για μας, η σκληράδα που θα δείξουμε μέσα στον αγώνα.

Επίσης είναι πολύ σημαντικό να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας και να μείνουμε πιστοί στο πλάνο μας. Να είμαστε συγκεντρωμένοι καθώς έχουμε παίκτες με εμπειρία να διαχειριστούν έναν τέτοιο αγώνα.

Η Μπούργος έχει πολλούς τρόπους να σκοράρει και ιδιαίτερα τα τρίποντα όπου έχει πολύ καλούς σουτέρ που δημιουργούν τα δικά τους σουτ, αλλά και ομαδικά. Η δική μας φιλοσοφία είναι αμυντικά να την περιορίσουμε ομαδικά και όχι ατομικά σε κάποιους παίκτες. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να κάνουν το παιχνίδι του κάτι το οποίο είναι από τα πλεονεκτήματά τους, αφού έχουν πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και βρίσκουν εύκολα ρυθμό”.