logo as
   [995] ΠΑΤΡΙΟΤΑΣ - ΙΝΤΕΠ. ΜΕΝΤΕΓΙΝ Half 2-0  
 
 
 
 
 
 
 

Για την δεύτερη νίκη ο Ολυμπιακός!
 14/10/2020

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Μιλάνο στο ΣΕΦ (21:00) για την 3η αγωνιστική της Ευρωλίγκα και επιδιώκει την 2η νίκη του στην διοργάνωση. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πολύ καλό ηθικό μετά την εκτός έδρας νίκη επί του Παναθηναϊκού και ο Γιώργος Μπαρτζώκας περιμένει ανάλογη συνέχεια από τους παίκτες του.

Στον αγωνιστικό τομέα υπάρχουν δύο προβλήματα. Ο Κώστας Σλούκας αναμένεται να σφίξει τα δόντια του και να αγωνιστεί, δύσκολα θα προλάβει ο Ζαν Σαρλ. Ο Μπαρτζώκας δήλωσε για το σημερινό παιχνίδι: «Περιμένουμε να γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα. Να έχουμε μεγαλύτερη συνοχή, να είμαστε πιο συμπαγείς, να μην έχουμε κενά διαστήματα. Θεωρώ πως με τον Παναθηναϊκό φάνηκε αυτό, καθώς είχαμε περισσότερα καλά διαστήματα από ότι στον αγώνα με την Ζαλγκίρις», τόνισε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Γιώργος Μπαρτζώκας. Και συνέχισε: «Ελπίζω πως αύριο σε ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών ότι θα είμαστε ακόμη καλύτεροι. Αυτή τη στιγμή ο αντίπαλός μας είναι διαφορετικός. Το Μιλάνο είναι μια ομάδα που δεν έχει χάσει ακόμη σε αγώνα, είτε σε φιλικό, είτε σε επίσημο. Έχει μόνο νίκες. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να κάνουμε κάτι έξτρα για να τους κερδίσουμε. Είναι μια ομάδα που έχει ένα συνδυασμό ταλέντου και εμπειρίας. Εμείς θα πρέπει να μείνουμε στο πλάνο μας, να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας, να είμαστε συμπαγείς για να πάρουμε το ματς που τόσο θέλουμε».

Η Μιλάνο νίκησε 81-79 στην παράταση την Μπάγερν στην Γερμανία στην πρεμιέρα και την προηγούμενη αγωνιστική πέτυχε νέα νίκη με σκορ 87-73 επί της Βιλερμπάν. Η Μιλάνο έχει πολύ μεγάλες βλέψεις φέτος και πώς να μην έχει όταν στον πάγκο της έχει τον σπουδαίο Ετόρε Μεσίνα και διαθέτει 12 εξαιρετικούς παίκτες με πρώτους και καλύτερους τους Χάινς, Ντατόμε, Ντιλέινι, Ρολ, Σέρχιο Ροντρίγκεθ, Κάλεμπ Ταρζέφσκι, Τσιτσιανρίνι κλπ. Η Μιλάνο έχει στις τάξεις τρεις πρώην παίκτες του Ολυμπιακού, τους Χάινς, Παντέρ και ΛιΝτέι.

Με παράδοση ο Ολυμπιακός!
O Ολυμπιακός έχει φιλοξενήσει εντός έδρας στην Ευρωλίγκα την Μιλάνο 10 φορές από την σεζόν 2005-06 και μετά και είναι κυρίαρχος με 8 νίκες έναντι 2 της Ιταλικής ομάδας. Στο τελευταίο τους αντίστοιχο παιχνίδι στο ΣΕΦ, Ολυμπιακός – Μιλάνο 91-70!