logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Μπαρτζώκας: «Έτοιμοι για τη νίκη»
 23/10/2020

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σήμερα (22/10) το βράδυ (21:30) στο Μόναχο την Μπάγερν στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας και ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει εμπιστοσύνη στους παίκτες του ότι μπορούν να πάρουν μία ακόμη νίκη.

Αναφερόμενος στη γερμανική ομάδα, η οποία έχει ρεκόρ 3 νίκες και 1 ήττα, ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Γιώργος Μπαρτζώκας, τόνισε: «Δεν είναι έκπληξη όταν μια ομάδα κερδίζει τρεις συνεχόμενους αγώνες εκτός έδρας επί πολύ δυνατών αντιπάλων όπως είναι η Μακάμπι, η Φενέρμπαχτσε και Άλμπα. Προφανώς αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν το επίπεδό τους. Είναι μια ομάδα με παίκτες που παίζουν σε παραπάνω από μία θέση. Μπορούν να έχουν μια πολύ ψηλή πεντάδα με περιφερειακούς που έχουν μέγεθος και αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να παίζουν το 80-90% των επιθέσεων των αντιπάλων που παίζουν με αλλαγές, με αποτέλεσμα να σταματούν το ρυθμό. Είναι μια ομάδα που έχει κάποιες ιδιαιτερότητες, όμως, έχει και αδυναμίες. Εμείς θεωρώ πως είμαστε έτοιμοι να παίξουμε ένα δυνατό παιχνίδι κι αν μπορούμε να το κερδίσουμε».

Ερωτηθείς αν η παρουσία του Αντρέα Τρινκιέρι στον πάγκο, σε μια ιδιαίτερη στιγμή της Μπάγερν, καθώς το μπάτζετ της μειώθηκε σημαντικά, ενώ υπήρξαν και πολλές αλλαγές στο ρόστερ, απάντησε: «Θεωρώ πως ο προπονητής έχει μεγάλη συνεισφορά, όπως πάντα έχει και στις επιτυχίες και στις αποτυχίες. Είναι μια ομάδα που γρήγορα έπαιξε καλά, παρότι ο κόουτς δεν πήγε νωρίς το καλοκαίρι, ενώ και στην pre-season δεν έπαιξε καλά. Όταν ξεκίνησε η χρονιά, όμως, ήταν πανέτοιμη! Νομίζω πως έχει βάλει τη σφραγίδα του. Είναι μια ομάδα που προσπαθεί να στοχεύει στα παιχνίδια που ο κόουτς θεωρεί πως έχει mismatch, έχουν πολύ post up με όλους τους παίκτες επειδή ακριβώς έχουν μέγεθος στην περιφέρεια και έχουν πάρει έμπειρους παίκτες από την Ευρωλίγκα, αν εξαιρέσουμε τον Γουέιντ Μπόλντγουιν. Για τον Μπόλντγουϊν είναι ναι μεν η δεύτερή του χρονιά, όμως, είναι προφανές πως έχει δυνατότητες και ταλέντο. Οι Ρέινολντς, Τόμας και γενικά όλοι οι παίκτες που φορούν τη φανέλα της, παίζουν πολλά χρόνια σε αυτό το επίπεδο».