logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Με εκπλήξεις η πρεμιέρα!
 25/10/2020

Ονειρεμένη μπορεί να χαρακτηριστεί η πρώτη μέρα του Μεσολογγίου Baxi στην Basket League αφού συνδυάστηκε με νίκη που ήρθε επί ενός ιστορικού αντιπάλου όπως ο Άρης και με συγκλονιστικό τρόπο, το τρίποντο δηλαδή του Ντεβόντε Γκριν στην εκπνοή. Με τη νίκη της αυτή, η ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας μπήκε σε μία μικρή λίστα ομάδων του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, καθώς έγινε μόλις η 7η πρωτοεμφανιζόμενη των τελευταίων 22 σεζόν, που νίκησε στο παρθενικό της παιχνίδι στην κατηγορία.

Με εντυπωσιακό τρόπο μπήκε στη νέα Basket league ο Ηρακλής καθώς στο μεγάλο ντέρμπι της πρεμιέρας επικράτησε στο «Ιβανώφειο» του ΠΑΟΚ με 75-57. Οι «κυανόλευκοι» φάνηκαν πιο έτοιμοι από τους αντιπάλους τους και με κορυφαίο τον Βασίλη Καββαδά (13 πόντοι, 14 ριμπάουντ, 2 μπλοκ, 1 κλέψιμο) έφτασε στο πρώτο φετινό ροζ φύλλο αγώνα. Για τον ΠΑΟΚ που φάνηκε ανταγωνιστικός μόνο στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ζερμαίν Λαβ τελείωσε το παιχνίδι με 16 πόντους.

Το Περιστέρι μπήκε με το... δεξί στην Basket League της σεζόν 2020-21 ύστερα από ανατροπή στο δεύτερο ημιχρόνο και εντός έδρας νίκη επί του Κολοσσού H Hotels (84-81). Οι φιλοξενούμενοι με ηγέτη τον Ντομινίκ Άρτις (25 πόντοι με 3 τρίποντα και 6 ασίστ) είχαν τον έλεγχο στο πρώτο μέρος. Οι «κυανοκίτρινοι» ανέβασαν την πίεση στην άμυνα τους με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου και με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη να είναι ασταμάτητος στην επίθεση (27 πόντοι με 11/14 σουτ εντός πεδιάς) άλλαξαν τον ρυθμό στην τρίτη περίοδο.

Με επιμέρους σκορ 28-10 το Περιστέρι ολοκλήρωσε το τρίτο δεκάλεπτο με προβάδισμα 15 πόντων. Ο Κολοσσός H Hotels, ωστόσο, στην τέταρτη περίοδο δεν παράτησε τον αγώνα και επιχείρησε την δική του ανατροπή. Πλησίασε στον πόντο (82-81 με δύο βολές του Κένι Γκόινς) με 26’’ να απομένουν για την λήξη της συνάντησης, αλλά στα τελευταία πέντε δευτερόλεπτα έχασε δύο φορές την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση, μετά το 84-81 με δύο βολές του Τεράν Πέτεγουεϊ.

Πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ 81-68, η ΑΕΚ επικράτησε στο κλειστό του Παλαιού Φαλήρου «Σοφία Μπεφόν» του Ιωνικού Hellenic Coin σε ανταγωνιστική αναμέτρηση για την πρεμιέρα της κανονικής περιόδου της Basket League. Οι γηπεδούχοι με τις άμυνες ζον πρες του Στέργιου Κουφού, που έβγαλαν εκτός ρυθμού την Ένωση. Με πρωταγωνιστές στην επίθεση τους Βασίλη Τολιόπουλο (19 πόντοι με τρία τρίποντα), Τόαρλιν Φιτζπάτρικ (16 πόντοι με 3/5 τρίποντα), προηγήθηκαν με 39-30, 15'' πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, που ολοκληρώθηκε με τον Ιωνικό Hellenic Coin στο +7 (39-32), ύστερα από δύο βολές του Βλάντο Γιάνκοβιτς σχεδόν με την εκπνοή.

Οι γηπεδούχοι άντεξαν και διατήρησαν τον έλεγχο, παρά της προσπάθειες της ΑΕΚ να αλλάξει την ροή της αναμέτρησης μέχρι και το 35' που προηγήθηκαν με 68-64. Στο τελευταίο πεντάλεπτο, ωστόσο, η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε το μεγαλύτερο «βάθος» του πάγκου της. Με περισσότερες δυνάμεις και λύσεις, και σερί 17-0 πήρε τους δύο βαθμούς και άρχισε νικηφόρα στο Πρωτάθλημα της φετινής σεζόν. Χαρακτηριστικό της κόπωσης των παικτών του Ιωνικού Hellenic Coin, ήταν οι τρείς άστοχες βολές του Άνταμ Σμιθ με πέντε λεπτά πριν την λήξη του ματς.

Από την Ένωση ξεχώρισαν ο Νίκος Ζήσης, ο οποίος σκόραρε 15 πόντους με 2/3 δίποντα και 2/3 τρίποντα, ενώ μοίρασε και 5 ασίστ, ο Κέβιν Λάνγκφορντ, που πέτυχε 14 πόντους, εκ των οποίων οι 6 με ένα τρίποντο στο τελευταίο πεντάλεπτο και ο Γιόνας Ματσιούλις, που με σουτ έξω από τα 6,75 μέτρα έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ με 71-68, με 4’ και 37’’ να απομένουν για το τέλος της συνάντησης.

Τα αποτελέσματα
Μεσσολόγγι - Άρης 73-70
Ιωνικός Ν. - ΑΕΚ 68-81
Ηρακλής - ΠΑΟΚ 75-57
Λαύριο - Προμηθέας (αναβολή)
Περιστέρι - Κολοσσός Ρόδου 84-81
Παναθηναϊκός - Λάρισα (25/10 18:30)