logo as
   [121] ΤΟΚΙΟ ΒΕΡΝΤΙ - ΚΙΟΤΟ 0-1  
 
 
 
 
 
 
 

Μεγάλες μάχες στην Ευρωλίγκα!
 20/11/2020

Πέφτει σήμερα το βράδυ η αυλαία της 10ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα με πέντε παιχνίδια. Ξεχωρίζουν οι παραδοσιακές κόντρες Ρεάλ Μαδρίτης – Φενέρμπαχτσε και Βαλένθια – Μακάμπι Τελ Αβίβ.

ΑΛΜΠΑ-ΖΕΝΙΤ
Η Άλμπα είναι μια παλιά έμπειρη ομάδα της διοργάνωσης αλλά τα τελευταία χρόνια δεν έχει χρήμα και έχοντας μειώσει το μπάτζετ έχασε τα ηνία και στην λίγκα της εδώ και χρόνια. Πάντως πέρσι είχε μια καλή σεζόν χωρίς να προχωρήσει ιδιαίτερα μέχρι την διακοπή αλλά έκανε τις βόμβες της και εκτός που νίκησε για παράδειγμα ΠΑΟ και Ολυμπιακό(!) και έπαιξε και ωραίο επιθετικό μπάσκετ. Πάντως έχασε και καλούς παίκτες της .Θα κάνει ζημιές σε όποιον την υποτιμήσει, πρόβλημα στο σκορ. Έχει την βόμβα στην Μόσχα με την ΤΣΣΚΑ .Από -10 στο 30'με τρίποντο στο τέλος νίκησε εντός την Βιλερμπάν.

Η Ζενίτ πέρασε πανδημία .Είναι στις καλές και σοβαρές ρώσικες ομάδες αλλά με ταβάνι. Αν και έχει ζάμπλουτο χορηγό δεν βάζει πολλά χρήματα . Ο Τσάβι Πασκουάλ στο πάγκο κάνει καλή δουλειά .Καλύτερη απο πέρσι λογικά και με καλό μπάσκετ θέλει πλέι οφς. Βρήκε την Εφές χωρίς Λάρκιν και με την άμυνα έκανε το μπαμ εκτός ενώ κέρδισε και την Μπάρτσα μέσα και έκανε ασύλληπτο ξεκίνημα! Εχασε όμως από τον Ολυμπιακό καθαρά. Με τρομερή άμυνα πέρασε καθαρά από την Βιλερμπάν, αλλά έχασε μετά εντός από την Χίμκι και έτσι είναι ματς με πρέπει εδώ.

ΜΙΛΑΝΟ-ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
Το Μιλάνο είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση αλλά μάλλον ήρθε η ώρα του. Κάθε χρόνο με τον βασικό χορηγό τον Αρμάνι ξοδεύει πολλά χρήματα αλλά δεν έχει κάνει κάτι. Πέρσι ήρθε ο Μεσίνα και πάλι ήταν εκτός πλέι οφς στην ώρα της διακοπής αν και ξεκίνησε καλα.Πάντα σοφτ αν και πολύ βαρύ όνομα. Φέτος έκανε μεγάλες κινήσεις στο παζάρι και θέλει να παλέψει ακόμα και για Φ4! Ειχε περάσει και αυτό ένα διάστημα με ιό και τραυματισμούς. Γύρισαν όλοι σχεδόν ,αλλά είχε ήττα σοκ μέσα με τον Ερ Αστέρα και άρχισαν οι ανησυχίες πάλι.

Ασύλληπτο ξεκίνημα η Ζάλγκιρις αν και φέτος άλλαξε σελίδα καθώς μπήκε το τέλος εποχής Σάρας αφού έφυγε ο άνθρωπος που την οδήγησε μέχρι και στο Φ4, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους από το πάγκο. Η Ζαλγκίρις πάντως κράτησε ένα κομμάτι από τον κορμό της και έχει στον πάγκο τον αγγλοαυστριακό Σίλερ και ξεκίνησε εντυπωσιακά με μεγάλες νίκες και βρέθηκε και στην κορυφή. Πάντως σταδιακά προσγειώνεται καθώς έχει διακυμάνσεις. Μετά τον διασυρμό στην Μακάμπι έχασε αν και πάλεψε με την ΤΣΣΚΑ μέσα που από -15 μείωσε 78-79 στο 38'.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΕΡ ΑΣΤΕΡΑΣ
Νέα εποχή στην Μπαρτσελονα που πέρσι τίναξε την μπάνκα στον αέρα αλλά και φέτος έχει το μεγαλύτερο όλων των εποχών μπάτζετ στην Ευρώπη και ξεπερνά τα 40εκ . Στον πάγκο έφερε τον αγαπημένο της και κορυφαίο νέο τεχνικό Γιασικεβίτσιους από την Ζάλγκιρς που τον ήθελαν όλοι και πήρε και τον Νικ Καλάθη από τον ΠΑΟ! Υπερπλήρης, άρχισε να μπαίνει στην φιλοσοφία Σάρας μετά τις αρχικές διακυμάνσεις και παίζει τρομερή άμυνα. Έτσι πήρε άνετα εντός τα ντέρμπι με ΤΣΣΚΑ,Ρεάλ και διέλυσε με 40αρα την Φενέρ. Τρομερή χημεία πλέον, δεν έπαιξε με Ολυμπιακό.

Ο Ερυθρός Αστέρας έχοντας την πιο σκληρή έδρα στην Ευρώπη και το φανατικότερο κοινό, είναι πάντα μαχητικός και στα πονηρά ονόματα για να μπει πλέι οφς όπως είχε κάνει πριν μερικά χρόνια, αλλά φέτος λόγω πανδημίας χάνει το όπλο του .Πάντως ξεκίνησε καλά με τον Σάσα Ομπράντοβιτς που αγαπά την άμυνα φέτος στο πάγκο. Και θα κάνει ζημιές με την άμυνα και το πάθος του .Ηδη έκανε το μπαμ με την ΤΣΣΚΑ μέσα. Κλειδί ο Λόιντ στην επίθεση. Σε φόρμα με την άμυνα πέρασε περίπατο από την Βιλερμπάν, έχασε δύσκολα από την Ρεάλ εντός από +13,πέρασε καθαρά από το Μιλάνο.

ΡΕΑΛ-ΦΕΝΕΡ
Η βασίλισσα Ρεάλ δεν ξεκίνησε καλά αν και είναι πάντα μια από τις πιο ακριβές ομάδες της Ευρώπης με πολύ βαρύ όνομα και στα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο και φέτος θέλει να γυρίσει στο θρόνο.Πάντως είναι κάπως γηρασμένη και ο Γιουλ με τραυματισμούς.Πολύ γεμάτο ρόστερ και τρομερή χημεία καθώς δεν εχει αλλαγές αλλά λείπει ίσως ο σταρ όπως παλιά .Δειχνει να ρολάρει,πέρασε με την φανέλα με διακυμάνσεις από το Κάουνας και ανάλογα και από το Βελιγράδι με τον Αστέρα με την άμυνα και ανατροπή από -13.

Νέα εποχή στην Φενέρ! Η Φενέρ του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και του Κώστα Σλούκα όπως την ξέραμε, μείωσε φέτος 40% το μπάτζετ της αλλά παραμένει μια σοβαρή ομάδα με 15εκ. προϋπολογισμό που δεν είναι λίγος. Κράτησε τους Βέσελι και Ντε Κολό που κοστίζουν σχεδόν 5,5εκ(!) και έφερε στο πάγκο της τον Κοκόσκοφ από το ΝΒΑ! Δεν τρομάζει, αλλά έχει καλό ρόστερ και τα διπλά σε Εφές(χωρίς Λάρκιν)-Μακάμπι. Έχει όμως και το σοκ με την Μπάγερν μέσα από +20 και στο ΟΑΚΑ. Τραυματίας ο Ντε Κολό. Σε άσχημο μουντ, από 2-11 και 60-59 συντριβή και στην Μπασκόνια.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ-ΜΑΚΑΜΠΙ
Η έμπειρη ισπανική Βαλένθια κλασικά εδώ έχει ρόλο ρυθμιστή . Βέβαια πέρσι αν και ξεκίνησε άσχημα έφτασε να διεκδικεί και πλέι οφς και φέτος ανέβασε τον πήχη και έχει καλύτερο ρόστερ κατά πολύ και δείχνει έτοιμη για μεγάλα πράματα με πρώτο στόχο τα πλέι οφς. Πανάκριβες μεταγραφές και μπορεί να είναι στις εκπλήξεις φέτος. .Πολύ δυνατή στην φροντ λάιν. Θέλει χρόνο να δέσει. Έχει τα μεγάλα διπλά στην Ρεάλ με 20αρα και Κάουνας. Αλλά και κακές εμφανίσεις. Καθάρισε άνετα μετα το 71-69 στο 31'τον ΠΑΟ μέσα.

Η Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου είναι πάντα στα μεγάλα ονόματα αλλά χωρίς να δίνει πολλά λεφτά δεν τα καταφέρνει τα τελευταία χρόνια. Πέρσι είχε εξαιρετική πορεία που ανέκοψε η πανδημία καθώς έκανε πολλές καλές κινήσεις. Ο Σφαιρόπουλος έχει βάλει αρχές στο παιχνίδι της Μακάμπι που παίζει και καλή άμυνα πια και την είδαμε να κάνει σπουδαία διπλά. Φέτος όμως προβληματίζει και δεν θα την βάλουμε στα φαβορί και πρέπει να προσέξει και για την οκτάδα καθώς μείωσε το μπάτζετ και δεν θα έχει την δύναμη της έδρας. Αγαπά τα θρίλερ, πάτησε την Ζάλγκιρις εντός ,αλλά έχασε άνετα στην Ρεάλ την Τετάρτη.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
ΑΛΜΠΑ: Νίκιτς (σέντερ, αμφίβολος)
ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ: Μαρς (σέντερ, εκτός), Κόουλ (πλέι μέικερ,12π. αμφίβολος)
ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Σαστρέ (φόργουορντ, εκτός), Μαρίνκοβιτς (περιφερειακός, εκτός), Φαν Πόσομ (πλέι μέικερ,7π. εκτός)
ΕΦΕΣ: Σανλί (σέντερ, αμφίβολος), Ντάνστον(σέντερ,12π,7ρ,εκτός), Μποντουά (περιφερειακός,10π. εκτός)
ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: Γκαρίνο (περιφερειακός, εκτός)
ΖΕΝΙΤ:-
ΜΙΛΑΝΟ: Ντατόμε (φόργουορντ, αμφίβολος), Μορασκίνι (περιφερειακός, αμφίβολος)
ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ: -
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Κλαβέρ (φοργουορντ, αμφίβολος)
ΜΠΑΓΕΡΝ: Ραντόσεβιτς (σέντερ, 5π, 5ρ, αμφίβολος), Ντέντοβιτς (περιφερειακός, 9π. αμφίβολος)
ΜΑΚΑΜΠΙ: Ζοσμάν (περιφερειακός, εκτός),Ντι Μπαρτολομέο (περιφερειακός, εκτός)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χάρισον(περιφερειακός,9π,2ας,εκτός)
ΠΑΟ:-
ΡΕΑΛ: Κοσέρ (περιφερειακός, 5π. εκτός)
ΤΣΣΚΑ: Στρέλνιεκς (περιφερειακός, εκτός), Bόιγκμαν (σέντερ, αμφίβολος)
ΦΕΝΕΡ: Ντε Κολό(περιφερειακός,10π. εκτός)
ΧΙΜΚΙ: Γιόβιτς (πλέι μέικερ, αμφίβολος), Μπούκερ (σέντερ,12.,7ρ.αμφίβολος)

ΠΡΟΤΑΣΗ
Άλμπα Βερολίνου – Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 1
Ολίμπια Μιλάνο – Ζαλγκίρις Κάουνας 1
Μπαρτσελόνα – Ερυθρός Αστέρας 1
Ρεάλ Μαδρίτης – Φενέρμπαχτσε 1
Βαλένθια – Μακάμπι Τελ Αβίβ 1