logo as
   [246] ΝΤΟΡΚΙΝΓΚ ΓΟΥΟΝΤΕΡΕΡΣ - ΧΑΡΤΛΠΟΥΛ 1-0  [233] ΠΕΝΑΦΙΕΛ - ΠΑΣΟΣ ΦΕΡΕΙΡΑ 0-1  
 
 
 
 
 
 
 

Επέτειος για τον μέγα Γκάλη! +(vid)
 2/12/2020

Σαν σήμερα στις 2 Δεκεμβρίου 1979, ο Νίκος Γκάλης έδωσε την πρώτη του παράσταση στο Ελληνικό κοινό με την φανέλα του Άρη κόντρα στον Ηρακλή στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο. Ο Νικ πέτυχε 30 πόντους και στη συνέχεια οδήγησε τους κιτρινόμαυρους αλλά κα την Εθνική Ελλάδας στην κορυφή της Ευρώπης.

Ο θεός του Ελληνικού μπάσκετ και ίσως ο κορυφαίος σκόρερ του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, ο Νίκος Γκάλης έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα πριν από 41 χρόνια, στο παιχνίδι Άρης - Ηρακλής που βρήκε νικητές τους πρώτους με σκορ 79-78. Ο Νίκος Γκάλης σημείωσε 30 πόντους αλλά όχι με πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας και την επόμενη ημέρα υπήρξαν αρκετοί που αμφισβήτησαν την αξία του.

Ο Νικ είχε δηλώσει την περίφημα ατάκα "εκεί που φτύνεται τώρα θα γλείφεται σε λίγο καιρό" και η συνέχεια είναι σε όλους μας γνωστή. Ο Γκάλης πήρε στις πλάτες του τον Άρη και την Εθνική ομάδα και τους οδήγησε σε ιστορικά επιτεύγματα. Αποκορύφωμα η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ του 1987 κόντρα στην Σοβιετική Ένωση με τον Γκάλη να έχει μέσο όρο 40 πόντους και να αναδεικνύεται MVP της διοργάνωσης!