logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Με σύμμαχο την παράδοση ο ΠΑΟ!
 11/12/2020

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΟΑΚΑ για την 13η αγωνιστική της Ευρωλίγκα και θέλει να δώσει συνέχεια στις καλές του εμφανίσεις αφού την περασμένη εβδομάδα νίκησε με σκορ 80-777 την Μιλάνο μέσα στην Ιταλία, στην καλύτερή του φετινή εμφάνιση.

O κόουτς της ομάδας Γιώργος Βόβορας δήλωσε για το σημερινό παιχνίδι: «Στην φετινή EuroLeague και με τον ρυθμό παιχνιδιών που έχουμε, όπως θέλουμε να ξεχνάμε ένα κακό παιχνίδι και να πηγαίνουμε στο επόμενο έτσι είναι και όταν κάνουμε μια μεγάλη νίκη. Το παιχνίδι του Μιλάνου τελείωσε, έχουμε μπροστά μας ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας. Παίζουμε με μια ομάδα που έχει πολύ μεγάλο κίνητρο καθώς προέρχεται από έξι σερί ήττες και καταλαβαίνουμε ότι έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη τη νίκη. Άρα περιμένουμε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Η Ζάλγκιρις είναι πολύ επιθετική ομάδα, προσπαθεί να ελέγξει την ρακέτα, έχει παίκτες με πολύ καλό drive και πρέπει να παίξουμε πολύ καλή προσωπική άμυνα. Ένα παιχνίδι που θα πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό, τη ρακέτα μας και την άμυνά μας μέσα στη ρακέτα».

Σχετικά με το δύσκολο πρόγραμμα στην αρχή και για τη συνέχεια είπε: «Έχουμε πει από την αρχή ότι τα παιχνίδια είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας ιδιαίτερα φέτος, ιδιαίτερα της εποχής του covid. Ένα απλό ταξίδι όπως είναι το Μιλάνο δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις. Όμως γνωρίζουμε τις δυσκολίες και προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτές. Το δύσκολο πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει με μια νίκη. Δεν μπορείς να σκέφτεσαι το πρόγραμμα. Τώρα έχουμε ένας ματς που υπάρχει το πρέπει. Και το κίνητρό μας είναι πολύ μεγάλο. Και πρέπει να συνεχίσουμε την πρόοδό μας. Πρέπει αν βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά και να μην βλέπουμε πώς ήταν το πρόγραμμα. Για μας είναι ένα ματς που θέλουμε να το βλέπουμε σαν τελικό. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι να παίξουμε για 40 λεπτά. Η Ζάλγκιρις έχει τη δική της φιλοσοφία, δεν θα αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού της είτε κερδίσει, είτε χάνει 10-20 πόντους. Θα παίξει με τον ίδιο τρόπο και αυτό την καθιστά πιο επικίνδυνη. Εμείς πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά. Αυτό είναι το κλειδί για να πετύχουμε τον στόχο μας. Και δεν πρέπει να έχουμε συναισθήματα από μια κακή επίθεση να μεταφέρεται στην άμυνα. Πρέπει να μειώσουμε αυτά τα κενά διαστήματα ώστε να εξελιχθούμε και να κάνουμε περισσότερα πράγματα στα παιχνίδια».

Σε ερώτηση για το αν είναι οδηγός η άμυνα όπως στο Μιλάνο απάντησε ότι: «Αυτό έχουμε πει από την πρώτη στιγμή. Σίγουρα πολλές φορές δεν τα έχουμε καταφέρει και αυτό είναι κάτι που παλεύουμε να διορθώσουμε. Και όπως το λέω συχνά στους παίκτες, η επίθεση μας επηρεάζει στην άμυνα. Όποτε έχουμε κάνει νίκες, έχουν έρθει μέσα από την άμυνα και αυτό είναι μονόδρομος».

Αναφορικά με την Zalgiris Kaunas είπε: «Είναι ομάδα με τα περισσότερα δίποντα στην EuroLeague και έχει πολλά γκαρντ που φτάνουν μέχρι μέσα, ενώ πηγαίνουν και στα επιθετικά ριμπάουντ».

Φοβερή παράδοση ο Παναθηναϊκός!
H Ζαλγκίρις δεν βρίσκεται σε διόλου καλή κατάσταση και έχει έξι σερί ήττες από τις 6 Νοεμβρίου και μετά. Ο Παναθηναϊκός έχει φοβερή παράδοση με 12 νίκες και 1 ήττα σε σύνολο 13 εντός έδρας αγώνων με την Ζαλγκίρις από την σεζόν 1999-00 και μετά!