logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Ντέρμπι από τα παλιά στο ΟΑΚΑ!
 15/12/2020

Με πέντε παιχνίδια ανοίγει η αυλαία της 14ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα και τα βλέμματα στρέφονται στο ΟΑΚΑ για το παραδοσιακό ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ρεάλ Μαδρίτης. Εξαιρετικά δύσκολη η αποστολή του Παναθηναϊκού που φέτος είναι πολύ υποδεέστερος από την "βασίλισσα".

Οι "πράσινοι" έχουν ρεκόρ 4 -8 (νίκες - ήττες) σε 12 ματς ενώ η Ρεάλ έχει ρεκόρ 8 νίκες και 5 ήττες. Η Ρεάλ μετρά 10 σερί νίκες, εντός και εκτός έδρας επί του Παναθηναϊκού, ο οποίος νίκησε για τελευταία φορά την Ρεάλ στις 17/04/18 με σκορ 95-67.

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» δήλωσε: «Ερχόμαστε από μία πολύ κακή εμφάνιση. Αναλύσαμε πολλά πράγματα αλλά για μένα το πιο σημαντικό πράγμα ήταν η αντίδραση. Είδαμε τα λάθη μας. Προσπαθήσαμε στο ματς με το Περιστέρι να βγάλουμε μια αντίδραση ιδιαίτερα στο αμυντικό κομμάτι. Έχουμε περάσει ένα σημαντικό μέρος της σεζόν και πρέπει να δούμε την βελτίωση. Και πρέπει να δούμε αυτό που έχουμε από την αρχή της σεζόν και να είμαστε στο 100% σε κάθε φάση. Αυτό χρειαζόμαστε και αύριο. Χρειαζόμαστε πάρα πολλή ενέργεια. Χρειαζόμαστε 24 δευτερόλεπτα ενέργεια στην άμυνα και 40 λεπτά στο παιχνίδι. Εάν δεν έχουμε αυτήν την απαιτούμενη ενέργεια απέναντι στη Ρεάλ που είναι τόσο ποιοτική και μια Ρεάλ δεν ξέρεις ποιος παίκτης θα είναι πρωταγωνιστής, νομίζω δεν θα έχουμε τύχη. Έχουμε παίξει πολλά ματς εναντίον της Ρεάλ τα τελευταία χρόνια. Είναι τεράστια πρόκληση. Ο Παναθηναϊκός έχει 10 σερί ήττες και αυτό από μόνο του αποτελεί πρόκληση για μας. Η Ρεάλ αν βρει ρυθμό είναι από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Ομάδα που μπορεί να σηκώσει την EuroLeague. Το κλειδί του παιχνιδιού θα είναι να παγώσουμε αυτόν τον ρυθμό. Αυτό έχουμε αναλύσει και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».