logo as
   [910] ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ - ΓΟΔΟΙ ΚΡΟΥΖ 1-0  
 
 
 
 
 
 
 

Μονόδρομος η νίκη για τον ΠΑΟ!
 17/12/2020

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» δήλωσε: «Αυτό που ισχύει στην EuroLeague είναι ότι πρέπει να έχεις κοντή μνήμη. Αυτό που είπα στα παιδιά, ότι αν θέλουμε να πούμε ότι το χθεσινό παιχνίδι ήταν κάτι αντιπροσωπευτικό για την ομάδα μας, πρέπει να το δείξουμε στο αυριανό παιχνίδι. Αν χρειαζόταν να παίξουμε με χαρακτήρα και σκληράδα εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης, αύριο πρέπει να το κάνεις ίσως σε υπερθετικό βαθμό. Το αυριανό παιχνίδι θα δείξει τον βαθμό νοοτροπίας μας και το mentality που έχει αυτή η ομάδα».

Για τον τρόπο παιχνιδιού της Alba Berlin τόνισε: «Είναι με τον ίδιο προπονητή, τον κ. Ρενέσες, αρκετά χρόνια, πολλά παιδιά είναι μαζί και παίζουν με τον δικό τους τρόπο, είτε έχουν δέκα σερί νίκες είτε δέκα σερί ήττες. Ακόμη κι εντός αγώνα, δεν θα αλλάξουν τον τρόπο προσέγγισης, ό,τι κι αν γίνεται. Το ότι προέρχονται από συνεχόμενες νίκες, σίγουρα τους δίνει έξτρα αυτοπεποίθηση, αλλά κάθε αγώνας είναι ξεχωριστός. Η Άλμπα είναι μια ομάδα που της αρέσει στο ελεύθερο παιχνίδι να διαβάζει καταστάσεις. Άρα νομίζω ότι ο βαθμός πίεσης που θα μεταφέρουμε στην αντίπαλη ομάδα, θα μπορέσει να χαλάσει αυτές τις συνεργασίες που έχουν».

Αναφορικά με τη γερμανική ομάδα είπε: «Κι η Άλμπα έρχεται από παράταση με τον Ερυθρό Αστέρα, έχει ταξίδι. Οι δύο ομάδες βρισκόμαστε περίπου στην ίδια κατάσταση σε επίπεδο ενέργειας. Για μένα, είναι ξεκάθαρο πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον αγώνα. Αν αφήσεις την Άλμπα να σκέφτεται και να διαβάζει τις καταστάσεις, όπως έκανε πέρσι στο πρώτο παιχνίδι, είναι μια ομάδα που μπορεί να σκοτώσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Το έδειξε απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τη Βαλένθια. Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να τους βγάλεις από τη λογική τους, για να γίνει αυτό είναι μονόδρομος η πίεση και το πώς χρησιμοποιείς τα χέρια σου. Πόσο σκληρός είσαι, για να μπορέσεις να τους βγάλεις έξω από τη λογική τους. Αν τους αφήσεις να παίξουν το μπάσκετ που μπορούν, έχουν την ικανότητα να κερδίσουν οποιονδήποτε αντίπαλο, οπουδήποτε».

H Άλμπα έχει ρεκόρ 6 νίκες και 7 ήττες και βρίσκεται σε καλή κατάσταση αφού στα τρία τελευταία της παιχνίδια με Βαλένθια, Φενέρμπαχτσε και Ερυθρό Ασττέρα, πέτυχε ισάριθμες νίκες. Η Άλμπα έχει καλή παράδοση στα παιχνίδια της με τον Παναθηναϊκό και συγκεκριμένα έχει σημειώσει τρεις νίκες (μία στην παράταση) και μία ήττα σε τέσσερα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ από την σεζόν 1999-00 και μετά.