logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Eυρωλίγκα: Για νίκη στην Πόλη ο ΟΣΦΠ!
 23/12/2020

Με τέσσερις αγώνες ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ η 16η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στην «αγαπημένη» του Πόλη, την Φενέρμπαχτσε και θέλει τη νίκη για να παραμείνει σε τροχιά πρόκρισης.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ-ΜΠΑΓΕΡΝ
Η Ζάλγκιρις άλλαξε σελίδα καθώς μπήκε το τέλος εποχής Σάρας αφού έφυγε ο άνθρωπος που την οδήγησε μέχρι και στο Φ4 ,ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους από το πάγκο. Η Ζαλγκίρις πάντως κράτησε ένα κομμάτι από τον κορμό της και ξεκίνησε εντυπωσιακά με μεγάλες νίκες και βρέθηκε και στην κορυφή με καλή δουλειά του κόουτς Σόλερ. Ακολούθησαν 6 σερί ήττες αλλά λογικές με το βαρύ της πρόγραμμα. Επανήλθε με μπαμ στο ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟ και με μ.ο. 15 τρ. τα τρία τελευταία ματς(!)διέλυσε εντός σερί την Φενέρ και την Μπασκόνια και πάει για πρόκριση.

Εντυπωσιάζει απρόσμενα η Μπάγερν που είναι μια σοβαρή ομάδα με μεγάλο μπραντ από το ποδόσφαιρο. Αν και έχει ενιαίο ταμείο και βάζει χρήματα και στο μπάσκετ, εν τούτοις αρκείτε να έχει μια καλή ομάδα που χαίρεται το παιχνίδι της με ρόλο ρυθμιστή όπως έδειξε στα πρώτα της χρόνια εδώ. Φέτος έριξε το μπάτζετ της αλλά αποδυναμώθηκε αλλά ο Τρινκέρι που ήρθε κάνει τρομερή δουλειά και πάει για πρόκριση πια! Τρομερή άμυνα. Έχει το μπαμ από -20 στην Φενέρ, στην Μακάμπι,στην Εφές από -10! Από +13 έχασε στο τέλος στην Ζενίτ αλλά διέλυσε μέσα την Μπασκόνια! Προσοχή στην κούραση, συνεχόμενα ματς παντού…

ΦΕΝΕΡ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Σε κρίση διαρκείας στην νέα εποχή η Φενέρ που αν και έφυγε ο Ομπράντοβιτς και μείωσε το μπάτζετ έχει μια ακριβή ομάδα με 15εκ. προϋπολογισμό και τους Βέσελι και Ντε Κολό ενώ έφερε στο πάγκο της τον Κοκόσκοφ από το ΝΒΑ! Έχει και καλές στιγμές με το καλό της ρόστερ και τα διπλά σε Εφές( χωρίς Λάρκιν) - Μακάμπι. Έχει όμως και το σοκ με την Μπάγερν μέσα από +20 και κακές ήττες και συντριβές σε βαθμό πλήρους απογοήτευσης. Διασυρμός σε Άλμπα και Ζάλγκιρις και ενδιάμεσα ήττα από το Μιλάνο άνετα μέσα! Γυρίζει ο Βέσελι, ντεμπούτο Πέρεζ στο πόιντ, περιμένει ενίσχυση. Ματς τελικός! Θέλει προσοχή!

Ο Ολυμπιακός αύξησε το μπάτζετ μετά τις δύο κακές τελευταίες χρονιές αν και πάντα δεν θέλει να παίζει στην Α1. Και κτίζει κάτι καινούργιο καθώς από πέρσι στο μέσο της σεζόν γύρισε στο πάγκο του ο Μπαρτζώκας και έκανε το μπαμ φέρνοντας πίσω τον Σλούκα. Όμως η απουσία κόσμου στερεί τον 6ο του παίκτη. Αθλητικός θέλει να παίξει σύγχρονο μπάσκετ και να μπει στα πλέι οφ. Έχει διακυμάνσεις και μεγάλα παιχνίδια αλλά και κακές ήττες. Μετά το μπαμ στην Μπαρτσελόνα και το διπλό από -16 στο Βελιγράδι, άνετη ήττα από την Βαλένθια μέσα και ήττα θρίλερ στην παράταση από την Ρεάλ εντός με σπουδαία εμφάνιση!

ΜΙΛΑΝΟ-ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
Το Μιλάνο κάθε χρόνο με τον βασικό χορηγό Αρμάνι ξοδεύει πολλά χρήματα δεν έχει κάνει κάτι. Πέρσι ήρθε ο Μεσίνα και πάλι ήταν εκτός πλέι οφ στην ώρα της διακοπής αν και ξεκίνησε καλά. Πάντα σοφτ αν και πολύ βαρύ όνομα. Φέτος έκανε μεγάλες κινήσεις στο παζάρι και θέλει να παλέψει ακόμα και για Φ4! Συνεχίζει με τις διακυμάνσεις και είναι ικανό για το καλύτερο και το χειρότερο. Ομάδα που αγαπά τα θρίλερ. Από +15 έχασε από τον ΠΑΟ μέσα ,έφαγε ένα 21-0 στο τέλος στην Μπάρτσα από +8.Από +15(31-46)έχανε 67-62 στην Εφές αλλά κέρδισε και πριν πέρασε άνετα από την Φενέρ! Από 3/4 διπλά σε βαρύ πρόγραμμα! Ματς με πρέπει. Ανακοίνωσε δύο κρούσματα και θα έχει απουσίες.

Η έμπειρη Μπασκόνια έκανε την έκπληξη εν μέσω πανδημίας και πήρε τον τίτλο στην Ισπανία αλλά δεν τρομάζει κανέναν! Από τις πιο έμπειρες μεσαίες ομάδες στην Ευρώπη και για αυτό και ας ρίχνει το μπάτζετ και ας πουλάει τα αστέρια της ,καταφέρνει κάθε χρόνο και είναι εξαιρετική ανταγωνιστική. Και έτσι ξεκίνησε και φέτος και ας έχασε τον Σεγκέλια και θέλει να παλέψει για τα πλέι οφς. Δεν πείθει, έχει διακυμάνσεις, περίεργη ομάδα. Έχει και μεγάλες νίκες και κακές ήττες. Ντεφορμέ με τρεις συνεχόμενες ήττες από Μακάμπι μέσα και συντριβή σε Κάουνας και άνετη ήττα στο Μόναχο την περασμένη εβδομάδα. Ψάχνει ένα καλό διπλό για να αναθαρρήσει.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ-ΧΙΜΚΙ
Η έμπειρη ισπανική Βαλένθια χρόνια με ρόλο ρυθμιστή αν και πέρσι ξεκίνησε άσχημα και έφτασε να διεκδικεί και πλέι οφς .Αλλά φέτος ανέβασε τον πήχη και έχει καλύτερο ρόστερ από ποτέ και δείχνει έτοιμη για μεγάλα πράματα με πρώτο στόχο τα πλέι οφ και μας δικαιώνει ήδη. Πανάκριβες μεταγραφές και μπορεί να είναι στις εκπλήξεις φέτος. Πολύ δυνατή στην φροντ λάιν . Έχει τα μεγάλα διπλά στην Ρεάλ με 20αρα και Φενέρ-ΣΕΦ.. Αγαπά τα θρίλερ, με διακυμάνσεις και σοκ μέσα πχ με Άλμπα .Πέρασε περίπατο από τον Ολυμπιακό(!), από -10 πέρασε αλλά έχασε στο Βελιγράδι! Ματς με “πρέπει”! Πλήρης απογοήτευση και τέλος η σεζόν στην Χίμκι που πέρασε ένα διάστημα με μεγάλες απουσίες με τραυματισμούς και κορωνοιό, αλλά αν και πλήρης παραπαίει και έχει μόλις δύο νίκες και πλέον είναι άγνωστο τι διάθεση θα δείξει. O Κουρτινάτις παρόλα αυτά μένει στην ομάδα που είναι πανάκριβη αλλά πολύ σοφτ και με αεράμυνα και επίσης χάνει πολύ εύκολα διαφορές ακόμα και 15π. Κακό μπάσκετ χωρίς καμία τακτική αν και έχει πολύ ποιότητα. Εύκολα στο ρελαντί έχασε στην Μπαρτσελόνα, από 25-40 έχασε δίκαια στην Βιλερμπάν μετά το 77-77(36').