logo as
   [952] ΑΟΥΝΤΑΞ ΙΤΑΛΙΑΝΟ - ΚΟΚΙΜΠΟ ΟΥΝΙΔΟ Final 0-1  
 
 
 
 
 
 
 

Παναθηναϊκός vs Βιλερμπάν!
 13/1/2021

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται σήμερα το βράδυ (21:00) την Βιλερμπάν στο ΟΑΚΑ για την 19η αγωνιστική της Ευρωλίγκα και θέλει να σημειώσει την πρώτη του νίκη στο 2021 με τον υπηρεσιακό τεχνικό Κώστα Χαραλαμπίδη στον πάγκο του.

Ο υπηρεσιακός τεχνικός του «τριφυλλιού» δήλωσε: «Εμείς θεωρούμε ότι είναι μια ομάδα που έχει μεγάλες απαιτήσεις για ενέργεια και ένταση. Η Βιλερμπάν δυσκολεύει όλες τις ομάδες. Είναι πολύ αθλητική ομάδα και βάζει πολύ πίεση στην άμυνά της. Θα είναι μεγάλη ευκαιρία για εμάς να βγάλουμε την επιθετικότητα που θέλουμε.

Δείξαμε κάποια πράγματα από τον τρόπο που αγωνίζεται και πιστεύω ότι τα παιδιά θα είναι έτοιμα. Θα είμαστε σε καλό επίπεδο. Είναι ένα παιχνίδι που θα πρέπει να δείξουμε αντίδραση. Είναι υψηλού επιπέδου παιχνίδι. Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν θα έχουμε τον Παπαπέτρου λόγω προβλήματος στο γόνατο και δεν θέλουμε να επιβαρυνθεί. Θα καλύψουμε το κενό εκ των έσω και τα παιδιά είναι έτοιμα να βγουν μπροστά και να μπουν σε άλλη διαδικασία». Σχετικά με την κατάσταση του Παπαπέτρου ανέφερε: «Θα δούμε αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί την Παρασκευή. Δεν έχουμε άλλες απουσίες».

Όσο για τα πολλά τρίποντα που δέχεται ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ σημείωσε ότι: «Η Βιλερμπάν έχει πυλώνες παιχνιδιού όπως είναι το inside game αλλά και τα περιφερειακά σουτ. Στο πρώτο γύρο ήταν εξωφρενικά εύστοχοι. Όχι μόνο απέναντί μας. Τώρα είναι σε νορμάλ κατάσταση. Έχουμε εστιάσει σε αυτό το κομμάτι αλλά και στον Φολ στη ρακέτα».

Ο Παναθηναϊκός έχει ρεκόρ 5 νίκες - 12 ήττες, ενώ την ίδια ακριβώς επίδοση έχει και η Βιλερμπάν. Οι "πράσινοι" προέρχονται από τρεις σερί ήττες στα παιχνίδια με Μακάμπι (89-81), Ερυθρό Αστέρα (74-71) και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (77-89). Η Βιλερμπάν έχει και αυτή τρεις σερί ήττες, δύο εντός έδρας από ΤΣΣΚΑ Μόσχας (78-87) και Αναντολού Εφές (80-102) και μία εκτός έδρας από την Φενέρμπαχτσε (81-59).

Πέρσι στις 10/10/2019 Βιλερμπάν - Παναθηναϊκός 79-78 και στις 24/01/2020 Παναθηναϊκός - Βιλερμπάν 100-88. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου την 1η Δεκεμβρίου2020 Βιλερμπάν - Παναθηναϊκός 97-73.