logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Ντέρμπι Μιλάνο – Ολυμπιακός!
 26/1/2021

Με πέντε παιχνίδια από την 22η αγωνιστική συνεχίζεται σήμερα το βράδυ η Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός έχει δύσκολη έξοδο στην Ιταλία κόντρα στην Μιλάνο σε ένα παιχνίδι αμφίρροπο καθώς οι δύο ομάδες είναι περίπου ισοδύναμες…Μεγάλο παιχνίδι και στην Πόλη ανάμεσα στην Φενέρμπαχτσε και την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

ΕΦΕΣ – ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ
Η Εφές πάντα είναι στα φαβορί για το Φ4 έχοντας μια εξαιρετική ομάδα που ήταν άνετα πρώτη πέρσι μέχρι την διακοπή λόγω πανδημίας έχοντας μάλιστα κερδίσει τους πάντες εκτός(!) και με τρομερό μπάσκετ με σκορ και θέαμα! Τρομερή χημεία ,πολλά τρίποντο και επιθετικό μπάσκετ, μένει να αποκτήσει ειδικό βάρος. Δεν ξεκίνησε καλά και έχει διακυμάνσεις ενώ παίζει καλυτέρα εκτός έδρας. Ασταθής φέτος ο σούπερ σταρ της Λάρκιν. Με διακυμάνσεις και έχει μείνει πίσω. Έχανε με 20π από το ημίχρονο στην Ζενίτ(!),μείωσε στους 7,αλλά δεν απείλησε. Ματς με πρέπει…

Ο Ερυθρός Αστέρας έχοντας την πιο σκληρή έδρα στην Ευρώπη και το φανατικότερο κοινό, είναι πάντα μαχητικός και στα πονηρά ονόματα για να μπει πλέι οφς όπως είχε κάνει πριν μερικά χρόνια ,αλλά φέτος λόγω πανδημίας χάνει το όπλο του. Έκανε το μπαμ με την ΤΣΣΚΑ μέσα και στο Μιλάνο αλλά έχει διακυμάνσεις και δεν είναι για ψηλά. Μετά το σοκ με την Άλμπα μέσα από +14,έφυγε ο Σάσα Ομπράντοβιτς. Ο νέος κόουτς ο παλιός της Ράντονιτς δίνει βάση στην άμυνα και έκανε το μπαμ στο εξ αναβολής στην Μαδρίτη με την Ρεάλ!Και έχασε από την Μπάρτσα λογικά εύκολα μετά μέσα.

ΧΙΜΚΙ - ΜΠΑΓΕΡΝ
Πλήρης απογοήτευση και τέλος η σεζόν στην Χίμκι που πέρασε ένα διάστημα με μεγάλες απουσίες με τραυματισμούς και κορωνοιό ,αλλά συνέχισε να παραπαίει και έχει μόλις δύο νίκες με τελευταία στις 17/11 και πλέον έιναι άγνωστο τι διάθεση θα δέιξει.Εφυγε ήδη μέσα Γενάρη και ο κόουτς Κουρτινάτις καθώς η Χίμκι είναι πανάκριβη αλλά πολύ σοφτ και με αεράμυνα και επίσης χάνει πολύ εύκολα διαφορές ακόμα και 15π. Κακό μπάσκετ χωρίς καμία τακτική αν και είχε πολύ ποιότητα. Πάντα με την χειρότερη άμυνα στην διοργάνωση, με κενά στο ρόστερ καθώς έφυγαν Γερέμπκο-Μονρόε.

Εντυπωσιάζει απρόσμενα η Μπάγερν που είναι μια σοβαρή ομάδα με μεγάλο μπραντ από το ποδόσφαιρο. Αν και έχει ενιαίο ταμείο και βάζει χρήματα και στο μπάσκετ,εν τούτοις αρκείτε να έχει μια καλή ομάδα που χαίρεται το παιχνίδι της με ρόλο ρυθμιστή όπως έδειξε στα πρώτα της χρόνια εδώ. Φέτος έριξε το μπάτζετ της αλλά αποδυναμώθηκε αλλά ο Τρινκέρι που ήρθε κάνει τρομερή δουλειά και πάει για πρόκριση πια! Τρομερή άμυνα .Έχει το μπαμ από -20 στην Φενέρ,στην Μακάμπι,στην Εφές από -10 και με την Μπάρτσα μέσα. Αγαπά τα θρίλερ. Συντριβή σοκ στο Μιλάνο και ανησυχία από την κούραση.

ΦΕΝΕΡ-ΜΑΚΑΜΠΙ
Συνέρχεται στην νέα εποχή η Φενέρ που αν και έφυγε ο Ομπράντοβιτς και μείωσε το μπάτζετ έχει μια ακριβή ομάδα με 15εκ προϋπολογισμό και τους Βέσελι και Ντε Κολό ενώ έφερε στο πάγκο της τον Κοκόσκοφ από το ΝΒΑ! Εχει και καλές στιγμές με το καλό της ρόστερ και τα διπλά σε ΤΣΣΚΑ(!),Εφές(χωρίς Λάρκιν)-Μακάμπι. Έχει όμως και το σοκ με την Μπάγερν μέσα από +20 και κακές ήττες και συντριβές όπως σε Άλμπα και Ζάλγκιρις. Αλλά με τις αλλαγές και επιστροφές συνήλθε και έχει 6 σερί νίκες καθώς άλωσε δίκαια και την Μόσχα και την ΤΣΣΚΑ! Πήρε τον ΝΒΑαερ Κουίν.

Η Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου είναι πάντα στα μεγάλα ονόματα αλλά χωρίς να δίνει πολλά λεφτά δεν τα καταφέρνει τα τελευταία χρόνια. Πέρσι είχε εξαιρετική πορεία που ανέκοψε η πανδημία καθώς έκανε πολλές καλές κινήσεις. Ο Σφαιρό έχει βάλει αρχές στο παιχνίδι της Μακάμπι που παίζει και καλή άμυνα πια και την είδαμε να κάνει σπουδαία διπλά .Φέτος όμως προβληματίζει και δεν θα την βάλουμε στα φαβορί και πρέπει να προσέξει και για την οκτάδα καθώς μείωσε το μπάτζετ και δεν θα έχει την δύναμη της έδρας.Αγαπά τα θρίλερ, πήρε πάνω της με την μεγάλη νίκη θρίλερ από 19-31 εντός με την Ρεάλ.

ΜΙΛΑΝΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Το Μιλάνο κάθε χρόνο με τον βασικό χορηγό Αρμάνι ξοδεύει πολλά χρήματα δεν έχει κάνει κάτι. Πέρσι ήρθε ο Μεσίνα και πάλι ήταν εκτός πλέι οφς στην ώρα της διακοπής αν και ξεκίνησε καλα.Πάντα σοφτ αν και πολύ βαρύ όνομα. Φέτος έκανε μεγαλες κινήσεις στο παζάρι και θέλει να παλέψει ακόμα και για Φ4!Συνεχίζει με τις διακυμάνσεις και είναι ικανό για το καλύτερο και το χειρότερο. Ομάδα που αγαπά τα θρίλερ . Από +15 έχασε από τον ΠΑΟ μέσα. Αγαπά τα θρίλερ ,έχει τα μπαμ σε Μαδρίτη-Εφές.Περίπατος με τρομερή άμυνα εντός με την Μπάγερν. Ματς κλειδί για τα πλέι οφς.

Ο Ολυμπιακός αύξησε το μπάτζετ μετά τις δύο κακές τελευταίες χρονιές αν και πάντα δεν θέλει να παίζει στην Α1. Και κτίζει κάτι καινούργιο καθώς από πέρσι στο μέσο της σεζόν γύρισε στο πάγκο του ο Μπαρτζώκας και έκανε το μπαμ φέρνοντας πίσω τον Σλούκα. Όμως η απουσία κόσμου στερεί τον 6ο του παίκτη .Αθλητικός θέλει να παίξει σύγχρονο μπάσκετ και να μπει στα πλέι οφς. Εχει διακυμάνσεις και μεγάλα παιχνίδια (νίκη στην Βαρκελώνη) αλλά και κακές ήττες (Βιλερμπάν-Ζάλγκιρς μέσα). Νίκησε την Βιλερμπάν, αυτοκτόνησε από +7 στο Κάουνας στο 38'! Έχει την 2η καλύτερη επίθεση εκτός και 7 διπλά! Ματς κλειδί για την συνέχεια.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΖΕΝΙΤ
Νέα εποχή στην Μπαρτσελονα που πέρσι τίναξε την μπάνκα στον αέρα αλλά και φέτος έχει το μεγαλύτερο όλων των εποχών μπάτζετ στην Ευρώπη και ξεπερνά τα 40εκ . Στον πάγκο έφερε τον αγαπημένο της και κορυφαίο νέο τεχνικό Γιασικεβίτσιους από την Ζάλγκιρς που τον ήθελαν όλοι και πήρε και τον Νικ Καλάθη από τον ΠΑΟ! Υπερπλήρης άρχισε να μπαίνει στην φιλοσοφία Σάρας με την άμυνα .Εκανε μια κοιλιά αλλά ρολάρει. Γύρισαν Μίροτιτς-Ντέιβις και έτσι πέρασε και από την Μόσχα και την ΤΣΣΚΑ και εύκολα. Πέρασε άνετα και από το Βελιγράδι παρά τα 2/18τρ.

Η Ζενίτ στις καλές και σοβαρές ρώσικες ομάδες αλλά με ταβάνι και άλλωστε δεν έχει και το πολύ ακριβό ρόστερ . Ο Τσάβι Πασκουάλ στο πάγκο κάνει καλή δουλειά .Καλύτερη απο πέρσι και με καλό μπάσκετ θέλει πλέι οφς. Ποντάρει στην άμυνα .Τρομερή εικόνα εκτός που έχει 8-3(!!)αλλά χάνει μέσα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να διορθώσει για να πετύχει τον στόχο της. Δεν σκοράρει πολύ γενικά. Μέτρια έδρα. Σε φόρμα γενικά καθώς κέρδισε καθαρά την Εφές μέσα αφού προηγήθηκε με 22π στο ημίχρονο(έπεσε η διαφορά και στους 7π).Ο Πασκουάλ κόντρα στην ομάδα που τον ανέδειξε.

ΠΡΟΤΑΣΗ
ΕΦΕΣ – ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ 1
ΧΙΜΚΙ – ΜΠΑΓΕΡΝ 2
ΦΕΝΕΡ-ΜΑΚΑΜΠΙ 1
ΜΙΛΑΝΟ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΖΕΝΙΤ 1