logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Κόντρα στην «αρκούδα» ο Ολυμπιακός!
 25/2/2021

Με πέντε παιχνίδια ανοίγει σήμερα η αυλαία της 26ης αγωνιστικής της Euroleague. O Ολυμπιακός έχει πολύ δύσκολη αποστολή καθώς φιλοξενεί την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη αλλά θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

ΖΕΝΙΤ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ
Η Ζενίτ στις καλές και σοβαρές ρώσικες ομάδες αλλά με ταβάνι και άλλωστε δεν έχει και το πολύ ακριβό ρόστερ . Ο Τσάβι Πασκουάλ στο πάγκο κάνει καλή δουλειά .Καλύτερη από πέρσι και με καλό μπάσκετ θέλει πλέι οφς. Ποντάρει στην άμυνα .Τρομερή εικόνα εκτός που έχει 9 νίκες αλλά χάνει μέσα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να διορθώσει για να πετύχει τον στόχο της. Δεν σκοράρει πολύ γενικά. Μέτρια έδρα. Λογικές ήττες στα τελευταία ματς εκτός. Πάντως χάνει και διαφορές εύκολα. Από +15(24-39)παραλίγο να αυτοκτονήσει εκτός με τον μισό Αστέρα όταν βρέθηκε να χάνει 75-72 στα 40''! Την περασμένη Δευτέρα νίκησε με σκορ 79-70 την Μιλάνο σε εξ΄αναβολής αγώνα και ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας με 15 νίκες – 9 ήττες.

Η έμπειρη ισπανική Βαλένθια χρόνια με ρόλο ρυθμιστή αν και πέρσι ξεκίνησε άσχημα και έφτασε να διεκδικεί και πλέι οφς. Αλλά φέτος ανέβασε τον πήχη και έχει καλύτερο ρόστερ από ποτέ και δείχνει έτοιμη για μεγάλα πράματα με πρώτο στόχο τα πλέι οφς. Ακριβές μεταγραφές, δυνατή στην φροντ λάιν. Έχει τα μεγάλα διπλά στην Ρεάλ με 20αρα και Φενέρ-ΣΕΦ.Αγαπά τα θρίλερ, με διακυμάνσεις και σοκ μέσα πχ. με Άλμπα καθώς είναι σοφτ. Έκανε μια μεγάλη κοιλιά με κάκιστες εμφανίσεις αλλά νίκησε την ΤΣΣΚΑ εντός και έκανε περίπατο μέσα με την Ρεάλ(55-35ημ!) και είναι ματς κλειδί για την πρόκριση εδώ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΤΣΣΚΑ
Ο Ολυμπιακός σε κρίση και απογοητευμένος καθώς αύξησε το μπάτζετ μετά τις δύο κακές τελευταίες χρονιές αν και πάντα δεν παίζει στην Α 1. Κτίζει κάτι νέο με τον Μπαρτζώκα πια στο πάγκο και έκανε το μπαμ φέρνοντας πίσω τον Σλούκα. Όμως η απουσία κόσμου στερεί τον 6ο του παίκτη. Αθλητικός θέλει να παίζει σύγχρονο μπάσκετ και ήθελε να μπει στα πλέι οφς. Αλλά υπάρχει απογοήτευση πια καθώς με διακυμάνσεις έχει και μεγάλα παιχνίδια(νίκη στην Βαρκελώνη) αλλά και κακές ήττες (Βιλερμπάν-Ζάλγκιρς μέσα). Αλλά έχει 6 ήττες στα 7 τελευταία και τέλος. Από +15(11-26) κατέρρευσε και διαλύθηκε στην Εφές! Εκτός ο σέντερ Μάρτιν, πήρε τον Κουφό.

Η ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη είναι η ομάδα με τα μεγάλα και ακριβά ρόστερ κάθε χρόνο και στα φαβορί για τον τίτλο.Και μάλιστα φέτος είναι πολύ ενισχυμένη και ειδικά στην ρακέτα με Μιλουτίνοφ-Σεγκέλια! Ξεκίνησε μουδιασμένα και μετά έκανε 12 συνεχόμενες νικες .Αλλά πλέον υπάρχει πάλι προβληματισμός καθώς έχει 4 ήττες στα 5 τελευταία και τα σοκ μέσα με Μπάγερν-Άλμπα ενδεικτικά έχοντας όμως και πολλές απουσίες πια ειδικά στους ψηλούς. Λογικά γυρίζει ο Τζέιμς που έχει κόντρες, έχει να παίξει 20 μέρες, πήρε τον σέντερ Έρικ και τον δανό πόιντ Λούντμπερκ.

ΜΠΑΓΕΡΝ-ΜΑΚΑΜΠΙ
Εντυπωσιάζει απρόσμενα η Μπάγερν που είναι μια σοβαρή ομάδα με μεγάλο μπραντ από το ποδόσφαιρο. Αν και έχει ενιαίο ταμείο και βάζει χρήματα και στο μπάσκετ, εν τούτοις αρκείται να έχει μια καλή ομάδα που χαίρεται το παιχνίδι της με ρόλο ρυθμιστή όπως έδειξε στα πρώτα της χρόνια εδώ. Φέτος έριξε το μπάτζετ της αλλά αποδυναμώθηκε αλλά ο Τρινκέρι που ήρθε κάνει τρομερή δουλειά και πάει για πρόκριση πια! Τρομερή άμυνα. Έχει το μπαμ από -20 στην Φενέρ, στην Μακάμπι,στην Εφές από -10 ,στην ΤΣΣΚΑ από -10 στο 30'(!)και με την Μπάρτσα μέσα. Αγαπά τα θρίλερ. Έχασε εύκολα στην Βιλερμπάν, κάνει μια κοιλιά. Ματς κλειδί.

Η Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου είναι πάντα στα μεγάλα ονόματα αλλά χωρίς να δίνει πολλά λεφτά δεν τα καταφέρνει τα τελευταία χρόνια. Ο Σφαιρό έχει βάλει αρχές στο παιχνίδι της Μακάμπι που παίζει και καλή άμυνα πια και την είδαμε να κάνει σπουδαία διπλά πέρσι. Φέτος όμως προβληματίζει και δεν την είχαμε σωστά βάλει στα φαβορί για την οκτάδα καθώς μείωσε το μπάτζετ και δεν θα έχει την δύναμη της έδρας. Αγαπά τα θρίλερ, έχει χάσει πολλά ματς στο τέλος και μετά και την συντριβή στο Μιλάνο σε ματς κλειδί είναι πλέον μέσα στην απογοήτευση. Με νίκη απλά θα ελπίζει.

ΜΙΛΑΝΟ-ΧΙΜΚΙ
Το Μιλάνο κάθε χρόνο με τον βασικό χορηγό Αρμάνι ξοδεύει πολλά χρήματα δεν έχει κάνει κάτι. Πέρσι ήρθε ο Μεσίνα και πάλι ήταν εκτός πλέι οφς στην ώρα της διακοπής αν και ξεκίνησε καλα.Πάντα σοφτ αν και πολύ βαρύ όνομα. Φέτος έκανε μεγάλες κινήσεις στο παζάρι και θέλει να παλέψει ακόμα και για Φ4! Συνεχίζει με τις διακυμάνσεις και είναι ικανό για το καλύτερο και το χειρότερο. Ομάδα που αγαπά τα θρίλερ και έχει διακυμάνσεις. Και έχει τα μπαμ σε Μαδρίτη-Εφές. Σε φόρμα γενικά. Περίπατος στο ντέρμπι με την Μακάμπι μέσα ενώ την περασμένη Δευτέρα ηττήθηκε εκτός έδρας την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με σκορ 79-70.

Πλήρης απογοήτευση και τέλος η σεζόν στην Χίμκι που πέρασε ένα διάστημα με μεγάλες απουσίες με τραυματισμούς και κορωνοιό ,αλλά συνέχισε να παραπαίει και έχει μόλις δύο νίκες με τελευταία στις17/11 και πλέον είναι άγνωστο τι διάθεση θα δείχνει. Έφυγε ήδη μέσα Γενάρη και ο κόουτς Κουρτινάτις καθώς η Χίμκι είναι πανάκριβη αλλά πολύ σοφτ και με αεράμυνα και επίσης χάνει πολύ εύκολα διαφορές ακόμα και 15π. Κακό μπάσκετ χωρίς καμία τακτική αν και είχε πολύ ποιότητα. Πάντα με την χειρότερη άμυνα στην διοργάνωση και με πολλές απουσίες και με οικονομικά πια προβλήματα και θέματα...Συντριβή και με Μπασκόνια μέσα.

ΡΕΑΛ-ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
Η βασίλισσα Ρεάλ είναι πάντα μια από τις πιο ακριβές ομάδες της Ευρώπης με πολύ βαρύ όνομα και στα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο .Πάντως είναι κάπως γερασμένη και ο Γιουλ με τραυματισμούς. Πολύ γεμάτο ρόστερ και τρομερή χημεία καθώς δεν έχει αλλαγές αλλά λείπει ίσως ο σταρ όπως παλιά .Ξεκίνησε άσχημα ,έκανε 12 νίκες σε 13 ματς χάνοντας μόνο στην ΤΣΣΚΑ στο πόντο με την άμυνα αλλά πλέον κάνει μια κοιλιά με 20αρα μέσα με την Μπασκόνια και σοκ με τον Αστέρα πάλι εντός. Νέα κακή εμφάνιση εκτός με την Βαλένθια που έχασε εύκολα με 55-35ημ! Ματς με πρέπει….

Η Ζάλγκιρις άλλαξε σελίδα καθώς μπήκε το τέλος εποχής Σάρας αφού έφυγε ο άνθρωπος που την οδήγησε μέχρι και στο Φ4 ,ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους από το πάγκο. Η Ζαλγκίρις πάντως κράτησε ένα κομμάτι από τον κορμό της και ξεκίνησε εντυπωσιακά με μεγάλες νίκες και βρέθηκε και στην κορυφή με καλή δουλειά του κόουτς Σόλερ. Ακολούθησαν 6 σερί ήττες αλλά λογικές .Επανήλθε με 6 συνεχόμενες σπουδαίες νίκες και πλέον πάει φουλ για πρόκριση έχοντας και 7 διπλά! Έχασε εύκολα με συντριβή μετά το 24-24 στην Μπαρτσελόνα λογικά. Είχε τον Αστέρα μέσα την Τρίτη σε εξ αναβολή μας και επικράτησε με σκορ 75-62!