logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Μεγάλες μάχες στην Ευρωλίγκα!
 2/3/2021

ΖΕΝΙΤ-ΑΛΜΠΑ
Η Ζενίτ στις καλές και σοβαρές ρώσικες ομάδες χωρίς κάτι τρομερό πάντως καθώς άλλωστε δεν έχει και το πολύ ακριβό ρόστερ . Ο Τσάβι Πασκουάλ στο πάγκο κάνει καλή δουλειά .Καλύτερη από πέρσι και με καλό μπάσκετ θέλει πλέι οφς και είναι αγκαλιά. Ποντάρει στην άμυνα. Τρομερή εικόνα εκτός που έχει 9 νίκες αλλά χάνει μέσα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να διορθώσει για να πετύχει τον στόχο της. Δεν σκοράρει πολύ γενικά και χάνει και διαφορές εύκολα. Κάκιστη εμφάνιση και συντριβή μέσα με την Βαλένθια. Ματς με πρέπει. Πήρε τον σέντερ Μπλακ (πέρσι Μακάμπι).

Η Άλμπα είναι μια έμπειρη ομάδα αλλά χωρίς τα ακριβά ρόστερ. Πάντως πέρσι είχε μια καλή σεζόν χωρίς να προχωρήσει ιδιαίτερα μέχρι την διακοπή αλλά έκανε τις βόμβες της και εκτός .Αποδυναμωμένη αλλά και πάλι κάνει ζημιές σε όποιον την υποτιμήσει και έτσι έχει την βόμβα στην Μόσχα με την ΤΣΣΚΑ αλλά και στην Βαλένθια με 100αρα! Ροκ ομάδα μέρας. Με κούραση και απουσίες μέτρησε ένα άσχημο σερί με 6 ήττες στα 7 τελευταία αλλά με τις επιστροφές συνήλθε. Από -10 έκανε περίπατο(2-10,27-37,35-43,72-59!)με τον ΠΑΟ μέσα.

ΧΙΜΚΙ-ΡΕΑΛ MAΔΡΙΤΗΣ
Πλήρης απογοήτευση και τέλος η σεζόν από νωρίς στην Χίμκι που πέρασε ένα διάστημα με μεγάλες απουσίες με τραυματισμούς και κορωνοιό ,αλλά συνέχισε να παραπαίει και έχει μόλις δύο νίκες με τελευταία στις 17/11 και πλέον είναι άγνωστο τι διάθεση θα δείχνει. Έφυγε ήδη μέσα Γενάρη και ο κόουτς Κουρτινάτις καθώς η Χίμκι είναι πανάκριβη αλλά πολύ σοφτ και με αεράμυνα και επίσης χάνει πολύ εύκολα διαφορές ακόμα και 15π. Κακό μπάσκετ χωρίς καμία τακτική αν και είχε πολύ ποιότητα. Πάντα με την χειρότερη άμυνα στην διοργάνωση, οικονομικά θέματα. Mένει από παίκτες και κατάρρευση αν και δεν το παράτησε στο Μιλάνο!

Η «βασίλισσα» Ρεάλ είναι πάντα μια από τις πιο ακριβές ομάδες της Ευρώπης με πολύ βαρύ όνομα και στα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο .Πάντως είναι κάπως γερασμένη και ο Γιουλ με τραυματισμούς. Πολύ γεμάτο ρόστερ και τρομερή χημεία καθώς δεν έχει αλλαγές αλλά λείπει ίσως ο σταρ όπως παλιά .Ξεκίνησε άσχημα ,έκανε 12 νίκες σε 13 ματς χάνοντας μόνο στην ΤΣΣΚΑ στο πόντο με την άμυνα αλλά πλέον κάνει μια κοιλιά με πολλές κακές εμφανίσεις και πρέπει να προσέξει για την τετράδα και το πλεονέκτημα. Με την άμυνα άνετα την Ζάλγκιρις μέσα.

ΕΦΕΣ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ
Η Εφές πάντα είναι στα φαβορί για το Φ4 έχοντας μια εξαιρετική ομάδα που ήταν άνετα πρώτη πέρσι μέχρι την διακοπή λόγω πανδημίας έχοντας μάλιστα κερδίσει τους πάντες εκτός(!) και με τρομερό μπάσκετ με σκορ και θέαμα ! Τρομερή χημεία ,πολλά τρίποντο και επιθετικό μπάσκετ, μένει να αποκτήσει ειδικό βάρος. Δεν ξεκίνησε καλά και είχε διακυμάνσεις ενώ παίζει καλύτερα εκτός έδρας. Είχε μείνει πίσω αλλά πλέον ρολάρει και άλωσε την Βαρκελώνη και διέλυσε εκτός την Φενέρ με 15τρ και είναι άηττητη και στην λίγκα της! Πάει για τετράδα πια…

Η έμπειρη ισπανική Βαλένθια χρόνια με ρόλο ρυθμιστή αν και πέρσι ξεκίνησε άσχημα και έφτασε να διεκδικεί και πλέι οφς .Αλλά φέτος ανέβασε τον πήχη και έχει καλύτερο ρόστερ από ποτέ και δείχνει έτοιμη για μεγάλα πράματα με πρώτο στόχο τα πλέι οφς. Ακριβές μεταγραφές, δυνατή στην φροντ λάιν. Έχει τα μεγάλα διπλά στην Ρεάλ με 20αρα και Φενέρ-ΣΕΦ.Αγαπά τα θρίλερ, με διακυμάνσεις και σοκ μέσα πχ με Άλμπα καθώς είναι σοφτ. Έκανε μια μεγάλη κοιλιά με κάκιστες εμφανίσεις αλλά ρολάρει πάλι και διέλυσε την Ζενίτ εκτός! Ομάδα μέρας όμως ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο…

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ-ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ
Η Ζάλγκιρις άλλαξε σελίδα καθώς μπήκε το τέλος εποχής Σάρας αφού έφυγε ο άνθρωπος που την οδήγησε μέχρι και στο Φ4 ,ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους από το πάγκο .Η Ζαλγκίρις πάντως κράτησε ένα κομμάτι από τον κορμό της και ξεκίνησε εντυπωσιακά με μεγάλες νίκες και βρέθηκε και στην κορυφή με καλή δουλειά του κόουτς Σόλερ .Ακολούθησαν 6 σερί ήττες αλλά λογικές .Επανήλθε με 6 συνεχόμενες σπουδαίες νίκες και πλέον παέι φουλ για πρόκριση έχοντας και 7 διπλά!Λογικές βάση προγράμματος οι 3 ήττες στα 4 τελευταία. Εχασε εύκολα σχετικά στην Ρεάλ. Ματς με πρέπει…

Η Βιλερμπάν είναι η ακριβότερη ομάδα της Γαλλίας .Μην ξεχνάμε ότι είναι μεγαλομέτοχος ο πρώην πια σούπερ σταρ του ΝΒΑ ο Τόνι Πάρκερ και ότι πρόσφατα πήρε κομμάτι της μετοχικής σύνθεσης και η Λιόν του ποδοσφαίρου(!),αλλά δεν έχει το πολύ ακριβό μπάτζετ. Με την αθλητικότητα θα κάνει ζημιές πάντως. Και έτσι διέλυσε εντός ΠΑΟ- Μπαρτσελόνα ,Μιλάνο και έχει το μπαμ σε Μπαρτσελόνα(!), Μπασκόνια, ΣΕΦ και δύσκολες ήττες σε Ρεάλ-Εφές. Κλειδί το τρίποντο που σουτάρει εξαιρετικά. Αγαπά τα θρίλερ. Σε φόρμα, μπαμ με την άμυνα στην Μπάρτσα, αλλά δεν προλαβαίνει πρόκριση….

ΠΑΟ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
Μέτρια χρονιά και από νωρίς χωρίς στόχους ο Παναθηναϊκός σε μια σεζόν χωρίς Γιαννακόπουλο, μείωσε μπάτζετ και έφυγε ο Καλάθης. Η ομάδα δεν έχει πίεση και θέλει να κτίσει κάτι καινούργιο χωρίς άγχος κα με μεγάλο πρόβλημα την έλλειψη κόσμου. Ξεκίνησε με ακραίες διακυμάνσεις και έχει την 2η χειρότερη άμυνα. Άλλαξε τον κόουτς Βόβορα αρχές Γενάρη και με τον Κάτας πια βελτιώθηκε .Πάντα πρόβλημα στο πόιντ. Πέρασε θέμα με την πανδημία. Το διπλό στο ΣΕΦ και η απόκτηση μπαμ Χεζόνια φτιάνουν το κλίμα .Είχε αυτοκτονήσει στην Βαρκελώνη, γυρνά ο Νέντοβιτς. Έχασε από +10 και εύκολα ελλιπής στην Αλμπα(72-59 στο 38').

Νέα εποχή στην Μπαρτσελονα που πέρσι τίναξε την μπάνκα στον αέρα αλλά και φέτος έχει το μεγαλύτερο όλων των εποχών μπάτζετ στην Ευρώπη και ξεπερνά τα 30εκ . Στον πάγκο έφερε τον αγαπημένο της και κορυφαίο νέο τεχνικό Γιασικεβίτσιους από την Ζάλγκιρς που τον ήθελαν όλοι και πήρε και τον Νικ Καλάθη από τον ΠΑΟ! Πλήρης, άρχισε να μπαίνει στην φιλοσοφία Σάρας με την άμυνα .Εχει κάνει μεγάλες νίκες όπως δύο φορές και καθαρά με την ΤΣΣΚΑ αλλά δεν τρομάζει και θέλει μεγαλύτερη διάρκεια. Έχει και δυο σοκ με την Βιλερμπάν!Από την οποία έχασε μέσα καθαρά την περασμένη εβδομάδα. Στη λίγκα 80-62 εκτός με Μπανταλόνα.

ΜΑΚΑΜΠΙ-ΤΣΣΚΑ
Η Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου είναι πάντα στα μεγάλα ονόματα αλλά χωρίς να δίνει πολλά λεφτά δεν τα καταφέρνει τα τελευταία χρόνια. Ο Σφαιρό έχει βάλει αρχές στο παιχνίδι της Μακάμπι που παίζει και καλή άμυνα αλλά από την αρχή φέτος προβληματίζει και δεν την είχαμε σωστά βάλει στα φαβορί για την οκτάδα καθώς μείωσε το μπάτζετ και δεν θα έχει την δύναμη της έδρας. Αγαπά τα θρίλερ, έχει χάσει πολλά ματς στο τέλος και μετά και την ήττα από την Μπάγερν εκτός πάλι σε θρίλερ από +10(49-59) δεν ελπίζει σε κάτι και υπάρχει απογοήτευση.

Η ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη είναι η ομάδα με τα μεγάλα και ακριβά ρόστερ κάθε χρόνο και στα φαβορί για τον τίτλο. Και μάλιστα φέτος είναι πολύ ενισχυμένη και ειδικά στην ρακέτα με Μιλουτίνοφ-Σεγκέλια! Ξεκίνησε μουδιασμένα και μετά έκανε 12 συνεχόμενες νικες .Αλλά πλέον υπάρχει πάλι προβληματισμός καθώς έχει 4 ήττες στα 6 τελευταία και τα σοκ μέσα με Μπάγερν-Άλμπα ενδεικτικά έχοντας όμως και πολλές απουσίες και έκανε και αλλαγές. Από +25 στο 23'(26-44ημ)πήγε να αυτοκτονήσει στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό καθώς βρέθηκε να χάνει(!) και νίκησε με βολές στο τέλος.

ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ-ΜΠΑΓΕΡΝ
Ο Ερυθρός Αστέρας έχοντας την πιο σκληρή έδρα στην Ευρώπη και το φανατικότερο κοινό, είναι πάντα μαχητικός αλλά φέτος λόγω πανδημίας χάνει το όπλο του και δεν ελπίζει σε κάτι. Έχει παράσημο τα μπαμ σε Μαδρίτη με Ρεάλ και Μιλάνο και με ΤΣΣΚΑ μέσα .Μετά το σοκ με την Άλμπα μέσα από +14,έφυγε ο Σάσα Ομπράντοβιτς.Ο νέος κόουτς ο παλιός της Ράντονιτς δίνει βάση στην άμυνα αλλά και πάλι δεν περιμένει κάτι. Και έχει 7 ήττες στα 8 τελευταία και άσχημο κλίμα και εικόνα έχοντας και απουσίες από την πανδημία που τον κτύπησε. Έχασε αμαχητί και στην Μπασκόνια.

Εντυπωσιάζει απρόσμενα η Μπάγερν που είναι μια σοβαρή ομάδα με μεγάλο μπραντ από το ποδόσφαιρο. Αν και έχει ενιαίο ταμείο και βάζει χρήματα και στο μπάσκετ, εν τούτοις αρκείται να έχει μια καλή ομάδα που χαίρεται το παιχνίδι της με ρόλο ρυθμιστή όπως έδειξε στα πρώτα της χρόνια εδώ. Φέτος έριξε το μπάτζετ της αλλά αποδυναμώθηκε αλλά ο Τρινκέρι που ήρθε κάνει τρομερή δουλειά και πάει για πρόκριση πια! Τρομερή άμυνα. Έχει το μπαμ από -20 στην Φενέρ, στην Μακάμπι, στην Εφές από -10 ,στην ΤΣΣΚΑ από -10 στο 30'(!)και με την Μπάρτσα μέσα. Αγαπά τα θρίλερ. Έτσι πήρε από -10(49-59)εντός την Μακάμπι! Ματς με πρέπει!