logo as
   [929] ΡΕΑΛ ΤΟΜΑΓΙΑΠΟ - ΜΠΕΛΓΡΑΝΟ 0-1  [924] ΜΠΡΑΓΚΑΝΤΙΝΟ - ΣΠΟΡΤΙΒΟ ΛΟΥΚΕΝΙΟ Half 1-0  
 
 
 
 
 
 
 

Αγώνες φωτιά στην Euroleague
 26/3/2021

ΧΙΜΚΙ-ΖΕΝΙΤ
Πλήρης απογοήτευση στην Χίμκι που πέρασε ένα διάστημα με μεγάλες απουσίες, τραυματισμούς και κορωνοϊό, αλλά παραπαίει. Εφυγε ήδη μέσα Γενάρη και ο κόουτς Κουρτινάιτις, καθώς η Χίμκι είναι πανάκριβη αλλά πολύ σοφτ και με… αεράμυνα. Επίσης χάνει πολύ εύκολα διαφορές, ακόμα και 15π. Κακό μπάσκετ, χωρίς καμία τακτική αν και είχε πολύ ποιότητα. Πάντα με την χειρότερη άμυνα στη διοργάνωση, οικονομικά θέματα, μένει από παίκτες. Αλλά έκανε το μπαμ σε θρίλερ με την Ρεάλ μέσα και νίκησε μετά τις 17/11. Η τριάδα Σβεντ, Μακόλουμ, Μίκι και χωρίς πάγκο είναι ικανή αν παίζει ο πρώτος. Στο ρελαντί ήττα από Βαλένθια μέσα.

Η Ζενίτ στις καλές και σοβαρές ρωσικές ομάδες, χωρίς κάτι τρομερό πάντως άλλωστε δεν έχει και το πολύ ακριβό ρόστερ. Ο Τσάβι Πασκουάλ στον πάγκο κάνει καλή δουλειά. Καλύτερη από πέρυσι και παλεύει για πλέι οφ. Ποντάρει στην άμυνα. Τρομερή εικόνα εκτός, που έχει 9 νίκες αλλά έχει γκέλες εντός. Δεν σκοράρει πολύ γενικά, χάνει διαφορές εύκολα πλέον καθώς δεν έχει μεγάλο βάθος. Γενικά κάνει "κοιλιά" και έμπλεξε. Σοκ στο ΣΕΦ με Ολυμπιακό από +17 χάνοντας και με 15π και σοκ μέσα από 72-59 στο 35'(!) με την Μπασκόνια!

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ-ΜΙΛΑΝΟ
Τελικός για Μπασκόνια! Η έμπειρη Μπασκόνια έκανε την έκπληξη εν μέσω πανδημίας και πήρε τον τίτλο στην Ισπανία, αλλά δεν τρομάζει σαν ρόστερ! Από τις πιο έμπειρες μεσαίες ομάδες στην Ευρώπη, γι’ αυτό κι ας ρίχνει το μπάτζετ και ας πουλάει τα αστέρια της, καταφέρνει κάθε χρόνο και είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική. Και φέτος θέλει πλέι οφ, παλεύει αν και έχει διακυμάνσεις. Εχει και μεγάλες νίκες όπως στην Μαδρίτη και το Μιλάνο και κακές ήττες. Πάντως είναι ομάδα ρυθμού ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Σε φόρμα, τρομερό διπλό από 72-59 στο 35' στην Ζενίτ και τρομερή ψυχολογία!

Το Μιλάνο κάθε χρόνο με τον βασικό χορηγό Αρμάνι ξοδεύει πολλά χρήματα, αλλά δεν έχει κάνει κάτι. Πέρυσι ήρθε ο Μεσίνα και πάλι ήταν εκτός πλέι οφ στην ώρα της διακοπής, αν και ξεκίνησε καλά. Πάντα σοφτ, αν και πολύ βαρύ όνομα. Φέτος έκανε μεγάλες κινήσεις στο παζάρι και θέλει να παλέψει ακόμα και για Φ4! Συνεχίζει με τις διακυμάνσεις και είναι ικανό για το καλύτερο και το χειρότερο. Ομάδα που αγαπά τα θρίλερ και έχει διακυμάνσεις. Εχει τα μπαμ σε Μαδρίτη-ΤΣΣΚΑ-Εφές. Με 2/15τρ έχασε εύκολα από την Μπάρτσα μέσα. Ματς με πρέπει στη μάχη για πλεονέκτημα έδρας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
Ο Ολυμπιακός σε κρίση, καθώς αύξησε το μπάτζετ μετά τις δύο κακές τελευταίες χρονιές αν και πάντα δεν παίζει στην Α1. Χτίζει κάτι νέο με τον Μπαρτζώκα πια στον πάγκο και έκανε το μπαμ φέρνοντας πίσω τον Σλούκα. Ομως η απουσία κόσμου στερεί τον 6ο του παίκτη. Αθλητικός, θέλει να παίζει σύγχρονο μπάσκετ και ήθελε να μπει πλέι οφ. Αλλά υπάρχει απογοήτευση πια, καθώς με διακυμάνσεις έχει και μεγάλα παιχνίδια (νίκη στην Βαρκελώνη) αλλά και κακές ήττες (Βιλερμπάν-Ζάλγκιρις μέσα). Μετά 7 σερί ήττες, κάπως συνήλθε καθώς νίκησε στην Αλμπα και έχει 3 σερί νίκες.

Συνέρχεται στη νέα εποχή η Φενέρ, που αν και έφυγε ο Ομπράντοβιτς και μείωσε το μπάτζετ έχει μια ακριβή ομάδα με 15εκ. προϋπολογισμό, τους Βέσελι και Ντε Κολό ενώ έφερε στον πάγκο τον Κοκόσκοφ από το ΝΒΑ! Εχει και καλές στιγμές με το καλό της ρόστερ και τα διπλά σε ΤΣΣΚΑ(!), Εφές(χωρίς Λάρκιν)-Μακάμπι. Εχει όμως και το σοκ με την Μπάγερν μέσα από +20 και κακές ήττες-συντριβές όπως σε Αλμπα και Ζάλγκιρις. Αλλά με τις αλλαγές και επιστροφές συνήλθε, έχει 11 νίκες στα 13 τελευταία και μπαμ στην ΤΣΣΚΑ! Κακή ήττα στην Βαλένθια με συντριβή με 3/23τρ. Ματς με πρέπει.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΑΛΜΠΑ
Νέα εποχή στην Μπαρτσελόνα που πέρυσι τίναξε την μπάνκα στον αέρα αλλά και φέτος έχει το μεγαλύτερο όλων των εποχών μπάτζετ στην Ευρώπη και ξεπερνά τα 30εκ. Στον πάγκο έφερε τον αγαπημένο της και κορυφαίο νέο τεχνικό Γιασικεβίτσιους από την Ζάλγκιρις που τον ήθελαν όλοι και πήρε και τον Νικ Καλάθη από τον Παναθηναϊκό! Υπερπλήρης, άρχισε να μπαίνει στη φιλοσοφία Σάρας με την άμυνα. Εχει κάνει μεγάλες νίκες, όπως δύο φορές και καθαρά με την ΤΣΣΚΑ αλλά δεν τρομάζει. Εχει και δυο σοκ με την Βιλερμπάν! Με την άμυνα περίπατο στο Μιλάνο, εξασφάλισε την πρώτη θέση και ίσως κάνει συντήρηση.

Η Αλμπα είναι μια έμπειρη ομάδα αλλά χωρίς τα ακριβά ρόστερ. Οπως και πέρυσι, έτσι και φέτος πάλι κάνει ζημιές σε όποιον την υποτιμήσει και έτσι έχει την βόμβα στην Μόσχα με την ΤΣΣΚΑ αλλά και στην Βαλένθια με 100αρα! Ροκ ομάδα ημέρας. Με κούραση και απουσίες μέτρησε ένα άσχημο σερί με 6 ήττες στα 7 τελευταία, αλλά με τις επιστροφές συνήλθε. Πάντως έχει μεγάλες διακυμάνσεις και απ-ντάουν. Αδιάφορη. Είχε ματς και την Τρίτη στη λίγκα, πολύ κόπωση προσέχουμε. Με διακυμάνσεις και με τον Ολυμπιακό έχασε μέσα δύσκολα.

ΠΡΟΤΑΣΗ
(10,5) ΧΙΜΚΙ-ΖΕΝΙΤ 1
ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ – ΜΙΛΑΝ (2,5) 2
(4,5) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ 1
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΑΛΜΠΑ (14,5) 1