logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

NBA: Το κόψιμο του… αιώνα! +(vid)
 16/7/2021

Οι Μπακς νίκησαν 109-103 τους Σανς, ισοφάρισαν την σειρά των τελικών σε 2-2 και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας χάρη στον εντυπωσιακό κόψιμο στον Έϊτον που χαρακτηρίστηκε ως το κορυφαίο όλων των εποχών.

Οι Μιλγουόκι Μπακς νίκησαν τους Φοίνιξ Σανς με σκορ 109-103 στον τέταρτο τελικό του ΝΒΑ, ισοφάρισαν την σειρά σε 2-2 και έμειναν ζωντανοί στην μάχη του τίτλου όμως τίποτε από αυτά δεν θα είχε συμβεί εάν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν σταμάταγε τον Έϊτον 1 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε με μία εντυπωσιακή τάπα που χαρακτηρίστηκε ως η κορυφαία όλων των εποχών. Ο Μίντλετον με 4 πόντους διαμόρφωσε το 97-99 σε 101-99 1,5 λεπτό πριν το τέλος. Το Φοίνιξ εκδήλωσε επίθεση με τον Ντέβιν Μπούκερ, ο οποίος υπό την απειλή του Γιάννη έκανε πάσα στον Έϊτον. Ο σέντερ των Σανς προσπάθησε να καρφώσει αλλά ο Αντετοκούνμπο σαν από μηχανής θεός πήδηξε στα ουράνια και με ένα εντυπωσιακό κόψιμο προστάτευσε το καλάθι της ομάδας του και διατήρησε το προβάδισμα των δύο πόντων (101-99).

Η τάπα του Αντετοκούνμπο έκοψε τα πόδια των παικτών τους Φοίνιξ και οι Μπακις έφθασαν στο τελικό 109-103 δίκαια. Ο Αντετοκούνμπο βρέθηκε φυσικά στο επίκεντρο της επικαιρότητας καθώς εχθροί και φίλοι παραδέχθηκαν ότι ο Greek Freak είναι ένας από τους κορυφαίους αν όχι ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη.

Το κόψιμο του Αντετοκούνμπο έχει γίνει χάιλαιτ σε όλες τις αθλητικές εκπομπές των ΗΠΑ και προκάλεσε συζητήσεις εάν είναι το κορυφαίο όλων των εποχών. Το κόψιμο του Γιάννη συγκρίνεται με εκείνο του Λε Μπρον Τζέιμς πάνω στον Ιουγκοντάλα στον 7ο τελικό του ΝΒΑ ανάμεσα σε Γκόλντεν Στέιτ και Κλίβελαντ Καβαλίερς στο Όκλαντ στις 19 Ιουνίου 2016. Το Κλίβελαντ επικράτησε με σκορ 93-89 του Γκόλντεν Στέιτ και κατέκτησε τον τίτλο ενώ η τάπα του Λε Μπρον χαρακτηρίστηκε ως η κορυφαία όλων των εποχών. Πλέον μετά το κόψιμο του Γιάννη στον Έϊτον οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες.

Όπως και να’ χει και τα δύο αυτά κοψίματα μπήκαν για πάντα στο πάνθεον της ιστορίας και είναι και τα δύο εξαιρετικά!