logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Για την πρώτη νίκη ο Ολυμπιακός!
 1/10/2021

Με πέντε παιχνίδια ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ η 1η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπασκόνια στο ΣΕΦ και επιδιώκει την πρώτη του νίκη…

Οι Ελληνικές ομάδες είναι πάντως σε δύσκολη θέση γενικότερα. Καθώς δεν διαθέτουν τα παλιά χρήματα. Συνεπώς ο στόχος της οκτάδας και των πλέι οφς δεν είναι εύκολος. Ο Ολυμπιακός πάντως έχει κάνει καλές κινήσεις στην μετά Σπανούλη εποχή και έμεινε ο Μπαρτζώκας στο πάγκο και θα παλέψει γερά για τα πλέι οφς. Ο ΠΑΟ έχει ένα από τα χαμηλότερα μπάτζετ μετά την ουσιαστικά αποχώρηση Γιαννακόπουλου και απλά δείχνει καλύτερος από πέρσι με τον Πρίφτη στον ΠΑΟ. Όμως δεν περιμένει και πολλά. Απλά να παλεύει τα παιχνίδια του. Το καλό για τις ομάδες μας που ποντάρουν παραδοσιακά στον κόσμο τους, είναι ότι θα τον έχουν -ως ένα ποσοστό περίπου 50%-πάλι μαζί τους.

Τα φαβορί είναι κλασικά η πρωταθλήτρια ΤΣΣΚΑ που μετά την περσινή περίεργη σεζόν με την ξαφνική αποχώρηση Τζέιμς και τον τραυματισμό Μιλουτίνοφ που την έχασε σχεδόν όλη, είναι υπερπλήρης. Ασφαλώς η πρωταθλήτρια πια Εφές που δεν έχασε κανέναν βασικό της παίκτη και είναι ίδια με πέρσι και παίζει το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη.Και φυσικά η Μπαρτσελόνα του Γιασικεβίτσιους και του Καλάθη που επέστρεψε στην πρώτη γραμμή έχοντας το υψηλότερο μπάτζετ αλλά δεν παίζει ελκυστικό μπάσκετ. Στα φαβορί επίσης η πανέμπειρη αλλά και γηρασμένη Ρεάλ. Μάχη για την οκτάδα το Μιλάνο που πήγε Φ4 πέρσι. Η Φενέρ που απέτυχε πέρσι αλλά έχει ακριβό μπάτζετ. Και η δυνατή από πέρσι Ζενίτ. Κάπου εκεί κοντά η έμπειρη αλλά χωρίς ακριβό ρόστερ Μακάμπι του Σφαιρόπουλου.και η Μπασκόνια. Ρόλο ρυθμιστή η Ουνίξ Καζάν που επιστρέφει,η τρομερή Μπάγερν που είδαμε πέρσι να παλεύει και για Φ4,ο ενισχυμένος και με τον τρομερό του κόσμο πια Ερ Αστέρας και η Ζάλγκιρις. Η πρωτάρα Μονακό έκανε το μπαμ με την απόκτηση του Τζέιμς και θα κάνει ζημιές όπως και η άλλη ...Γαλλίδα αθλητική Βιλερμπάν του Κ.Αντετοκούνμπο. Η πιο αδύνατη ομάδα φέτος δείχνει η έμπειρη όμως Άλμπα που έφυγε ο Ρενέσες από το πάγκο. Κοινώς δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι για κανένα!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
Ο Ολυμπιακός από πέρσι έκανε ένα νέο ξεκίνημα μετά τις τελευταίες μέτριες σεζόν του και πάλεψε ως ένα σημείο για τα πλέι οφς. Όμως στην συνέχεια (με μικρά πάντα μπάτζετ)δεν τα κατάφερε και το καλοκαίρι πήγε σε μια νέα εποχή καθώς μετά από μια 10ετία δεν θα έχει πια τον Βασίλη Σπανούλη που αποσύρθηκε. Βέβαια αυτό διευκολύνει τον Μπαρτζώκα που έμεινε κανονικά στο πάγκο καθώς η ομάδα θα έχει καλύτερους ρόλους. Ο Ολυμπιακός κράτησε τον κορμό του και θα έχει και τον κόσμο του που είναι σημαντικό βοήθεια. Ο στόχος είναι να παλέψει και να μπει στα πλέι οφς. Μετά από καιρό βρήκε κλασικό σέντερ(Φολ),κλασικό σουτέρ (Ντόρσεϊ)και καλό άσο δίπλα στον Σλούκα (Ουόκαπ )που παίζει και άμυνα.

Η έμπειρη Μπασκόνια είναι μια έμπειρη πανούργα και παμπόνηρη ομάδα που πάντως δεν τρομάζει κανέναν αλλά δεν μπορείς να την υποτιμήσεις και ποτέ !Και έτσι και ας ρίχνει το μπάτζετ και ας πουλάει τα αστέρια της ,καταφέρνει κάθε χρόνο να είναι ανταγωνιστική. Πάντως αν και προσπαθεί δεν έχει καταφέρει το βήμα παραπάνω τελευταία. Πέρσι μάλιστα είχε μια μέτρια σεζόν. Στο πάγκο έμεινε ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς και χωρίς πολλά χρήματα θα έχει πάλι ένα νεανικό βασικά και μαχητικό ρόστερ. Καθώς έφυγαν παίκτες κλειδιά όπως οι Χένρι και Πολονάρα και πήρε τον Μπάλτγουιν. Και δύσκολα θα μπορέσει να διεκδικήσει την είσοδο στα πλέι οφς.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 1