logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Τζάμπολ στην Μπάσκετ Λιγκ!
 2/10/2021

Τζάμπολ στο Ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ σήμερα με τρία παιχνίδια και με μεγάλο γεγονός φυσικά την επιστροφή του Ολυμπιακού. Το ντέρμπι Περιστέρι - Προμηθέας Πάτρας ξεχωρίζει ενώ από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει το Λαύριο και η Λάρισα τον Κολοσσό Ρόδου.

Όλα είναι έτοιμα για το τζάμπολ της Α 1 που επιτέλους ξημερώνει μια νέα εποχή. Μια νέα εποχή στο άθλημα γενικά με την αλλαγή μετά από δεκαετίες στην ΕΟΚ με νέο πρόεδρο τον Βαγγέλη Λιόλιο. Αλλά και την επιστροφή του Ολυμπιακού στα μεγάλα σαλόνια μετά από μια διετία και κάτι που είχε αποχωρήσει λόγω διαμαρτυρίας και έπαιζε (με την θυγατρική του ομάδα)στην Α 2. Έτσι θα έχουμε πάλι την μάχη των "αιωνίων" ΠΑΟ και Ολυμπιακού. Με πολλές αλλαγές η ΑΕΚ,το εκπληκτικό πέρσι Λαύριο που πήγε τελικό μαζί με Προμηθέα και Περιστέρι στην μάχη για τετράδα. Με 13 ομάδες η λίγκα και φέτος και μια ομάδα θα υποβιβαστεί.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Πρεμιέρα. Το Περιστέρι είχε μια κακή σεζόν πέρσι αλλά φέτος έριξε χρήμα και στο πάγκο έμεινε ο Μανωλόπουλος. Πάντως άρχισε με σοκ αποκλεισμού στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ από την Κλουζ εντός. Πήρε Κατσίβελη, Μωραίτη, Χρυσικόπουλο, Μορείρα. Ολόκληρη την ΑΕΚ δηλαδή! Και τον σκόρερ Μίλερ από τον Προμηθέα. Η ομάδα της Πάτρας έχει και φέτος ένα καλό ρόστερ. Νέος κόουτς ο Ισπανός Καζίμιρο. Εφυγε ο σκόρερ Γκραντ,ωπήρε τον Ρογκαβόπουλο,ωΚέντρικ Ρέι, Γκίκα. Γεμάτη ομάδα. Πήγε τελικό στο Σούπερ Καπ αφού νίκησε με 20π την ΑΕΚ και έχασε από τον ΠΑΟ. Ντέρμπι.

Πρόταση: 2

ΛΑΡΙΣΑ-ΚΟΛΟΣΣΟΣ
Πρεμιέρα στην Α1 με ντέρμπι παραμονής. Η Λάρισα είναι μια κλασική μικρή ομάδα με στόχο την παραμονή και μόνο ασφαλώς. Εμεινε ο Παπανικολόπουλος στο πάγκο, καλές κινήσεις καθώς πήρε τους έμπειρους Κρούμπαλι, Ζάρα, Τσαιρέλη και τον Καράμπελα. Θέλει χρόνο να δέσει. Στο κύπελλο απέκλεισε αγχωτικά τον Άρη εντός. Ο Κολοσσός της Ρόδου κράτησε στο πάγκο τον Καντζούρη και τον κορμό του και δείχνει ενισχυμένος . Έκανε το μπαμ με τον ΝΒΑερ Λόουσον που όμως έφυγε για Κίνα και πήρε και τον Τίλι(παλιά Ολυμπιακός)και τον Μαργαρίτη. Θέλει χρόνο. Ηττήθηκα στο κύπελλο 25π από Ολυμπιακό εντός.

Πρόταση: 1

ΠΑΟΚ-ΛΑΥΡΙΟ
Πρεμιέρα στην Α1 με καλό ματς. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει τα πολλά χρήματα και ο στόχος βασικά με τις άλλες ομάδες ενισχυμένες είναι να μπει στα πλέι οφς και την εξάδα. Πήρε τον σκόρερ Τόνι ΝτιΛέο ο οποίος έπαιξε και στο Σάμερ Λιγκ του ΝΒΑ και τον είχαν στα υπ’ όψην οι Σέλτικ.Πηρε και Γιάνκοβιτς,Τολιόπουλο. Το Λαύριο ήταν η μεγάλη έκπληξη πέρσι με τρομερό μπασκετ αλλά δεν γίνεται να κάνει τα ίδια φέτος! Έμεινε στο πάγκο ο Σερέλης όπως και ο Μουράτος με τον Κάρτερ. Έφυγε ο Ντιαλό. Πολύ καλές εντυπώσεις και στο Σούπερ Καπ που έχασε 74-61 από τον ΠΑΟ.

Πρόταση: 2