logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Τζάμπολ στο ΝΒΑ!
 19/10/2021

Το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον κόσμο, το ΝΒΑ κάνει πρεμιέρα τα ξημερώματα της Τετάρτης με τα παιχνίδια Μιλγουόκι Μπακς – Μπρούκλιν Νετς και Λος Άντζελες Λέικερς – Γκόλντεν Στέιτ. Πριν την έναρξη του αγώνα στο Μιλγουόκι οι Μπακς θα παραλάβουν τα δαχτυλίδια των πρωταθλητών!

Η μεγάλη ώρα έφτασε πλέον για το ΝΒΑ και χωρίς σοβαρά φέτος προβλήματα με την πανδημία και με κόσμο στα γήπεδα . Και μετά από μια εκπληκτική πέρσι χρονιά με τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο να παίρνουν τον τίτλο μετά από 50 χρόνια κάνοντας την έκπληξη. Φέτος έχουμε την δημιουργία ομάδων με πολλούς σταρ που όμως δεν πετυχαίνουν πάντα ενώ φαίνεται αρχικά να έχει ανοίξει η ψαλίδα των ομάδων που πάνε για τίτλο και των άλλων που δεν έχουν σοβαρούς στόχους και απλά κτίζουν κάτι για το μέλλον. Επίσης για μια ακόμη χρονιά θα έχουμε το Play-In Tournament. Συνεπώς καθιερώνονται οι αλλαγές στην μάχη για τα πλέι οφς. Καθώς τελικά θα παίξουν μπαράζ οι θέσεις 7-10 σε κάθε περιφέρεια για τις δύο θέσεις και άρα και ο 10ος ελπίζει! Στην Ανατολή το μεγάλο φαβορί είναι οι Μπρούκλιν Νετς των πολλών αστέρων αν και έχουν πρόβλημα με την απώλεια του Ίρβινγκ ουσιαστικά επειδή δεν έχει εμβολιαστεί! Οι πρωταθλητές Μπακς του Γιάννη και του Θανάση έχουν πλέον αποκτήσει και ειδικό βάρος και θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν τα σκήπτρα αν και είναι ακόμα πιο δύσκολο! Το Μαϊάμι με την απόκτηση του Λόρι θα είναι στις ομάδες τετράδας λογικά. Και η Φιλαδέλφεια είναι στις καλές ομάδες αλλά πάντα κάτι της λείπει. Η ταλαντούχος Ατλάντα συνεχίζει να βελτιώνεται. Η θρυλική Βοστώνη πάντα με ερωτηματικά, αλλά ομάδα τετράδας γενικά. Ερωτηματικό αν θα είναι πάλι τόσο καλή η περσινή έκπληξη Νέα Υόρκη που μετά από χρόνια άφησε τις τελευταίες θέσεις και ήταν 5η με την άμυνα με τον Τιμποντό στο πάγκο. Στις εκπλήξεις μπορεί να είναι φέτος το Σικάγο που δείχνει πολύ ενισχυμένο και με σωστές κινήσεις και θα είναι σε τροχιά πλέι οφς!

Στην Δύση οι Λέικερς πέρσι απέτυχαν καθώς μεγαλώνει ο Λεμπρόν. Αλλά φέτος καθώς είχαν και τραυματισμούς την περασμένη χρονιά, ελπίζουν στον τίτλο φέρνοντας και τον εξαιρετικό πλέι μέικερ Γουέστμπρουκ και φτιάνοντας πάλι με τον Άντονι Ντέιβις μαζί μια τριάδα σούπερ σταρ! Το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο λοιπόν! Οι περσινοί φιναλίστ Φοίνιξ Σανς θα παλέψουν και πάλι με μια εξελίξιμη και ταλαντούχο ομαδα. Οι Κλίπερς και το Ντένβερ πάνω κάτω στα ίδια και με στόχο την τετράδα αρχικά. Το Ντάλας του σούπερ Ντόνσιτς θέλει τετράδα . Στο Πόρτλαντ έμεινε τελικά ο Λίλαρντ αλλά είναι σοφτ και με γκρίνια. Η Γιούτα ήταν πέρσι η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ(!)αλλά απέτυχε στα πλέι οφς. Με την ίδια ομάδα και φέτος στόχος αρχικά η τετράδα καθώς δεν είναι κάτι τρομερό. Και το Γκόλντεν Στέιτ που έχει λαβωθεί τα τελευταία χρόνια από τραυματισμούς ελπίζει φέτος με υγεία να επιστρέψει στην πρώτη γραμμή!

ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ-ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ
Πρεμιέρα στο ΝΒΑ με σούπερ ντέρμπι. Οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη και του Θανάση Αντετοκούνμπο(αλλά και του Καλαϊτζάκη στην ελληνική... παροικία)έκαναν πέρσι την υπέρβαση και πήραν με τρομερές εμφανίσεις στα πλέι οφς τον τίτλο μετά από 50 χρόνια με την άμυνα! Στόχος και φέτος ο τελικός. Ίδια ομάδα ουσιαστικά. Οι Μπρούκλιν Νετς των Ντουράντ, Χάρντεν και Ίρβινγκ απέτυχαν πέρσι στα πλέι οφς αν και μεγάλο φαβορί. Καθώς είχαν και τραυματισμούς. Φέτος έχουν εκτός τον Ίρβινγκ που δεν εμβολιάζεται! Στα μεγάλα φαβορί καθώς πήραν τους καλούς ρολίστες Πάτι Μιλς και Μίλσαπ. Ντέρμπι ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα!

ΛΕΙΚΕΡΣ - ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ
Οι Λέικερς είχαν τραυματισμούς πέρσι και απέτυχαν στα πλέι οφς ενώ έμειναν χαμηλά και στην κανονική περίοδο. Έκαναν το μπαμ με την απόκτηση του σούπερ σταρ πόιντ γκαρντ Γουέστμπρουκ και μαζί με Λεμπρόν και Ντέιβις φτιάχνουν μια σούπερ ομάδα. Όμως ερωτηματικό είναι ο πάγκος με παίκτες σε απόσυρση ουσιαστικά που ήρθαν για το... δαχτυλίδι! Γερασμένη ομάδα, θα προσέξει λογικά κάνοντας συντήρηση στην κανονική περίοδο. Μεγάλο φαβορί για τον τίτλο πάντως. Το Γκόλντεν Στέιτ έχει πολλούς τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια. Πάλι στην αρχή εκτός Τόμπσον-Αισμάν! Αλλά λογικά μπορεί να μπει τουλάχιστον πλέι οφς. Οι Λέικερς λογικά θα ξεκινήσουν με νίκη!