logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Για νίκη στην Αγία Πετρούπολη!
 12/11/2021

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στην Ρωσία για την 9η αγωνιστική της Ευρωλίγκα και επιδιώκει την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στην διοργάνωση. Σπουδαίο παιχνίδι στην Πόλη ανάμεσα σε Φενέρμπαχτσε και Ολίμπια Μιλάνο και στο πριγκιπάτο μεταξύ της Μονακό και της Μπάγερν ενώ τέλος η Ρεάλ Μαδρίτης φιλοξενεί την Ζαλγκίρις Κάουνας.

ΖΕΝΙΤ ΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης είναι στις καλές και σοβαρές ρώσικες ομάδες αλλά με ταβάνι. Έχει μια πολύ συμπαθητική ομάδα ενώ δεν διαθέτει και δυνατή έδρα καθώς δεν έχει μπασκετικό κοινό. Η ομάδα όμως με τον Πασκουάλ στο πάγκο πέρσι (και τον Μάνο Παπαδόπουλο στην διοίκηση)ανέβηκε πια επίπεδο και είχε μια τρομερή χρονιά που παραλίγο να αποκλείσει την Μπαρτσελόνα και να πάει και στο Φ4. Δυνατή και φέτος ,θα κάνει πάλι ζημιές με την άμυνα και ο στόχος της είνα τα πλέι οφς. Αν και τραυματίας ο ΝΒΑερ πόιντ Ναπίερ άρχισε καλά. Και έκανε το μπαμ στην πρωταθλήτρια Εφές με περίπατο έχοντας και +22!

Ο Ολυμπιακός από πέρσι κάνει βήματα προόδου και μπαίνει και σε μια νέα εποχή καθώς μετά από μια 10ετία δεν θα έχει πια τον Βασίλη Σπανούλη που αποσύρθηκε. Βέβαια αυτό διευκολύνει τον Μπαρτζώκα που έμεινε κανονικά στο πάγκο καθώς η ομάδα θα έχει καλύτερους ρόλους. Ο Ολυμπιακός κράτησε τον κορμό του και με τον κόσμο του έχει πάλι δυνατή έδρα. Ο στόχος είναι τα πλέι οφς καθώς είναι ενισχυμένος και γύρισε και στην Α1. Πιο αθλητικός φέτος και έχει και την καλύτερη άμυνα στην διοργάνωση. Αήττητος εντός. Περίπατος στο β μέρος με την άμυνα εντός με Μονακό από -10 στην αρχή.

ΠΡΟΤΑΣΗ:2

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ – ΜΙΛΑΝΟ

Απέτυχε πέρσι στην νέα εποχή μετά τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς η Φενέρ πέρσι αλλά παραμένει μια σοβαρή ομάδα με 15εκ προϋπολογισμό. Αν και δεν τρομάζει δεν παύει να είναι μια καλή και έμπειρη και με κόσμο ομάδα. Που και φέτος κράτησε τους Βέσελι και Ντε Κολό που κοστίζουν σχεδόν 5,5εκ(!) και έφερε στο πάγκο της τον αμφιλεγόμενο για το επίπεδο Σάσα Τζόρτζεβιτς από την Βίρτους Μπολόνια. Δεν τρομάζει, αλλά έχει καλό ρόστερ και στόχο την εξάδα. Μεγάλες διακυμάνσεις, έχει το σοκ στην Άλμπα και ήττες στο φινάλε από Ρεάλ έξω, Μπάρτσα μέσα, Ολυμπιακό έξω. Αλλά έκανε το μπαμ στην ΤΣΣΚΑ άνετα και αναθάρρησε…

Το Μιλάνο του Μήτογλου επιτέλους πήγε πέρσι στο Φ4 καθώς έχει δαπανήσει τρομερά χρήματα με τον βασικό χορηγό τον Αρμάνι, αλλά γενικά δεν έχει πετύχει τίποτα. Τουλάχιστον πήγε πέρσι στο Φ4 έχοντας στο πάγκο τον Μεσίνα που όμως άλλαξε φιλοσοφία και δεν στηρίζεται τόσο στην άμυνα. Γενικά σοφτ και με διακυμάνσεις αλλά και ομάδα μέρας ικανή και για το καλύτερο. Πάντως έχει αρχίσει καλά και μάλιστα παίζει και άμυνα. Αλλά δεν είναι και πολύ εμπιστοσύνης. Από +10 με ένα 0-14 στην 4η περίοδο βρέθηκε πίσω με την Μπαρτσελόνα με 61-63 αλλά κέρδισε δίκαια στο τέλος.

ΠΡΟΤΑΣΗ:1

ΜΟΝΑΚΟ – ΜΠΑΓΕΡΝ

Η κάτοχος του Γιούροκαπ Μονακό με Μαυροβούνιο τεχνικό είναι η πρωτάρα της διοργάνωσης. Και είναι μια ομάδα που θέλει να μπει και στο μπάσκετ καθώς ο μεγαλομετοχός της είναι ένας ζάμπλουτος Ρώσος που είναι και στο ποδόσφαιρο, ο Ριμπολόβλεφ. Και έτσι έκανε το μπαμ με την απόκτηση του Μάικ Τζέιμς με 2,5εκ το χρόνο που αλλάζει τις ισορροπίες και έφερε στις 25/10 και τον ΝΒΑερ περιφερειακό Μπέικον με άλλα τόσα ! Τρομερό ξεκίνημα με την άμυνα. Διέλυσε την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ μέσα από -20 μάλιστα με 20π! Ήττα στο ΣΕΦ εύκολα με πρόβλημα στο σκορ στο β' μέρος από +10 και με 20π στο τέλος.

Η Μπάγερν είναι μια σοβαρή ομάδα που είναι ασφαλώς στην σκιά του τεράστιου μπραντ της ποδοσφαιρικής πλευράς του μεγάλου αυτού συλλόγου. Αν και έχει ενιαίο ταμείο και βάζει χρήματα και στο μπάσκετ, εν τούτοις έχει απλά μια καλή ομάδα που χαίρεται το παιχνίδι της και έχει γεμάτο γήπεδο και ρόλο ρυθμιστή μιας και δεν έχει μεγάλο μπάτζετ. Πέρσι έκανε την καλύτερη σεζόν της φτάνοντας στα πλέι οφς και μια νίκη απόσταση από το Φ4. Μιας και ο Ιταλός Τρινκέρι έφτιαξε μια τρομερή ομάδα σαν χημεία . Πάλι θα είναι μαχητική και ζημιάρα. Με διακυμάνσεις. Άρχισε άσχημα αλλά ρολάρει πια…

ΠΡΟΤΑΣΗ:1

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ

Η βασίλισσα Ρεάλ είναι πάντα μια από τις πιο ακριβές ομάδες της Ευρώπης με πολύ βαρύ όνομα και στα φαβορί για τον τίτλο .Ομως τα τελευταία χρόνια έχασε πολλά μεγάλα ονόματα για το ΝΒΑ και δείχνει και γερασμένη με αποτέλεσμα πέρσι να μην πάει καν στο Φ4. Ο Λάσο έχει εξελιχθεί σε εξαιρετικό κόουτς και φυσικά έμεινε όπως έμεινε και ο κορμός της ομάδας ενώ έχει ένα ποιοτικό και γεμάτο ρόστερ. Και πλέον παίζει διαβασμένο μπάσκετ και με τακτική στην άμυνα και έχει αλλάξει στιλ και παίζει και άμυνα. Με απουσίες κολλάει στο σκορ. Καλό διπλό θρίλερ στην Ζενίτ,σοκ στο Καζάν όμως από +6 καθώς σκοράρισε 7π στην 4η περίοδο. Από 73-69 στο 38' νίκησε στο Μόναχο.

Σοκ και κακό ξεκίνημα με 0-8(!) στην Ζάλγκιρις που έκανε μια τρομερή σεζόν πέρσι με πολλά σπουδαία διπλά. Όμως αν και ομάδα πολύ δουλεμένη που καθώς αύξησε το μπάτζετ έκανε πολλές καλές κινήσεις παρά τις απώλειες, άρχισε άσχημα και ήδη απολύθηκε ο Σίλερ και στην θέση του ήρθε ο έμπειρος Ζντοβτς. Τραυματίας ο Λοβέρν. Λογικά θα συνέλθει και θα κάνει ζημιές μόλις δέσει έχοντας και τον τρομερό κόσμο της στο πλευρό της και καθώς έχει πολύ καλό βάθος πια και καλά ονόματα . Από +15 στο ΣΕΦ κατέρρευσε, από +15 εντός με Μπάγερν πάλι έχασε. Συντριβή και με Άλμπα μέσα και ενώ απέκτησε Ζ.Ντράγκιτς και Ουέμπστερ. Ήττα και από Ρίτας εντός στη λίγκα αλλά στήριξη από τον κόσμο.

ΠΡΟΤΑΣΗ:1