logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Τιτανομαχία Ρεάλ – Ολυμπιακός!
 2/2/2022

Το παραδοσιακό ντέρμπι Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός (21:45) ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα. Η «βασίλισσα» έχει το καλύτερο ρεκόρ (18-3) στην διοργάνωση και μέσα στο «σπίτι» της παραμένει άτρωτη με 11 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο έχει επτά σερί νίκες από τις 14/12/21 και μετά ενώ η τελευταία της ήττα σημειώθηκε στις 10/12/21 στον εμφύλιο με την Μπαρτσελόνα (93-80). Ο Ολυμπιακός έχει δώσει τρία παιχνίδια στο 2022 κόντρα σε Φενέρμπαχτσε, Μακάμπι και Ερυθρό Αστέρα και έχει γνωρίσει ισάριθμες ήττες. Οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν εξαιρετικά δύσκολη αποστολή αφού εκτός έδρας χάνουν αρκετά από την δυναμική τους.

Η Ρεάλ έχει ενισχυθεί με τον Γκάμπριελ Ντεκ, επέστρεψαν οι τραυματίες Ταβάρες και Φερνάντεθ αλλά θα απουσιάσουν οι Κοζέρ και Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος. Ο Ολυμπιακός ταλαιπωρήθηκε εκ νέου με απουσίες λόγω κορονοϊού (Πρίντεζης, Παπανικολάου, ΜακΚίσικ) αλλά προέρχεται από νίκη-ανατροπή (74-80) κόντρα στην ΑΕΚ στην Μπάσκετ Λιγκ με τον Κώστα Σλούκα να κάνει… όργια.

«Μόνο αν παίξουμε καλά θα έχουμε τύχη,» δήλωσε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», Γιώργος Μπαρτζώκας που πήρε μαζί του 13 παίκτες, όχι όμως και τους Γιαννούλη Λαρεντζάκη, Κουίνσι Έισι. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε κατά την αναχώρηση της αποστολής για τα δύο παιχνίδια επί ισπανικού εδάφους: «Μόνο οι συνεργάτες μου έχουν προετοιμαστεί για το δεύτερο παιχνίδι. Όλη η ομάδα έχει προετοιμαστεί για το πρώτο ματς, αυτό κόντρα στην Ρεάλ. Και σε αυτό θα επικεντρωθούμε για να παίξουμε καλά. Μόνο αν παίξεις καλά μπορεί να έχεις τύχει να νικήσεις. Δεν είναι εύκολο. Η Ρεάλ έχασε στο ισπανικό πρωτάθλημα και είναι πολύ δύσκολο να χάσει δεύτερη συνεχόμενη φορά. Για να εξαντλήσουμε, λοιπόν, τις πιθανότητές μας θα πρέπει να κάνουμε ένα πραγματικά πολύ καλό παιχνίδι και να εφαρμόσουμε σε υψηλό βαθμό όλα αυτά που έχουμε σχεδιάσει».

Για το που αποδίδει την αγωνιστική κάμψη της ομάδας, ο Μπαρτζώκας είπε: «Δεν το λέω ως δικαιολογία, όμως, έχουν νοσήσει δεκατρείς παίκτες τον τελευταίο μήνα. Πως να γίνει; Μετά αγγίζει τα όρια του θαύματος να μπορεί η ομάδα να είναι συνέχεια σε υψηλό επίπεδο. Θα ήταν παράλογο, θα ήταν κάτι μη φυσιολογικό».

Τέλος, σε ερώτηση για το πως διαχειρίζεται ο ίδιος και οι παίκτες του την αγωνιστική «κρίση», ο προπονητής του Ολυμπιακού απάντησε: «Η Ευρωλίγκα είναι έτσι που δεν υπάρχει μια ιδιαίτερη διαχείριση, ούτε στις ήττες, αλλά ούτε και στις νίκες. Αυτό που κάνεις, είναι να δεις τι έχεις κάνει καλά και τι όχι και προχωράς στο επόμενο παιχνίδι. Αν τώρα κάποιοι παίκτες έχουν πτώση της αγωνιστικής τους φόρμας ή όλη μαζί η ομάδα δεν παίζει τόσο καλά γιατί ο Covid επηρέασε, είναι ένα γεγονός. Όμως, καμία ομάδα δεν θα παίξει τόσο καλά στο ίδιο επίπεδο από την αρχή ως το τέλος της χρονιάς. Όλες οι ομάδες θα περάσουν κοιλιά. Εμείς έχουμε μπροστά μας ένα χρονικό διάστημα που πρέπει να επανέλθουμε και να γίνουμε ξανά καλοί. Έχουμε μπροστά μας το φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδος και πολύ σημαντικά παιχνίδια για την Ευρωλίγκα, αλλά και για το ελληνικό πρωτάθλημα. Μέσα από τη δουλειά και όλοι μαζί, θα το καταφέρουμε». Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ρεκόρ 18-3, ενώ ο Ολυμπιακός 12-8. H Ρεάλ ηττήθηκε 83-88 εντός έδρας από την Ανδόρα την περασμένη Κυριακή στο πρωτάθλημα της Ισπανίας. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο έχει 12 νίκες και 2 ήττες στα τελευταία 14 παιχνίδια της σε Ισπανία και Ευρώπη (ανεξαρτήτως έδρας) από τις 12 Δεκεμβρίου 2021.

Η παράδοση
2016-17 83-65 79-73
2017-18 79-80 83-92
2018-19 94-78 83-88
2019-20 93-77 -
2020-21 72-63 86-82
2021-22 - 68-74