logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Ελλάδα – Τουρκία για το Μουντομπάσκετ!
 25/2/2022

Η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει σήμερα το απόγεμα (18:00) την Εθνική Τουρκίας στο Κλειστό των Άνω Λιοσίων για τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ 2023. Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν εκ νέου την Δευτέρα (28/02) στην Κωνσταντινούπολη. Η Εθνική μας ομάδα μετά από δύο αγωνιστικές στον Β΄Όμιλο έχει μία νίκη και μία ήττα.

Η προσπάθεια ενισχύεται ακόμη περισσότερο από την παρουσία παικτών Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στην Εθνική, ενώ εξαντλήθηκαν τα διαθέσιμα εισιτήρια του ματς, σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΟΚ.

Στο «παράθυρο» του Νοεμβρίου και οι δύο ομάδες ήταν μακριά από τον καλό εαυτό τους στις εκτός έδρας υποχρεώσεις τους (η Εθνική ηττήθηκε 78-69 από τη Μεγάλη Βρετανία και η Τουρκία με 84-70 από τη Λευκορωσία).

Πριν επιστρέψουν στο «σπίτι» τους και στις νίκες (η Εθνική επικράτησε με 77-67 της Λευκορωσίας και η Τουρκία με 84-67 της Μεγάλης Βρετανίας), ενώ στην τελευταία συνάντησή τους, στο Ολυμπιακό Προκριματικό Τουρνουά της FIBA στη Βικτώρια του Καναδά το περασμένο καλοκαίρι, η Εθνική κυριάρχησε (νίκη με 18 πόντους).

Ο πρώτος αγώνας της Εθνικής Ανδρών έγινε με αντίπαλο την Τουρκία το 1936 στην Κωνσταντινούπολη και ήταν και ο πρώτος της αγώνας σε παρκέ. Συνολικά οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 65 φορές με την ελληνική να μετρά 42 νίκες.

Η ΕΟΚ δήλωσε στη FIBA 24 παίκτες γι’ αυτά τα δύο παιχνίδια, από τους οποίους θα επιλέξει ο Σωτήρης Μανωλόπουλος τους «εκλεκτούς» του για τους αγώνες με την Τουρκία, και στη σχετική λίστα περιλαμβάνονται τόσο παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, όσο και ο διεθνής γκαρντ της Μπαρτσελόνα.

Αναλυτικά η δωδεκάδα: Ρογκαβόπουλος, Λαρεντζάκης, Αγραβάνης, Σλούκας, Καλαϊτζάκης, Παπαγιάννης, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μουράτος, Μωραϊτης, Κουζέλογλου, Γόντικας.

Εκτός έμειναν επίσης οι Νίκος Γκίκας (Προμηθέας), Δημήτρης Κακλαμανάκης (Λαύριο), Γιώργος Καμπερίδης (ΠΑΟΚ) και Γιώργος Τσαλμπούρης (Απόλλωνας Πάτρας).

Στο μεταξύ, η FIBA ανακοίνωσε την αναβολή της αναμέτρησης της Λευκορωσίας με τη Μεγάλη Βρετανία, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος για σήμερα Παρασκευή (25/02).