logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Για νίκη στο Βερολίνο ο Ολυμπιακός!
 10/3/2022

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει (21:00) στην Γερμανία την Άλμπα Βερολίνου για την 29η αγωνιστική της Ευρωλίγκα και θέλει νίκη για να παραμείνει σε θέση ισχύος για μια θέση στην πρώτη τετράδα που αποφέρει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Η ομάδα του Πειραιά επιστρέφει στη Γερμανία, λίγες ημέρες μετά το «διπλό» επί της Μπάγερν Μονάχου, με στόχο να περάσει νικηφόρα και από τη "Mercedes-Benz Arena" του Βερολίνου κόντρα στην Άλμπα (21:00). Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στην 4η θέση που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ και θέλουν να παραμείνουν εκεί μέχρι τέλους.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε φόρμα με τέσσερις σερί νίκες και έχουν ρεκόρ 16 νίκες και 9 ήττες. Η Άλμπα έχει ρεκόρ 10-16, αλλά προέρχεται από τρεις διαδοχικές νίκες.

Η ομάδα του Πειραιά έδειξε χαρακτήρα στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής με την Μπάγερν καθώς επέστρεψε από το -10 στις αρχές της 2ης περιόδου και έδειξε πολυφωνία στην επίθεση.

Ένας σημαντικός τομέας, πάντως που θα μπορούσε να κρίνει την έκβαση του ματς στο Βερολίνο είναι τα επιθετικά ριμπάουντ. Αυτά αποτελούν και το δυνατό σημείο των "Albatros" που βρίσκονται στην 4η θέση του σχετικού στατιστικού πίνακα φέτος, με 10,8 ανά αγώνα. Κι ενώ ο Ολυμπιακός είναι φύσει αμυντική ομάδα, έχει επιτρέψει στους αντιπάλους του φέτος 10,2 ριμπάουντ ανά αγώνα την τρέχουσα σεζόν.

Μέλημα του Γιώργου Μπαρτζώκα και των παικτών του, λοιπόν απέναντι στην Άλμπα είναι να περιορίσουν τις δεύτερες ευκαιρίες των παικτών του Ίσραελ Γκονθάλεθ. Στους τελευταίους έξι αγώνες της Euroleague, πάντως ο Ισπανός τεχνικός της Άλμπα δεν είχε στη διάθεσή του τον Μάρκους Έρικσον, ο οποίος μετά τον τραυματισμό του τον Οκτώβριο στη μέση επέστρεψε, αλλά τραυματίστηκε εκ νέου στα μέσα Δεκεμβρίου και ταλαιπωρείται έκτοτε.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε για την σημερινή αναμέτρηση: «Είμαστε κοντά στα πλέι οφ και θεωρώ πως αυτό είναι σημαντικό κατόρθωμα για την ομάδα μας, αλλά ούτε αυτό είναι ακόμη μαθηματικά εξασφαλισμένο. Έχουμε δει πάρα πολλά πράγματα να συμβαίνουν στον παγκόσμιο αθλητισμό. Το παιχνίδι με την Άλμπα είναι δύσκολο και σε αυτό πρέπει να εστιάσουμε. Η Άλμπα είναι μια καλή ομάδα, παίζει καλά τώρα τελευταία και έχει αρκετά καλό ποσοστό νικών και στην Ευρωλίγκα. Εμείς δεν πρέπει να αλλάξουμε προσέγγιση. Όπως κάθε φορά στοχεύουμε στο επόμενο παιχνίδι μας, έτσι και τώρα να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι σε αυτό».