logo as
   [917] ΝΤΑΝΟΥΜΠΙΟ - ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΠΑΡΑΝΑΕΝΣΕ 0-1  [914] ΝΑΣΙΟΝΑΛ - ΝΤΕΠΟΡΤΙΒΟ ΤΑΤΣΙΡΑ 2-0  [916] ΚΟΚΙΜΠΟ ΟΥΝΙΔΟ - ΡΑΣΙΝΓΚ ΚΛΟΥΜΠ 0-1  
 
 
 
 
 
 
 

Καίγεται... για νίκη ο Ολυμπιακός!
 27/4/2022

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σήμερα το βράδυ (22:00) την Μονακό στο Πριγκιπάτο στον τρίτο αγώνα της προημιτελικής φάσης των πλέι οφ της Ευρωλίγκα. Οι δύο ομάδες είναι ισόπαλες 1-1 στις νίκες μετά τα δύο πρώτα ματς στο ΣΕΦ. Οι «ερυθρόλευκοι» καίγονται για νίκη προκειμένου να ανακτήσουν το πλεονέκτημα της έδρας. Στο μεταξύ η Ρεάλ Μαδρίτης «σκούπισε» την σειρά με την Μακάμπι Τελ Αβίβ και με 3-0 νίκες έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την πρόκρισή της στο φάιναλ φορ του Βελιγραδίου (19-21 Μαΐου).

Ο Ολυμπιακό δίνει το πιο κρίσιμο παιχνίδι της φετινής σεζόν σήμερα το βράδυ στο Πριγκιπάτο του Μονακό κόντρα στην ομώνυμη ομάδα. Πρόκειται για το τρίτο παιχνίδι των δύο ομάδων στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα. Στο πρώτο ματς Ολυμπιακός – Μονακό 71-54 και στο δεύτερο παιχνίδι Ολυμπιακός – Μονακό 72-96.

Ο Μπαρτζώκας δύσκολα θα έχει στην διάθεσή του τον σέντερ Χασάν Μάρτιν που ταλαιπωρείται ακόμη από το αιμάτωμα στην έξω επιφάνεια του δεξιού μηρού. Για τους Μονεγάσκους ερωτηματικό παραμένει η συμμετοχή του Άλφα Ντιάλο.

Γιώργος Μπαρτζώκας: Κλειδί ο Μπέικον!

O κόουτς του Ολυμπιακού τόνισε ότι ο Μπέικον είναι ο παίκτης – κλειδί της Μονακό και πρέπει να περιοριστεί πάση θυσία. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπαρτζώκα:
«Είμαστε μέσα στην ευρωπαϊκή μας πορεία, είναι πολύ σημαντικά και τα δύο παιχνίδια, αρχής γενομένης από το πρώτο. Όλοι όσοι είμαστε στον οργανισμό του Ολυμπιακού θέλουμε να παίξουμε κρίσιμα παιχνίδια, αλλιώς δεν θα ήμασταν εδώ. Αυτή είναι η μοίρα μας. Στο πρώτο ματς της σειράς κάναμε αρκετά πράγματα πολύ καλά και στο δεύτερο κάναμε πολλά πράγματα άσχημα. Επί της ουσίας είμαστε ίδιοι, ελάχιστες διαφοροποιήσεις είχαμε. Τα κάναμε όλα ανάποδα για αυτό και τρέχουμε τώρα να κερδίσουμε ξανά το πλεονέκτημα. Πρέπει να παίξουμε με το στυλ μας, με τον δικό μας τρόπο, πράγμα που δεν κάναμε στο προηγούμενο παιχνίδι και τότε θα έχουμε πιθανότητες να κερδίσουμε. Προερχόμασταν από τη νίκη με τον Παναθηναϊκό και ήμασταν όλοι χαρούμενοι. Δεν πρέπει να είσαι απέναντι σε μια ομάδα του επιπέδου της Μονακό, με ακριβό ρόστερ, αθλητικότητα, ποιότητα και ταλέντο. Μένει να δούμε αν θα είμαστε έτοιμοι πνευματικά και νομίζω θα είμαστε. Ο Χασάν Μάρτιν είναι μαζί μας αλλά κάνει ατομικό πρόγραμμα, όχι με την ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε με περισσότερους γκαρντ για να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας. Ο Μπέικον έκανε τα ίδια πράγματα και στα δύο ματς, στο ένα έβαλε δύο και στο άλλο 20 πόντους. Αναλύσαμε στο βίντεο τι θα κάνει. Ο Τζέιμς θα σκοράρει και θα δημιουργήσει ούτως ή άλλως, οι άλλοι παίκτες θα κάνουν την δουλειά τους, αλλά ο Μπέικον είναι βαρόμετρο».

Ο προπονητής της Μονακό Σάσα Ομπράντοβιτς τόνισε: «Είναι το παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε. Ελπίζω να είμαστε πνευματικά έτοιμοι για να τα καταφέρουμε. Η νίκη μας στο πρωτάθλημα το περασμένο Σάββατο ήταν μια καλή προετοιμασία πριν από την κρίσιμη εβδομάδα που διανύουμε και τα ματς με τον Ολυμπιακό. Αυτή τη στιγμή, οι προπονήσεις είναι μειωμένες όμως είμαι ευχαριστημένος από αυτά που είδα στο τελευταίο παιχνίδι μας».

Τα αποτελέσματα

Ολυμπιακός – Μονακό 1-1 (71-54 και 72-96)
Μιλάνο – Αναντολού Εφές 1-2 (48-64, 73-66 και 65-77)
Ρεάλ Μαδρίτης – Μακάμπι Τελ Αβίβ 3-0 (84-74, 95-66, 87-76)
Μπαρτσελόνα – Μπάγερν 1-1 (77-67 και 75-90)