logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Κόουτς της χρονιάς ο Μπαρτζώκας!
 18/5/2022

Ο κόουτς του Ολυμπιακού, ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής της Ευρωλίγκα για την σεζόν 2021-22 και παρέλαβε το σχετικό βραβείο στο Βελιγράδι εκεί όπου την Πέμπτη το βράδυ η ομάδα του θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στον τελικό κόντρα στην Αναντολού Εφές.

Ο Μπαρτζώκας αναδείχθηκε για 2η φορά στην καριέρα του κορυφαίος τεχνικός της διοργάνωσης. Η πρώτη ήταν το 2013 στην πρώτη του σεζόν στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ο Μπαρτζώκας οδήγησε τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ για πρώτη φορά από το 2018 και στο φάιναλ φορ για πρώτη φορά από το 2017.

Η σύζυγος του αείμνηστου Ντούσαν Ίβκοβιτς, Νένα, παρέδωσε στον Γιώργο Μπαρτζώκα το βραβείο, σε στιγμές συγκίνησης. Ο «Ντούντα» που έφυγε από τη ζωή το περασμένο καλοκαίρι είχε οδηγήσει τον Ολυμπιακό στα πρώτα δύο ευρωπαϊκά του τρόπαια, το 1997 στη Ρώμη και το 2012 στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε: «Είναι πολύ έντονη στιγμή για μένα και μεγάλη τιμή. Θέλω να ευχαριστήσω τον Ολυμπιακό, τους βοηθούς μου, τους παίκτες μου και νιώθω περήφανος. Είναι τιμή για μένα που με διάλεξαν οι συνάδερφοι μου».